3 büyükşehirde anketler ne diyor? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, yaklaşan yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçmenin eğilimini açıkladı. Şen, şimdiye kadar yapılan anketlerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

GİRİŞ 05.03.2024 23:38 GÜNCELLEME 05.03.2024 23:38
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, CNN Türk'te yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Şen'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul eşsiz bir şehir. Fakat mevcut büyükşehir belediye başkanı tarafından ziyan edilmiş şehir. Bizim adayımız 'Sadece İstanbul' diyor. Bu farkı net bir şekilde ortaya koymak gerekiyor. Murat Kurum ziyan edilmiş şehirde diyor ki 'Sadece İstanbul'. Bu çok değerli. Zira İstanbul geri gitti. Trafik katlandı. Bizim adayımız sayın Kurum, sade kendi halinde biri.

İstanbul'da anketler ortada. Ben böyle tek tek rakamlar söylemeyeyim. İstanbul büyükşehir olmuş ve kalmış. Bu modern dönemde trafik bir çileye dönüşmüş. Yapılması gereken şey çilesiz bir şehir ortaya koymak. Metroları zamanında yaparsınız, hazır yapılmakta olan betona ya da tünele beton dökmezsiniz. Planlayarak gidersiniz.

"İSTANBUL'DA ANKETLER BAŞA BAŞ"

Anketlerde ilk sırada trafik ve ulaşım çıkıyor. Ardından deprem ve konut geliyor. Seçmen ikiye bölünmüş durumda. Mayıs ayında yapılan seçimde yaptığımız anketlerdeki gibi, küçük marjlarda oynamalar var. Partiler oralardaki yerlerinde. İstanbul'da da ortada. İstanbul'da durum ortada demek başa baş demek. Bugünlerin rakamları oynak rakamlarıdır. Adaylar asıl bundan sonra çalışacak.

"İYİ ÇALIŞAN KAZANACAK"

Cumhur İttifakı olarak devam etmeyi arzuladık biz. Yeniden Refah Partisi aday çıkardı. Kendi tercihleri. Saygı duyuyoruz. 2002 Şubat ayında AK Parti seçim sürecine daha girmemişti. Şubat ayında vaziyeti yokladık ve 34.3 çıktı AK Parti. Kasım ayında 34.66 çıktı. Seçmenin kararını vermiş olmasıyla ilgili bir durum bu. Bir başka seçimde pazar günü olan seçim için cumartesi günü fikirler değişti 3-4 puan. Son hafta seçmen davranışları için daha belirleyici. Daha net görmeye başlarız. İyi çalışan kazanacak.

"5 SENELİK DURAKSAMA İSTANBUL'A ÇOK ŞEY KAYBETTİRİYOR"

Biz öyle şeyler yapmışız ki İstanbul'u durdursanız da durmuyor. 5 senelik bir duraksama İstanbul'a çok şey kaybettiriyor. Bir şeyler yapmışsınız 20 senedir 30 senedir orada. İkinci bir 5 seneyi İstanbul kaldırmaz.

Bizim gördüğümüz DEM seçmeni CHP'ye çalışıyor. Bizim analizlerimizde CHP tarafına kaymalar olduğu gözüküyor. Seçmen illa da partisinin adayı gibi düşünmek zorunda değil. Benim gördüğüm bir kısmının CHP tarafına doğru yöneldiği. İYİ Parti'de de öyle seçmeni.

YENİDEN REFAH'IN ADAY ÇIKARMASI

(Adayını çekecek mi?) Zaman zaman benim duyduğum da oldu. Yeniden Refah partisinin kurumsal kararıdır. Cumhur İttifakı olarak devam etmeyi arzuladık biz. Aday çıkardı Yeniden Refah Partisi. Anayasal hakkıdır.

Ortada ifadesi kafa kafaya anlamına geliyor. Bir ankete bakmıyoruz biz. Asıl bundan sonra çalışacak adaylar çünkü.

ANKARA'DA SON DURUM

Ankara bir başkent. Başkent ışıltısını kaybetti, yavaşladı. Vatandaş buradan bakıyor. Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var. Adaylar daha yeni kendilerini ortaya koymaya başladılar. Biraz adayların sahada kendilerini göstermesini bekleyelim ve görelim diye söylüyorum.

İZMİR: CHP'LİLER ONA 'CHP ADAYI OLSAYDIN SANA OY VERSEYDİK' DİYOR

Hamza Dağ ile AK Parti İzmir'de oy oranını artırıyor. Bu haftalar benim kesin konuşacağım haftalar değil. Ankara'da zamansal ve oransal olarak geride başladık ama mesafeler daralıyor.

CHP'liler ona 'CHP adayı olsaydın sana oy verseydik' diyor.

İzmir'de de benzeri durum var. Hamza Dağ, İzmir'in en sevilen milletvekillerinden birisi. Genç olmasının getirdiği bir şey hem de Hamza orada sürekli sokakta bulundu. Mesafeyi kapatıyor. Şöyle bir analiz yapalım. İzmir bir CHP şehri midir? Hayır. O bölge Demokrat Parti bölgesidir. İzmir 3 halkadan oluşuyor. 3.halkada oy oranımız yüksek. Hamza Bey 2. bölgede maksimum oy artırımını yapmak çalışıyor.

BU SEÇİMLERDE SÜRPRİZ NE GÖRÜNÜYOR?

Bu hafta için söylüyorum bunu; alacağımız bütün vatandaşlarımızın ve teşkilatların beklediği yer İstanbul. Antalya'yı alacağımız gözüküyor. Bizim araştırmalarımızda öyle gözüküyor. Ama önümüzde 1 ay var çalışmaya devam edeceğiz. Hakan başkanımız zaten tecrübeli bir siyasetçi. Adana öyle mesela.

İSTANBUL'DA KARARSIZ SEÇMEN ORANI

İstanbul'da kararsız seçmen yüzde 15. Ortadan bölünüyor. Başkan adaylarımız şu an mesele net bir şekilde 30 büyükşehir bu haftanın araştırmaları olarak. Canavar gibi çalışıyorlar."

KAYNAK: CNN TÜRK

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 133
  • kkk 1 ay önce Şikayet Et
    istanbul bırakın kendi haline , "her şeyleri rezil olsun" !!!
    Cevapla
  • kamiloğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Özetle 3 ilde de CeHaPe hala önde gözüküyor. Demek ki vatandaş halinden memnun.
    Cevapla
  • Sevdalı ülkesine 1 ay önce Şikayet Et
    Mustafa sen doğru tespitlerde bulunmuş bence.....Yeniden refah oylarını artıracak bence öyle görünüyor...Allah devletimize milletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Vatansever Çepni 1 ay önce Şikayet Et
    Sözlerinin çok büyük bir çoğunluğunu yapmamalarına Pkk lılarla açık ittifaklarına rağmen, Yerli ve milli her şeye, Milletin dini ve dini değerlerine karşı olmalarına rağmen, Her şeyleri yalan, iftira, inkar, tehdit, ihanete ortaklık olmasına rağmen bu millet gidip hala İmamoğlu diyorsa çok Yazık. O insanlara, Vatan Bayrak Devlet ve dini milli sorumluluğum varın verin demeye el vermiyor
    Cevapla
  • edy 1 ay önce Şikayet Et
    adaylar çok sallıyor. üçkâğıtçılar gibi bir sürü ön şartı olan her derde deva ilaç satıyorlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor