Son ankette Hatay'da CHP'ye soğuk duş... AK Parti ile CHP arasında büyük fark var

Ada Araştırma tarafından yapılan ankete göre yeniden aday gösterilmesi parti içinde de krize neden olan Lütfü Savaş'ın yüzde 32.1 oy ile ikinci sırada. AK Parti adayı Mehmet Öntürk aldığı yüzde 48.4 ile Savaş'a 16 puan fark attı.

GİRİŞ 16.03.2024 14:34 GÜNCELLEME 16.03.2024 14:54
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

31 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ne sayılı günler kalırken kritik illerden Hatay'da yapılan son anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

CHP Lideri Özgür Özel'in "Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP’nin gösterebileceği en iyi aday" diyerek yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş'ın son ankette yansıması kötü oldu.

Ada Araştırma tarafından yapılan ankete göre yeniden aday gösterilmesi parti içinde de krize neden olan Lütfü Savaş'ın yüzde 32.1 oy ile ikinci sırada. AK Parti adayı Mehmet Öntürk ise yüzde 48.4 ile birinci.

Ada Araştırma'nın 1-5 Mart arasında 1500 örneklem ile yaptığı araştırmada katılımcılara "Bu pazar bir yerel seçim olsa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

İşte verilen cevaplar;

Mehmet Öntürk: %48,4
Lütfü Savaş: %32,1
Gökhan Zan: %7,4
Nusret Cömert: %4,9

AK PARTİ 16 PUAN FARK ATTI

Katılımcılar yüzde 48.4'ü tercihini AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'ten yana kullanırken, yeniden aday gösterilmesi büyük tartışma yaratan Lütfü Savaş'a destek ise yüzde 32.1'de kaldı. Gökhan Zan ise yüzde 7.4'lük kesimden destek alabildi.

CHP YÜZDE 55 İLE HATAY'DA KAZANMIŞTI

Millet İttifakının adayı CHP'li Lütfü Savaş 2019 yılında yüzde 55 ile Hatay'da kazanmıştı. Cumhur İttifakının adayı İbrahim Güler ise yüzde 42,81 oy almıştı.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 54
  • Fehmi Doğan 1 ay önce Şikayet Et
    Üzülme özgür değişim şart. sen nasıl değiştirdinse hatayda değişecek.
    Cevapla
  • Reis 1 ay önce Şikayet Et
    İnşaAllah Mehmet Öntürk kazanırda memleket kalkınır.
    Cevapla
  • son kale 1 ay önce Şikayet Et
    banka matik memurları sarmış burayı
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    eeeee hesap günü geldi çattı .özgür efendi .hatay bunun hesabını agır şekilde sorucak .yalanınız dolanınız son bulacak özgür efendi .
    Cevapla
  • +ekrem+ 1 ay önce Şikayet Et
    c h p nin 32 lik oyu sabit fikir ve kör inat tan ibaret aslında c h p nin son kullanma tarihi çoktan gec ti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti