İYİ Parti-CHP savaşında seçim öncesi son cephe: 'Ahlaksız', 'tipi tip', 'Apo seviciler'!

Kuruluşundan bu yana ilk kez seçimlere müstakil girmeye hazırlanan İYİ Parti ile 'eski ortak' CHP arasındaki restleşmeler hakarete varmaya başladı. Seçime 6 gün kala İYİ Parti ile CHP arasındaki gerilim en üst düzeye ulaştı.

İYİ Parti-CHP savaşında seçim öncesi son cephe: 'Ahlaksız', 'tipi tip', 'Apo seviciler'!
İYİ Parti-CHP savaşında seçim öncesi son cephe: 'Ahlaksız', 'tipi tip', 'Apo seviciler'!
GİRİŞ 25.03.2024 18:46 GÜNCELLEME 27.03.2024 12:05
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler için son haftaya girilirken eski ittifak ortakları İyi Parti ile CHP arasındaki gerilim tırmanıyor. 31 Mart’ta seçime ayrı adaylarla girecek olan iki partide karşılıklı restleşmeler sürüyor. İyi Parti’de üst düzey isimlerden CHP’ye yönelik yaylım ateşi yükseliyor.

İYİ Parti oylarına göz diken CHP kurmaylarına İYİ Parti yetkililerinden sert karşılık geliyor. CHP’nin terör uzantısı DEM Parti ile ittifakına vurgu yapan İYİ Partililer, ağır ifadeler kullanmaktan çekinmiyor. Son olarak Meral Akşener’in siyasi ahlak söylemiyle gerekleştirdiği yaylım ateşi, İYİ Parti-CHP savaşını zirveye taşıdı.

VURAL’DAN İMAMOĞLU’NA: HADİ BAŞKA KAPIYA!

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. İyi Parti’ye operasyon yapıldığını söyleyen Vural, İmamoğlu’nun koltuk sevdasının Türkiye’den büyük olduğunu belirtti.

İmamoğlu’na “Başka kapıya” diyerek yolu gösteren Vural, İYİ Parti seçmeninin DEM Partili işbirliğine asla oy vermeyeceğinin altını çizdi. “İYİ Partiye operasyon yaparken particilik yapan sensin.” diyen Oktay Vural, “Senin partin, senin gönül bağın DEM sana, bizim partimiz İYİ Parti, milli siyasetimiz bize, milletimize.” diye konuştu.

Oktay Vural'dan İmamoğlu'nun çağrısına cevap: Haydi başka kapıya!Oktay Vural'dan İmamoğlu'nun çağrısına cevap: Haydi başka kapıya!

ÖZTÜRK’TEN ÖZEL’E: ULAN TİPİ TİP!

İYİ Parti’den CHP’ye bir salvo da parlamentodan geldi. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, CHP lideri Özgür Özel’in, İYİ Parti seçmeninin CHP’ye oy vermemesi durumunda AK Parti’nin kazanacağı iddiasına tepki gösterdi.

CHP’li Özgür Özel’e “Ulan tipi tip” diye seslendiği konuşmasında Öztürk,  “Yıllardır sizin zihniyetiniz sayesinde bunlar iktidarda kalıyor. Madem öyle çek adayını da biz kazanalım.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti’den Özgür Özel’e sert tepki: ‘Ulan tipi tip!’İYİ Parti’den Özgür Özel’e sert tepki: ‘Ulan tipi tip!’

CHP’Lİ VEKİLE AYNEN KARŞILIK

Yasin Öztürk’ün sert çıkışına CHP kanadından cevap geldi.

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Sizi temiz bir üslup ile konuşmaya davet ediyorum. Cumhuriyetin kurucusu olan partimizin Genel Başkanı Özgür Özel için kullanmış olduğunuz seviyesiz sözleri size iade ediyorum.” dedi.

Vitesi düşürmeyen İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, bir sert karşılık da Şeref Arpacı’ya verdi.

Apo sevicileriyle iş tutan bugünkü CHP, belediye başkanlıkları uğruna sapkınlaşmıştır” diyen Öztürk, “Atatürk üzerinden siyaset dersi almak istersen önce DEM’lenmeyi bırakacaksınız” sözlerini sarf etti.

Özgür Özel’e daha önce de “tipi tip” diye hitap edildiğini hatırlatan Öztürk, “Genel başkanına bu hitabı yapan ilk ben değilim. Gerçi siyasi hafızan tazedir senin, Daha dün tombaladan çıkmıştın pardon.” dedi.

ÇÖMEZ'DEN ÖZEL'E: KALPAZAN

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslendi. Özel'in "siyasi kalpazanlık" yaptığını söyleyen Çömez, şu ifadeleri kullandı:

“CHP'nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'e bir mesajım var. Sayın Özgür Özel en son Manisa'da, ondan önce Ordu'da gittiği birçok yerde İYİ Partililerden oy istiyorum diyor. Bir kere bu siyasi kalpazanlıktır. Bir başka partiden 'ben sizden oy istiyorum' demek bir siyasi kalpazanlıktır ve bir çaresizliktir. Özgür Bey önce CHP'lileri ikna etmesi lazım.”

İYİ Partili Çömez'den, Özgür Özel'e tepki: 'Çaresizlik ve siyasi kalpazanlık'İYİ Partili Çömez'den, Özgür Özel'e tepki: 'Çaresizlik ve siyasi kalpazanlık'

AKŞENER’DEN YAVAŞ’A: SİYASİ AHLAKSIZ

İYİ Parti-CHP geriliminde gediği taşa ise Genel Başkan Meral Akşener koydu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara’da İYİ Parti’den istifa eden birçok üst düzey ismin kendisiyle beraber CHP için çalıştığını ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’a çıkıştı.

Akşener, Yavaş’ı “siyasi ahlaksızlıkla” suçladı.

İYİ Parti lideri Akşener, “Diğerleri anlamaz ama bu söyleyeceğimi Mansur Yavaş ve etrafındaki tayfa anlayacaktır. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz. Allah şahittir, vallahi, billahi, tallahi ben de unutmayacağım.” diye konuştu.

Yavaş’ı bombalayan Akşener, şunları söyledi:

“İyilik yap kötülük bul. Böyle bir sistemden hayır çıkmaz. Bunlar bizim için yeni tecrübeler. İnsanlara güvenip onlar için fedakarlık yapıp karşılık olarak siyasi ahlaksızlık görüyorsanız eğer oraya bir mim koyacaksınız.”

Meral Akşener, Mansur Yavaş'ı topa tuttu: Siyasi ahlaksızlık, vallahi unutmayacağım!Meral Akşener, Mansur Yavaş'ı topa tuttu: Siyasi ahlaksızlık, vallahi unutmayacağım!

ÖZEL'DEN AKŞENER'E: VİCDANSIZ, İNSAFSIZ...

Meral Akşener'e cevap veren CHP lideri Özgür Özel, Akşener'de vicdan ve insaf olmadığını söyledi.

Akşener’e yüklenen Özel, “Sen o meydana nasıl iftira ve hakaret içeren pankart asıyorsun. Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun... Sende olmayan vicdan ve insaf, İYİ Parti'nin iyi insanlarında var. ” dedi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 56
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    CHP Cumhuriyet'in Kurucusu mu Açta biraz tarih oku Milleti kandırmayı bırakın artık Müstakil politikalar üretin Cumhuriyet Hepimizin.
    Cevapla
  • SEDAT 1 ay önce Şikayet Et
    Meral abula kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz lafına Anadolu'da bir sözle karşılık verilir atı alan uskudari geçti sen rabbiyesir çak çaklari yaptın hem Parti'nin oyunu hemde selo ile kahvaltı planlaması yaparak selonun oyunu Ekrem ve mansura verdirdin şimdi onlar villalar kule kule dolar ve Euro fantezisi yapıyor para nerde millet orda normal
    Cevapla
  • kemal 1 ay önce Şikayet Et
    özgür özel tam bir ppk lı olmuş
    Cevapla
  • Mehmedim 1 ay önce Şikayet Et
    Ablamız nihayet doğruları görmüş olacak ki, bunları söylüyor. Ancak bu durum onu CHP'nin 2019'da İstanbul-Ankara başta CHP nin davulunu çalıp şehirlere ve halkına kötülük yaptığı gerçeğini örtemez.CHP belediyeleri gerçekten iş yapmadı, hazırdan yedi, şehirleri borç batağına sapladı. Ablamızın doğru yola gelmesi şerefine, aşk İle bir daha; Tipitip - Topitop - Tavşaaaannn..
    Cevapla
  • Yaşar 1 ay önce Şikayet Et
    İyi partiye tam destek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ev hanımları, işsizler ve emekliler dikkat! Vergi muafiyeti geliyor
Sokak köpeklerini site dışına çıkaranlara ceza verilmişti, Vali Gül iptal etti