Aslı Baykal seçim sonuçlarında CHP'yi eleştirdi: Genel seçimde umduğunu bulamaz

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; "İzmir gibi bir ilde oy kaybetti. CHP toparlanmazsa Genel Seçimde umduğunu bulamaz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 01.04.2024 10:20 GÜNCELLEME 01.04.2024 10:52
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye 31 Mart'ta gerçekleştirilen seçimle birlikte, 5 yıllık yerel yönetimin isimlerini belirledi. 

Seçim sonuçlarına göre; CHP, büyükşehir belediyelerinden 14, il belediyelerinden 21, ilçe belediyelerinden 337 ve belde belediyelerinden 48 olmak üzere toplamda 420 belediye başkanlığı kazandı.

AK Parti ise; büyükşehir belediyelerinden 12, il belediyelerinden 12, ilçe belediyelerinden 359 ve belde belediyelerinden 124 olmak üzere toplamda 507 belediye başkanlığı kazandı.

ASLI BAYKAL SONUÇLARI BEĞENMEDİ

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partisinden geçtiğimiz yıllarda istifa eden Aslı Baykal'ın CHP yönetimine karşı eleştirel tavrı dikkat çekiyordu. Baykal yerel seçimlere ilişkin değerlendirmesinde CHP'nin yereldeki sonuçlarını beğenmedi.

X hesabı üzerinden açıklama yapan Baykal, CHP'yi "İzmir gibi bir ilde oy kaybetti" ifadelerini kullanırken, eski partisinin eğer toparlanmazsa Genel Seçimlerde 'umduğunu bulamayacağını' yazdı. 

Baykal'ın paylaşımı şu şekilde;

"Seçim sonuçlarına göre CHP yükseldi, AK Parti düştü ama
2 partinin de bir sıkımlık canları var, adaya göre hızla oy kaybedip kazanabiliyorlar.

Beğenilen eski başkanlar oyu artırdı.

CHP, DEM Parti ile ittifak yaptı ama Afyonkarahisar'da DEM'e kapım kapalı diyen ve CHP yönetiminin eleştirdiği CHP adayı seçimi aldı.

İzmir gibi bir ilde CHP oy kaybetti.

"CHP GENEL SEÇİMLERDE UMDUĞUNU BULAMAZ"

Antalya Kumluca'da CHP çok sevilen adayı mahkemeye verdiği için, o adayın desteklediği Demokrat Parti adayı seçimi aldı.

Yeniden Refah AK Parti'yi beğenmeyenlere kapı oldu, CHP'de yöneticilerin elleri ile büyüttüğü herkesin dönüp kendisini destekleyenleri koltuğundan indirmesinden ders almayan AK Parti; genel seçimde Yeniden Refah ile ittifak yaparak buna zemin sağladı.

CHP'yi beğenmeyenler hala çok sayıda, CHP toparlanmazsa genel seçimde umduğunu bulamaz."

 

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Şerife 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah Chpkklilara iktidar yüzü göstermesin Şehit Aileleri olarak Ahimiz İki Cihanda yakakarinda
    Cevapla
  • Mahmut 4 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar tepki oy'u.
    Cevapla
  • misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    zaten bu kadar kötü sonuçlara rağmen yüzde 50 ye 50 son seçim ittifaklarına göre , reisin yerinde olsam 2 sene sonra enflasyonu yüzde 20 düşürdükten sonra meclisi fesh eder seçime giderim , hepsi mosmor olur ...
    Cevapla
  • Müseccel 4 hafta önce Şikayet Et
    Bulur bulur. Vatan sevgisi cüzdanına endeksli olan bu millet ile her şeyi bulur chp.
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    CHP'NİN genel seçimde çok iyi sonuç alacağı kesindir!!! Zaten son genel seçimi kılpayı ile kaçırdı Kılıçdaroğlunun inadı ve Meral Akşenerin firildakligi sayesinde seçimi kaybeden chp ilk erken seçimde çok iyi sonuç alacaktır!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!