DEM-CHP ittifakında malumun ilamı: Başkan yardımcısı bizden olacak!

DEM Parti'den, CHP ile yapılan ittifakın amacını özetler nitelikte bir açıklama geldi. Parti'nin Meclis Üyesi Saymedi, seçimlerin kazanıldığı belediyelerde DEM Partililerin başkan yardımcısı olacağını söyledi.

GİRİŞ 25.03.2024 22:02 GÜNCELLEME 26.03.2024 09:44
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

DEM Parti'den, CHP'yle yapılan yerel seçim ittifakıyla ilgili 14 Mayıs öncesindeki "Cumhurbaşkanı Yardımcısı" vaadini hatırlatan bir açıklama geldi.

"AK Parti kazanmasın diye ittifak kurduklarını" söyleyen DEM Parti Meclisi Üyesi Ahmet Saymadi, "bunun için bir sürü yerde çeşitli ittifak zeminlerini zorladıklarını" belirtti. 

"ARKADAŞLARIMIZ BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK"

Seçimden sonraki süreç hakkında da konuşan Saymadi, İstanbul'da 22 ilçede CHP listelerinden seçime girdiklerini hatırlattı. Saymadi, "Oralarda belediyelerin kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı arkadaşlarımız olacak. Büyükşehir belediye meclisinde DEM Parti’nin grubunu kuracaklar. İlk defa İstanbul’da yerelde bu kadar ciddi anlamda temsiliyet yakalayacağız" dedi. 

Saymadi, ilçede aday çıkarılmayıp ilde çıkarılmasıyla ilgili de, "Geçen seçimde CHP’ye oy verdiğimiz için bizde bir CHP’ye oy verme alışkanlığı oluşmasın diye" ifadelerini kullandı. 

"KARARI GÖRMEDİĞİMİZ ARKADAŞLARIMIZ DA VERİYOR"

Hürriyet'te yer alan habere göre Saymadi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir yerel seçimde partinin bütün olarak bir yere yönelmesi veya bir yerden uzaklaşması gibi kararlar sadece İstanbul’da sadece genel merkezde alınmaz.

Aday çıkarmayalım, aday çıkaralım, iş birliği kararına bu partinin gördüğünüz sahada çalışanları dışında görmediğimiz arkadaşlarımız da karar veriyor.

Bu kararlar halkla bütünleşmiş, halkın içinde olan demokratik siyasete katılamayan, cezaevinde siyasi yasaklı olan başka yerlerdeki arkadaşlara sorularak edilerek karar veriliyor.

Bu kararlar partinin bütününde neresini anlıyorsanız orayı anlayın kayıt var telefon var rahat konuşamıyoruz diyeyim. Her neresine soruluyorsa soruluyor."

İYİ Parti-CHP savaşında seçim öncesi son cephe: 'Ahlaksız', 'tipi tip', 'Apo seviciler'!İYİ Parti-CHP savaşında seçim öncesi son cephe: 'Ahlaksız', 'tipi tip', 'Apo seviciler'!

AK Partili Çelebi'den Özel'e DEM Parti tepkisiAK Partili Çelebi'den Özel'e DEM Parti tepkisi

DEM Partili Bülbül'den ‘CHP’ itirafı: ‘Seçimden sonra oturup konuşuruz dediler’DEM Partili Bülbül'den ‘CHP’ itirafı: ‘Seçimden sonra oturup konuşuruz dediler’

KAYNAK: HÜRRİYET
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    açık açık soylemiş anlamak için alim olmak gerekmez desene kandil talimatına harfiyen uygulamak zorundayız başka çaremiz yok
    Cevapla
  • vatan1 1 ay önce Şikayet Et
    yani eş başkan olarak yönetecekler
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 1 ay önce Şikayet Et
    CHP teslim oldu teröre
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçek MÜSLÜMANLAR terörist olamaz. KURANI KERİME AYKIRIDIR... KURANI KERİMDE, FİTNELİK FESATLIK BOZGUNCULUK ZORBALIK HARAMDIR... KUL HAKKI YEMEK HARAMDIR. MASUM İNSANLARI KATLETMEK HARAMDIR...
    Cevapla
  • inar 1 ay önce Şikayet Et
    Çok beklersiniz, siz daha chp'ye inanılmayacağını ne kadar kandırıldıktan sonra öğreneceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..