Bağcılar Belediye Başkanı yeni dönem projelerini açıkladı! Yeşil alan sayısı artıyor

Yerel seçimler yaklaşırken adaylarda projelerini açıklama devam ediyor. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'de Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'nin sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 05.03.2024 12:04 GÜNCELLEME 05.03.2024 12:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler yaklaşırken adaylarda projelerini açıklama devam ediyor. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'de Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'nin sorularını yanıtladı. 

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir yeniden aday gösterilmesinin ardından yeni projeler için yola koyuldu. Özdemir Haber7 stüdyolarında yeni döneme ilişkin önemli müjdeler verirken, "Üniversiteye hazırlanan gençlerimize 20 bin lira değerindeki 'üniversiteye hazırlık online eğitim paketini' önümüzdeki hafta itibariyle sınavları yapıp öğrencilerimize ücretsiz olarak vereceğiz." dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLLİ KONUMUZ"

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir şunları söyledi:

Bağcılar yoğun bir nüfusa sahip ve iki yüz seksen bine yakın da bağımsız bölüme sahip. Bu anlamda iki yüz elli bini bunların konut, %70'i halen 1999 depremi öncesine ait olan binalar. Ve biz doksan dokuz depremi öncesi yapılmış binaları da güvenli bina olarak kabul etmiyoruz. Dönüşmesi gereken bina olarak kabul ediyoruz. Bu aslında ilçemizin öncelikli çözülmesi gereken meselesi kentsel dönüşüm diyebiliriz. Ve kentsel dönüşüm konusunda da belediyemizin işte on bir yıllık bir tecrübesi var. Kentsel Tasarım Müdürlüğü ilk kurulan belediyelerden birisi. İmar Müdürlüğü'nün haricinde ve bu alanda şu andaki biz göreve geldikten sonra geliştirdiğimiz kadromuzla birlikte altmışın üzerinde ters vatandaşımızın sadece kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgilenen bir birim olarak görev yapıyor. Hem belediyemizin on, on bir yıllık bir tecrübesi söz konusu hem de ben teknik anlamda da inşaat mühendisliği okudum. Sonrasında yüksek lisansımı, yapı ve deprem üzerine yaptım ki on beş, on altı yıllık iş tecrübemde de kentsel dönüşüm çalışmalarının içerisinde hep bulundum. O yüzden belediye başkanı olduktan sonra da ilçemizin meselesi, birinci meselesi kentsel dönüşüm olarak kurguladık. Hem de aynı zamanda kadromuzu da bu anlamda geliştirdik. 

"3 BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Göreve geldiğimiz yirmi bir aylık süre içerisinde on bir binin üzerinde bağımsız ürünün ruhsatını verdik. Yani on beş bine yakın bir yenilemeyi inşallah bağımsız bir boyutunda bağcılarımızı da şu iki yıllık süre içerisinde gerçekleştirmiş oluyoruz. Yıllık bir Göztepe bölgesi plan problemini Murat Kurum başkanımızın bakanlığı döneminde bitirdik. Askıya çıkardık. Kemalpaşa bölgemizin planlarını keza aynı şekilde yedi sekiz yıllık problemli bölgeyi çözdük. Buralarda kentsel dönüşüm çalışmaları, görüşmelerimiz bir taraftan yürüyor. Bir diğer taraftan TOKİ'yle birlikte ilçemizde üç bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz.

Orada da yine Murat Kurum başkanımızın bakanlık döneminde çok büyük emekleri var. O süreçte başlayan Özhaseki Bakanımızla da devam eden süreçte bir sitemizde As burçaklar sitemizde imalat başladı. Yarısı bizlerin ilk temelini attık. Ece Sitesi ve etrafında yıkımlar şu anda devam ediyor. Yakın zamanda orada imalata başlayacağız. Büyük bir alan. On iki dönümlük. Ve üçüncüsü de yine TOKİ'yle birlikte yapacağımız Demircan etrafa, yirmi bir dönümlük alan. Yani Bağcılar'daki vatandaşlarımız bilir. Bağcılar Meydan kadar büyük bir alanı da Fatih Mahallesi içerisinde inşallah bu süreçte dönüşümünü yapmış olacağız. Ve yine belediye şirketimizle birlikte Büyük Özlem çekilişine başladık. 

"6 ŞUBAT DEPREMLERİ MİLAT OLDU"

Yine belediye şirketimiz ve yeşil liman sitesinde ruhsat sürecimiz devam ediyor ve hem belediye şirketimiz hem TOKİ'miz, hem Emlak Konut'la ilgili bölgelerimiz var şu an görüştüğümüz. Hem inşallah Murat Başkanımız görevi devraldıktan sonra KİPTAŞ'la Bağcılar'daki bu dönüşüm hikayesiyle inşallah başarılı bir şekilde yazacağız. Yarısı bizden kampanyası çok önemli. Aynısını büyükşehir belediyesi başkanı Murat Kurum başkanımızla da devam ettirecek. Yarısı bizden kampanyasıyla da finansal problemler çözüldükten sonra hem dönüşüm bekleyen sitelerimiz Bağcılar'da, yetmişin üzerinde site buradan yararlanabilecek, hem de sokak bazlı yapılaşmada artık mahalle bazlı dönüşümleri de yarısı bizden ile vatandaşlarımız bir araya getirerek, imar artışlarını da devreye sokarak inşallah gerçekleştirmiş olacağız. 

