Partileri aday göstermedi: 6 belediye başkanı yeniden seçildi

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı, kesin olmayan sonuçlara göre tekrar seçildi.

Partileri aday göstermedi: 6 belediye başkanı yeniden seçildi
Partileri aday göstermedi: 6 belediye başkanı yeniden seçildi
GİRİŞ 02.04.2024 19:49 GÜNCELLEME 02.04.2024 19:49
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye'de vatandaşlar yerel yöneticileri seçmek için ülkede kurulan yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullandı. Partilerinden yeniden aday gösterilmeyen 5'i mevcut 1'i müstafi belediye başkanı da 31 Mart'ta yeniden yarıştı. Mevcut 2 belediye başkanı bağımsız olarak girdikleri seçimi kazanırken, 4'ü de yeni partileriyle sandıktan zaferle çıktı.

NEVŞEHİR

2019'da AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 29 Ocak 2021'de başkanlıktan istifa etti. Daha sonraki süreçte İYİ Parti'ye katılan Arı, 2023'te milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'den aday olan Arı, yüzde 52,03 oy alarak belediye başkanlığını kazandı.

ANKARA POLATLI

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 2019'da MHP'den belediye başkanı seçilen Mürsel Yıldızkaya da bu seçimde CHP'den aynı görev için aday gösterildi. Yıldızkaya, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 47,91'lik oy oranıyla yeniden seçildi.

ZONGULDAK GÖKÇEBEY

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde de 2019'da İYİ Parti'den seçilen Vedat Öztürk, 2024 seçimlerinde partisinden aday gösterilmedi. Bu seçimde CHP'den aday olan Öztürk, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 51,99 oy alarak başkan seçildi. Öztürk, 2014'te de AK Parti'den belediye başkanı seçilmişti.

SAMSUN LADİK

Samsun'un Ladik ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'in vefatı sonrası Belediye Meclisince yapılan seçimde başkan seçilen AK Partili meclis üyesi Adnan Topal, partisinden aday gösterilmedi. Yeniden Refah Partisi'nden aday olan Topal, AK Parti'den aday gösterilen ve vefat eden Nurhan Yapıcı Özel'in kocası Gürkan Özel'e karşı seçimi yüzde 41,89 oyla kazandı.

KASTAMONU BOZKURT

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 2019'da AK Parti'den belediye başkanı seçilen Muammer Yanık, 2024'te aday gösterilmedi. Bağımsız aday olan Yanık, yüzde 42,75 oyla seçimi kazanarak yeniden belediye başkanı oldu.

UŞAK BANAZ

Uşak'ın Banaz ilçesi Belediye Başkanı Zafer Arpacı ise AK Parti'den tekrar aday gösterilmeyince bağımsız aday olarak yüzde 32,79 oyla seçimi kazandı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 18
  • Murat 3 hafta önce Şikayet Et
    Samsun Çarşamba Hüseyin Dündar başkanı unutmuşsunuz o da bağımsız girdi ve kazandı
    Cevapla
  • offff offf 3 hafta önce Şikayet Et
    Akp, benim her dokunduğum altın oluyor hayalinden vazgeçsin
    Cevapla
  • Hbay 3 hafta önce Şikayet Et
    Ankara çamlıdere bağımsız aday Adem Ceylan %49 oy alarak seçildi
    Cevapla
  • Erdoğan 3 hafta önce Şikayet Et
    Genelde şeçmen, yerel seçimlerde partiden ziyade kişilere oy verirler. Genel seçimlerde gönlünde yatan partiye verirler oyu. Yerel seçimlerde kişiye olan yakınlıkları, yakınlıkları ve çıkar ilişkileri yerel seçimde etkili olur. Parti üst yönetimleri neden bu konuya dikkat etmezler... Neden o yörede mevkide lider, tanınmış kişilerin yerlerlerini değiştirmekte ısrar ederler ki...
    Cevapla
  • veli 3 hafta önce Şikayet Et
    daha önce ak partiden başkanlık yapan bu seçim başka partilerden yada bagımsız kaç aday çıktı net bilgi verilmeli.kazanan yada kazanamayan .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?