AK Parti'nin itirazları kabul edildi! Gaziosmanpaşa'da oylar yeniden sayılacak

31 Mart İstanbul yerel seçimlerinde AK Parti'nin seçim sonucuna itiraz ettiği Gaziosmanpaşa'da oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

GİRİŞ 02.04.2024 23:18 GÜNCELLEME 03.04.2024 11:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika Gaziosmanpaşa haberleri: Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin ilçe seçim kurullarına itiraz süresi bugün saat 15.00 itibarıyla sona erdi. AK Parti'nin Gaziosmanpaşa ilçesi sandık sonuçlarına yaptığı itiraz kabul edildi.

GAZİOSMANPAŞA'DA OYLAR YENİDEN SAYILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gaziosmanpaşa'da seçimi CHP'nin adayı Hakan Bahçetepe'nin kazanmasının ardından AK Parti'nin yaptığı itiraz sonucu oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini açıkladı.

AK PARTİ İL BAŞKANI KABAKTEPE'DEN AÇIKLAMA

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, seçim sonuçlarına itirazlara ilişkin yaptığı paylaşımda,  "Sayımın ardından, bugün saat 15.00’e kadar itirazı olan partiler; taleplerini ilçe seçim kurullarına ilettiler. Biz de AK Parti olarak, milli iradenin şeffaf bir şekilde sandıklara tahakkuku için bazı ilçelerimizde itirazlarımızı gerçekleştirdik. Şimdi; söz seçim kurullarında… İtirazların yeniden değerlendirilmenin ardından sonuçlar kesinlik kazanacak. Mazbatalar verilene kadar süreç devam etmekte olup; herkesi sabırlı, itidalli ve saygılı bir tutum içerisinde olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI AYDIN DA AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti'nin seçim sonuçlarına itiraz ettiği bir başka ilçe olan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'da sosyal medya hesabından itirazlara ilişkin açıklama yaptı.

Aydın, "Kıymetli hemşehrilerim, oy kullanma süreci sona ermiştir, sandıklar kapanmıştır. 

Bazı hukuksuzluk tespitleri üzerine, vatandaşlarımızın kullandığı oyların tekrar sayılması talebinden kim, neden rahatsız olmaktadır? Saklanmaya, gizlenmeye çalışılan bir durum mu vardır? 

Milletimizin kararının başımızın üstünde yeri vardır. Ancak milletimizin iradesini korumak da boynumuzun borcudur.

Hiç kimse merak etmesin. Sandıkta gerçekte ne varsa, o ortaya çıkacaktır." dedi.

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • A.A.A 3 hafta önce Şikayet Et
    İstanbulda bir Semtin Oy sayımını tekrarlayın, Eğer sonuç farklı çıkıyorsa Bilin ki Oynanan oyun büyük ve Yurt genelinde aynıdır!
    Cevapla
  • Aman dikkat!!! 3 hafta önce Şikayet Et
    Seçim bazı büyük şehirlerde yenilenmeli, özellikle, İstanbul Ankara ve Bursa, eko Alevilere ahkam kesdi, sizin oylarınıza ihtiyacım yok, her halukarda kazanırım diyor, mansur daha oylar sayılmaya başlamadan, rahat olun kazandık diyor, bunlar nasıl bukadar emin konuşabildiler, üstelik bazı yerlerde ak partinin oy pusulaları yakıldı, bildiğimiz Şanlıurfa, Allah bilir bilmediğimiz neler va!
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 hafta önce Şikayet Et
    2019'da da İBB seçimlerinde oylar sayılırken yapılsnları daha unutmadık.Beykoz ve GOPaşs'da da aynı durum olabilir.İtiraz edilmesi çok doğru olmuş.İnşaallah bu iki ilçe Ak Partiye gdçer.
    Cevapla
  • Kartal gözü . 3 hafta önce Şikayet Et
    Beykozu da yeniden sayın 5000 iptal varmış .
    Cevapla
  • Vatan 3 hafta önce Şikayet Et
    Hiç bir şey olmadıysa, bir şeyler olmuştur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler