CHP'nin eski avukatı İl Başkanlığını yalanladı: Paçavradan ibaret

CHP para sayma görüntülerinin 2019 yılına ait olduğunu ve il başkanlığı binasında kaydedilmediğini savundu. CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek ise CHP'nin açıklamasına ve paylaşılan tutanağı "Paçavradan ibaret düzmece belge" dedi.

GİRİŞ 12.03.2024 08:23 GÜNCELLEME 12.03.2024 08:30
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Türkiye, İBB'deki kirli para trafiği skandalını konuşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in para destelerini sayarken çekilen görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Görüntülerin CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği ve paraların ise genel başkanlık seçiminde delegelere ödendiği iddia edildi.

CHP'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı açıklama yaptı. CHP'den yapılan açıklamada görüntülerin İstanbul İl Başkanlığı binasında değil mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın ofisinde kaydedildiği iddia edildi. Görüntülerin 2019 yılına ait olduğu da öne sürülürken olaya ilişkin bir tesellüm tutanağı da paylaşıldı.

"O İL BİNASININ ALIMINDA AVUKAT OLARAK BULUNDUM"

CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, CHP'nin açıklamasını yalanladı. "CHP İstanbul İl Başkanlığının yayınladığı paçavradan ibaret düzmece belgesine itibar edilmemelidir" diyen Çiçek, "Aralık 2019 tarihinde o il binasının alımında, CHP Genel Merkez avukatı olarak bulundum! 30 milyon TL'nin üzerindeki rakam Genel Merkez marifeti ile gönderilmiş olup, bakiye kalan bir kısım; Ocak 2020 de hazine yardımının gelmesi ile ikmal edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"İŞLEMLER BANKA ÜZERİNDEN YAPILDI"

Bunların dışında haricen bir rakamın söz konusu olmadığını dile getiren Çiçek, "Satıcıya yönelik işlemler banka üzerinden yapılmıştır! Birileri, bir yerlerden haricen para toplayarak; haksız zenginleşme içerisine girmiş ise bunun tespit ve gereğini yapacak makamlar bellidir" dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 43
  • misafir123 1 ay önce Şikayet Et
    5 yıl önceki diyorlar amma attıları tutanaktaki imzalar capcanlı taptaze dikkatli bakan hemen anlar. tutanakta sahtekarlık yaptıkları hemen belli oluyo
    Cevapla
  • misafir3 1 ay önce Şikayet Et
    yazılar yeni yazılmış. görüntülerdeki para 15 milyondan çok daha fazla. tahminen 100 milyon ya var ya yok. fazla gözükmesin diye tutanakla 15 milyon yazılmış. chp demek haramzade demek haramzadeler malların nasıl kaçıralacağını iyi biliyor.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Uydurdukları kılıf yalan çıktı... Şimdi bu işe Yargıtay Baş Savcılığı ve AYM nin el atıp ülkemiz için bir çıban başı haline gelen makariyos heykelcisi kökenli birinin eş başkanlığını yaptığı chdp nin derhal acilen kapatılması lazım değilmi.. Adalet mülkün temelidir. Acil adalet... Halkın paralarını yiyenler cezalandırılsın. chdp kapatılsın..
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu asırda para valizlerle taşınır mı yalan
    Cevapla
  • güneyli 1 ay önce Şikayet Et
    Kemal Amca susma sende cevap ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin kararı sonrası İsrail'den tehdit gibi açıklama! ABD'yi resmen uyardılar
ABD'li siyasetçi İsrail'e tepki gösteren kadına saldırdı