4 Türk hayatını kaybetmişti, Türkiye'den yeni açıklama

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, "Solingen faciasından 31 yıl sonra yaşanan hadisenin (4 Türk'ün öldüğü yangın) aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz" denildi.

GİRİŞ 28.03.2024 14:53 GÜNCELLEME 28.03.2024 16:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye, Solingen faciasından 31 yıl sonra ve Avrupa'da yabancı düşmanlığı ile İslam karşıtlığının arttığı bir dönemde, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşının hayatını kaybettiği Almanya'daki yangın olayının arkasında yatan nedenlerin bir an önce aydınlatılmasını ve olası şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını bekliyor.

AA'nın sorusu üzerine diplomatik kaynaklardan edinilen bilgide, Almanya'nın Solingen kentinde 4 katlı binada çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşının hayatını kaybettiği ve aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu bir grubun yaralandığı hatırlatıldı.

Diplomatik kaynaklar, olayın ilk anından itibaren Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve diğer yetkililerin konuyu yakından takip ettiğini belirtti.

Solingen faciasından 31 yıl sonra ve Avrupa'da yabancı düşmanlığı ile İslam karşıtlığının arttığı bir dönemde yaşanan söz konusu hadisenin arkasında yatan nedenlerin bir an önce aydınlatılmasının ve olası şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasının beklendiğini vurgulayan kaynaklar, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'in bugün hastanede yaralıları ziyaret edeceğini bildirdi.

Alman makamları, dün yaptıkları açıklamada, olayda kundaklama ihtimalinin bulunduğunu duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Almanya'nın Solingen kentinde 25 Mart gecesi 4 katlı binada çıkan yangında, aynı aileden 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetmişti, 9 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    gâvur dan dost ayıdan post olmaz vesselam
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    solingen de kaç tane öldüyse, biz de Taksim meydanında o kadar Alman sallandıralım. Diplomatik Çözüm. DIPLOMALI DIOLOMAT ISRAIL YA BM UNESCO AB ABD herkes diplotik bir dil konuşuyor. ISRAIL CEKET ILIKLEYEREK GAZZE'de soykırım yapıyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    4 nisanda Fenerbahçe takım otobüsünü kurşunlayanların ortaya çıkarılmasını istiyoruz
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    reis peşlerini bırakmaz yanlarına kalmasın
    Cevapla
  • akın akın 4 hafta önce Şikayet Et
    Canlarımızın yakan haydutların bir an yakalanmalıdır hesap vermelidir adelet istiyoruz katiller
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!