Burada şöyle yani mesela altı Şubat depremi bir millet oldu aslında. Bağcılar'da bu yürüttüğümüz süreçte. Vatandaşa imkanlar çok cazip bir şekilde sunulmuştu ama bir türlü imza kısmında süreci ilerletemiyorduk. O kadar neredeyse yalvarır durumdaydık yani vatandaşlarımıza. Fakat depremden sonra vatandaşımızın bilinci oturmaya başladı. Bizim o deprem öncesi anlattıklarımızın gerçek olduğunu yani Bağcılar'da bir deprem olursa kimse kimseyi kurtaramaz diye ifade ediyorduk. Ki bunu deprem bölgesinde gördük. Ve şu anda makul izahlarla biz vatandaşın çok da kafasını karıştırmadan, basit yöntemlerle durumu izah ettiğimizde vatandaşımızın pozitif yaklaşımının var olduğunu görüyoruz. 

"GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞIMIZ BAĞCILAR'A 500 KİŞİLİK BİR YURT KAZANDIRIYOR"

Gençlik ve Spor Bakanlığımız o kadar çok yurt kazandırdı ki İstanbul'a. Ve devletimiz dünyanın hiçbir yerinde olmayan, barınma noktasındaki sorumluluğu üzerine aldı. Ve her ilçede birçok yeni yapılan inşaatlar olsun, işte ya da var olan inşaatların satın alınarak ya da kiralanarak yurda dönüştürülmesi. Bu anlamda Bağcılarımıza da inşallah 500 öğrenci kapasiteli bir yurdu bakanlığımız başlattı. Şu anda inşaat süreci devam ediyor. Ve bakanlığımızın eliyle Bağcılarımıza da inşallah 500 yeni öğrenci kapasiteli yurdumuzu 2024 yılında hizmete açmış olacağız. 

BAŞKAN GENÇLERE MÜJDEYİ VERDİ

Biz öncelikle lise ve üniversiteye hazırlanan ve sınava giren gençlerimizin sınav ücretlerini karşılıyoruz. İlaveten üniversiteyi kazanan her öğrencimize her sene veriyoruz bu sene de 10 bin liralık bir başarı ödülü vereceğiz. Bölgemizdeki iş dünyasının temsilcilerini de burs imkanlarını da Bağcılar'a aktarması konusunda önümüzdeki dönem öncülük edeceğiz. Bir müjdemiz daha olsun. Üniversiteye hazırlanan gençlerimize 20 bin lira değerindeki 'üniversiteye hazırlık online eğitim paketini' önümüzdeki hafta itibariyle sınavları yapıp öğrencilerimize ücretsiz olarak vereceğiz. Gençlik Merkezimiz ile de binin üzerindeki öğrencimizi üniversiteye hazırlıyoruz.

BAĞCILAR'DA YEŞİL ALAN SAYISI ARTIYOR

Bağcılar'da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir millet bahçesi yapılıyor. İnşallah bir aya kadar da açılacak. Cumhurbaşkanımızın buranın imarlı alandan yeşil alana dönmesi için büyük bir gayreti oldu. Murat Kurum başkanımızın bakanlığı döneminde bu işlemlerin bitirilmesi ve ihale edilmesi işlemleri halledildi. Özhaseki bakanımız ve TOKİ'mizle de yaklaşık bir ay içerisinde hizmete alacağız. 65 dönümlük bir alan. İçerisinde çam ormanlarımız var. Kamelyalarımız, piknik alanlarımız var. 

Sosyal tesis sayımızı birden beşe çıkardık. Bir sosyal tesisimize gelen vatandaş sayısı 2500-3000'i buluyor. Sene sonu itibariyle sosyal tesislerimiz 10'a çıkacak. 2025-2026 yılları içerisinde de her mahallede bir sosyal tesis olacak şekilde 22 mahalle 22 sosyal tesisi inşallah kazandırmış olacağız. Bunun yanında Bağcılar'a 3 millet bahçesi daha kazandıracağız. 

 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Melik 1 ay önce Şikayet Et
    Yeşil Alan derken hürriyet mahallesi yürüyüş yolundaki arsaya kültür merkezi yapılıyor olanı yok ediyorsunuz o binaya ne gerek vardı öyle güzel bi arsayı hiç ettini
    Cevapla
  • Camal aktaş 1 ay önce Şikayet Et
    Yenigün mahallesinde evimizi yıktı 7yıldır olmayan evin kredisini ödüyoruz 23hane mağdur Bağcılar belediyesi büyük şehir belediye git gel neden imarı veriyorlar işi hep yokuşa sürüyorlar anlamıyoruz desek yerine köstek olmayın
    Cevapla
  • Metin 1 ay önce Şikayet Et
    Yeşil alan deyince bunlar bahçe anlıyor önemli olan orman varlığını büyütmek.
    Cevapla
  • deniz 1 ay önce Şikayet Et
    bir şehrin ve ilçenin %25 inden azı yeşil alan değilse orası şehir değildir.
    Cevapla
  • T.k 1 ay önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüm mahalle mahalle ada ada dizayn edilmeli yerinde dönüşüm Bağcılar in gelecegini dizayn ederken ki en büyük hata olur karmaşık bi imar durumu söz konusu alanı bulundugu konumu çok iyi ama eski yerleşim düzeni çarpıklığı giderilmeli yeni bi Bağcılar modern bı Bağcılar artık görmek istedigimiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!