YSK kararı bozdu: Beykoz'da seçim sonucu kesinleşti

Beykoz'daki seçim sonucuna AK Parti itiraz etmişti. YSK, İl Seçim Kurulu'nun yeniden sayım kararını bozarak, yeniden sayımı iptal etti. Böylece CHP adayı Alaattin Köseler mazbata almaya hak kazandı.

GİRİŞ 04.04.2024 12:54 GÜNCELLEME 04.04.2024 12:57
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin itirazı sonrası İl Seçim Kurulu, İstanbul'un Beykoz ilçesinde oyların yeniden ayımına karar verilmişti. Bu karar sonrası CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak İl Seçim Kurulu'nun kararının kaldırılmasını istedi. CHP'nin itirazını karara bağlayan YSK, yeniden sayımı iptal etti. Böylece ilçede CHP'nin adayı Alaattin Köseler mazbata almaya hak kazandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, X hesabından yaptığı açıklamada, "YSK'ya yaptığımız itiraz kabul edildi, Beykoz'da İl Seçim Kurulu'nun yeniden sayım kararı YSK tarafından kaldırıldı. Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler'in mazbatasını almasının önünde hiç bir engel kalmadı!" dedi.

ALAATTİN KÖSELER 1433 OY FARKLA KAZANDI

Beykoz'daki yarışı CHP'nin adayı Alaattin Köseler yüzde 45,87 ile önde tamamladı. AK Parti'nin adayı Murat Aydın ise, yüzde 44,91 oy aldı. İki aday arasındaki oy farkı 1433 olarak belirlendi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 76
  • Elif 3 hafta önce Şikayet Et
    Neden oyların sayılması iptal edilir anlamadım say sonuç yine aynı çıkarsa tamam yani
    Cevapla
  • Yazıklar olsun!!! 3 hafta önce Şikayet Et
    Chpnin elindeki deste deste paraların bu seçime bir katkısı olabirmi? Tabiki olabilir, içimiz, dışımız hayin dolu!
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    YSK nın içinde de mi fe.. var anlayamadım.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    hep chp lerin dediği oluyor. bunlar oy hırsızları. seçim oylarını saydirttirmak istemiyorlar sa bunda bit yeniği var demektir. oyları çalıyorlar.
    Cevapla
  • ılgaz 3 hafta önce Şikayet Et
    bu kararları alanlar sonra chp de vekil veya yönetici olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek