AK Parti'nin son kazandığı il belli oldu! Seçimin en merak edilen illerindendi!

Türkiye bugün mahalli idareler seçimleri için sandık başına gitti. 61 milyondan fazla seçmen oy kullanırken sandıkların yüzde 99,9'u açıldı. AK Parti, merakla takip edilen Hatay'da CHP ve Lütfü Savaş'ı yenilgiye uğrattı.

GİRİŞ 01.04.2024 03:45 GÜNCELLEME 01.04.2024 10:38
Bu Habere 335 Yorum Yapılmış

Son dakika Yerel Seçim haberleri: Türkiye genelinde oy kullanma işlemi sona erdi. 34 siyasi partinin katıldığı seçimde, 61 milyondan fazla seçmen oy kullanırken sandıkların yüzde 99,9'u açıldı. AK Parti kesin olmayan sonuçlara göre çok merak edilen illerden biri olan Hatay'da ipi göğüsledi.

AK Parti'nin son kazandığı il belli oldu! Seçimin en merak edilen illerindendi!

HATAY'DA SEÇİM YARIŞI SON ANA KADAR SÜRDÜ

CHP'nin Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi, seçim sürecinin başından bu yana pek çok kez tartışma konusu olmuş ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Yaşanan olaylar nedeniyle milyonlarca vatandaşın gözünü çevirdiği 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Hatay'da seçim yarışı son ana kadar sürdü.

AK Parti'nin son kazandığı il belli oldu! Seçimin en merak edilen illerindendi!

AK PARTİ'NİN SON KAZANDIĞI İL HATAY OLDU

AK Parti'nin Hatay Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, başa baş giden yarışta aldığı yüzde 44,45 oyla CHP'li Lütfü Savaş'ı geride bırakarak Hatay'da kazanan isim oldu.

Adaylığı büyük tepkilere neden olan Lütfü Savaş ise yüzde 43,96 oy alabildi.

AK Parti'nin son kazandığı il belli oldu! Seçimin en merak edilen illerindendi!

ÖNTÜRK: ALLAH MİLLETİMİZDEN RAZI OLSUN

Hatay'ın yeni Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti İskenderun İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen vatandaşlara hitap etti.

Cumhur İttifakı olarak çok ciddi bir şekilde kenetlendiklerini belirten Öntürk, "Hatay, büyük bir afet yaşadı, yaşanan afette biz Cumhur İttifakı olarak yola çıktık, 'Cumhur İttifakı'nın adayıyız ama Hatay'ı seven herkesi bu çatının altında bekliyoruz.' dedik, elhamdülillah o şekilde oldu. Allah milletimizden razı olsun. Şimdi artık kolları çemreyip inşallah hızlı bir şekilde şu memlekette bizden medet bekleyen, görev bekleyen insanlarımızı bir an önce mahallesine, yuvasına, evine kavuşturmak." ifadelerini kullandı.

'MEMLEKET BU AYRIMCILARDAN KURTULDU, BUGÜN TARİHİ BİR GÜN'

Yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü vermediklerini dile getiren Öntürk, ne söyledilerse hepsini yerine getireceklerini, milletin hizmetkarı olduklarını vurguladı.

Hizmet ederken adaletten şaşmayacaklarının altını çizen Öntürk, "Samandağ'a da aynı hizmeti yapacağız, İskenderun'a da aynı hizmeti yapacağız, Kırıkhan'a da Defne'ye de aynı hizmeti yapacağız. 15 ilçenin 15'ini de adil bir şekilde yöneteceğiz ve buradan şunu yapacağız, bu kadim şehrin kardeşliğini birleştireceğiz inşallah. Bu memleket, bu ayrımcılardan kurtuldu, bugün tarihi bir gün." şeklinde konuştu.

MEHMET ÖZTÜRK KİMDİR

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970'te Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğdu.

İlk ve ortaokulu Kırıkhan’da, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesinde tamamlayan Öntürk, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü'nü bitirdi.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Öntürk, Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı, 24, 25. ve 26. Dönem AK Parti Hatay Milletvekilliği ve ardından AK Parti Hatay İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Öntürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 335
  • M A L A T Y A 4 4 4 hafta önce Şikayet Et
    malatya yine full destek verdi HERZAMANKI GIBI BU SEFERDE SAP GIBI BOSTA KALMASIN ak partiye tranvay hizli tren merobüs büyük havaalni sivil havaalni ve büyük sehir otobüsleri bunlar eksik büyük sehirin yerle bir olmus sehirin bunlara aninda insallah baslanir
    Cevapla
  • Bozkurt 4 hafta önce Şikayet Et
    Reisten sonra Hakan Fidanı bekliyoruz
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Allaha şükürler olsun ki lütfü kaybetti..
    Cevapla
  • Ahmet 4 hafta önce Şikayet Et
    İdeolojimizi hatay da ne ekonomiyi bahane ettik nede emekli aylıklarındaki adaletsizliiği ideolojimizi hiçbirine satmadık elhamdüllülah hem iskenderun da hemde hatay da akp ye kazandırdık buralar ıda chp alsa idi vallahi billehi ailecek ebimiz sağlam duruyorken buraları terk edip gidecektik neyseki aldık ve memleketimizde kalacağız tüm ideolojilerini satmayan terk etmeyen millilerimize
    Cevapla
  • EbûSaîd 4 hafta önce Şikayet Et
    CHP sağ seçiminden oy aldı AK Parti küskünleri Sandığa gitmedi AK Parti sağ seçmeni kendisinde bu seçimde toplayamadı maalesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı