Mehmet Acet'ten 2024 seçim sonuçlarına ilişkin çarpıcı açıklama: Sandığın şakası yok

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet AK Parti'nin 31 Mart seçim sonuçlarına ilişkin 'Sandığın şakası yok, yerel seçimler seçmenin fatura kesmek istediği seçimler' dedi.

GİRİŞ 01.04.2024 15:55 GÜNCELLEME 01.04.2024 16:36
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimlerinde bazı bölgelerde dengeler değişti. AK Parti, kalesi olarak görülen bazı kentlerde seçimi kaybetti. 

Kesin olmayan sonuçlara göre, Türkiye geneli belediye başkanlığında CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP 1, İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazandı. 30 büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde ise CHP 14, AK Parti 12, DEM Parti 3, Yeniden Refah Partisi 1 belediye başkanlığı kazandı.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet AK Part'nin 31 Mart seçim sonuçlarını ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

"AK PARTİ 22 SENE ÜST ÜSTE 18 TANE SEÇİM VE BUNLARDAN ZAFERLE ÇIKMIŞ BİR PARTİ"

İşte Mehmet Acet'in sözleri;

Sandığın şakası yoktur. Seçmenin de kimseye iltiması olmuyor. Kendi baktığı yerden hak ettiğine hak ettiği kadar veriyor. 

Sağlıklı bir şekilde bu mesajların analiz edilmesi, okunması gerekiyor. 22 sene üst üste 18 tane seçim ve bunlardan zaferle çıkmış bir parti.

"DEMİREL ÖZAL'IN KARŞISINA GEÇİP 'BU ÜLKENİN YÜZDE 80'I SENİN KARŞINDA' DİYOR"

1989 seçimlerini hatırlatırım böyle zamanlarda yani yerel seçimlerde bazen seçmenin elinin ağır olması meselesi daha çok kendini belli ediyor. Türkiye 1070'leri yaşamış büyük kaos büyük krizler, onun üzerine 12 Eylül darbesi, sonra 1984'te Turgut Özel Anavatan Partisi iş başına (Yüzde 41) geliyor. Sonrasında ciddi bir kalkınma hamlesi ve ülke bambaşka bir yere geliyor. Ama aradan 6 yıl geçtikten sonra 1989 seçimlerinde Anavatan partisi yüzde 21,75 oy alabiliyor. Sonra da Süleyman Demirel Özal'ın karşısına geçip "Bu ülkenin yüzde 80'i senin karşında" diyor.

"YEREL SEÇİMDE SEÇMEN FATURA KESMEK İSTİYOR"

Verilen derslerle alakalı bu ölçüyü de iyi analiz etmek lazım. yerel seçimler seçmenin mesaj vermek istediği, fatura kesmek istediği seçimler olarak karşımıza çıkıyor. O nedenle bu sorumluluğu yerelden başlayarak belediye başkanlarının hatta belediye meclis üyelerinin yerel siyasetçilerin, teşkilatların, attıkları her adımda aldıkları her kararda vatandaşla olan münasebetlerinde, kaynakların kullanımında, siyaseti bir zenginleşme aracı olarak kullanmama anlamında herkesin bu titizliği daha fazla göstermesi gerekir. 

"MURAT KURUM İSTANBUL İÇİN ŞANSTI"

Bence Murat Kurum İstanbul için bir fırsattı, şanstı. Hangi isim daha iyi belediye başkanlığı yapar diye sorulduğunda İmamoğlu'ndan daha iyi belediyecilik yapar. Ben bu konuda zihnimde çok netim. ne oldu, başka başka faktörler başka başka sonuçları ortaya çıkardı. yerelden genele kadar silsile içinde herkesin alması gereken çıkarması gereken dersler var. 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 61
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Halâ Eleştirel Yorumları YAYINLAMAYARAK İktidara şirin görünüp, bal tutan parmağınızı yaladığınızı düşünüyorsunuz. Biz bu Haber Kanalında Yorum yazıyorsa, AYNI SAFTAYIZ. Sizin bu tavrınız İktidarın Seçim HÜSRANINI HAZIRLAMIŞTIR.
    Cevapla
  • Aras 4 hafta önce Şikayet Et
    Devlet artık kendi işiyle ilgilensin, ve yeni çıkartılacak yasalarla belediye başkanları yaptıkları ve yapmadıkları işlerden sorumlu olsun, çünkü bizim halkımıza göre belediye işlerini bile devlet yapmalı,yani halk kimin ne görevi var onu bilmiyor,birde neden hep sağ görüşlüler hesap soruyor, hiç chp tabanının hesap sorduğunu gören varmı, biraz akıl sonrada, yok şöyle yok böyle
    Cevapla
  • Adalet hak getire 4 hafta önce Şikayet Et
    Boş laf kalabalığı. Milleti aç bıraktınız. Büyüme ihracat döviz rezervi milli gelir vs hava attığınız ne varsa kendi cebinize doldurdunuz. Milleti aç bıraktınız. Aç insan HERKESI YER. Ayrım yapmaz. HERKESİ YER... Dua edin sadece sandığa gitmediler. Böyle devam ederse bir sonrakine sandığa gidip chp'ye komple oy verirler. Laf kalabalığını bırakıp Milleti kurtarın.
    Cevapla
  • İbrahim Adem 4 hafta önce Şikayet Et
    Milletin fütursuxluğunun cezasını yine biz çekeceğiz! Marmara içindeki fay ilk zulüm de cezayı kesmeye vesile! Bugün zalime sevinenler, yarın göçük altından yakaracak, yalvaracak! Zulme rıza, ilahi ceza!
    Cevapla
  • Bozkurt 4 hafta önce Şikayet Et
    Ey İstanbul karda yolda kalmaya metrobüste sıkış tepiş gitmeye sellerde rafting yapmaya hazır ol tedbirini al Yakınma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması