Bolu'nun bir beldesi ilk kez MHP'ye geçti

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti beldesinde MHP belediye başkan adayı olan Saim Çevik, belediye başkanı seçildi. Bolu genelinde MHP’nin kazandığı tek yer olan Taşkesti beldesi, tarihinde ilk kez MHP’li bir başkanın yönetimine geçti.

GİRİŞ 03.04.2024 14:02 GÜNCELLEME 03.04.2024 15:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti beldesi 1987 yılında Mudurnu'dan ayrılarak belde statüsüne geçti. 1987 yılından beri çeşitli partilerin başkanlarının yönettiği Taşkesti beldesinde Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde bir ilk yaşandı.

Taşkesti, tarihinde ilk kez MHP’li bir başkanın yönetimine geçti. Resmi olmayan sonuçlara göre Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) belediye başkan adayı olan Saim Çevik, kendisine en yakın olan rakibine 237 oy fark atarak belediye başkanı seçildi.

Toplamda bin 872 seçmenin bulunduğu Taşkesti beldesinde bin 660 kişi oy kullandı. Bin 582 oyun geçerli sayıldığı seçimde MHP’nin adayı Saim Çevik 763 oy, CHP’nin adayı Yasin Özdemir 526 oy alırken, AK Parti’nin adayı 264 oy aldı. Bolu genelinde MHP’nin kazandığı tek yer olan Taşkesti, tarihinde ilk kez MHP’li bir başkanın yönetimine geçti.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 8
  • İbrahim kıymaz 3 hafta önce Şikayet Et
    Saim bey tebrik ediyorum,size yakışır,bolu belediyesi eski mezarlıklar müd,
    Cevapla
  • Ayşenur Çelik 3 hafta önce Şikayet Et
    Daha önce Akp liydi bu şahıs ve yine oranın belediye başkanıydi komploya kurban gitmişti
    Cevapla
  • Sepetçioğlu 3 hafta önce Şikayet Et
    Dem parti bile MHP'den daha fazla oy topluyor ne iş yapar bu MHP kime hizmet eder?
    Cevapla
  • Ömer 3 hafta önce Şikayet Et
    Para dagitirsam bende kazanırım parayla seçmen alınan belde
    Cevapla
  • Vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Yer seçimlerde partiden ziyade aday çok önemli .Seçmen adaya oy veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
Denizlerdeki popülasyona katkı için 5 bin deniz patlıcanı üretildi