Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Ekmek üretimi 150 bine çıkacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Fenni Fırın Ekmek Fabrikası’nın kapasitesini artırmak için alımı yapılan makineler teslim edilmeye başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Ekmek üretimi 150 bine çıkacak
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Ekmek üretimi 150 bine çıkacak
GİRİŞ 30.03.2024 14:12 GÜNCELLEME 30.03.2024 14:12

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalıların sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşması adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda Fenni Fırın Ekmek Fabrikası’nın şehre kazandırılan çok kıymetli bir hizmet olduğunu belirtti.

Konyalılara uygun ve kaliteli ekmek sunmak adına Fenni Fırın Ekmek Fabrikası’nın kapasitesinin ve büfe sayısının çok yakında daha da artırılacağını ifade eden Başkan Altay, şunları kaydetti:

“Ekmek fabrikamızda şu anda günlük yaklaşık 55 bin ekmek üretimi var. Yeni gelen makinelerle birlikte bu sayı günlük 150 bine ulaşacak. Ekmek üretim kapasitemizi artırmak için sipariş ettiğimiz makinelerin ilk partisini dün teslim aldık. Makinelerin kalan kısmı da birkaç gün içinde teslim edildikten sonra önümüzdeki hafta montaj işlemlerine başlayacağız ve çok yakında günlük 150 bin ekmek üretim kapasiteyle hemşehrilerimize hizmet sunacağız. Kapasitemizi artırınca Fenni Fırın büfelerimizin sayısını da talep olan bölgelerde artıracağız. Bu kapsamda mevcut 25 olan büfe sayımıza 25 büfe daha ekleyerek Büyükşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşması adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Konya’mıza hayırlı olsun.”

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum