YSK'dan son dakika 'Van' kararı! Mazbata hangi isme verilecek?

Son dakika haberi... DEM Parti'nin yaptığı itirazı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kabul etti. Van'da mazbata DEM Parti'li Abdullah Zeydan'a verilecek.

YSK'dan son dakika 'Van' kararı! Mazbata hangi isme verilecek?
YSK'dan son dakika 'Van' kararı! Mazbata hangi isme verilecek?
GİRİŞ 03.04.2024 18:49 GÜNCELLEME 03.04.2024 20:54
Bu Habere 502 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulunun, Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı "seçilmemiş sayılması" ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına yaptığı itirazı oy çokluğu ile kabul etti.

Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Abdullah Zeydan'ın "seçime yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun, oy çokluğu ile aldığı kararı YSK'ye taşımıştı.

Kurul, gündem toplantısında başvuruyu ele aldı.

Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan, DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki de YSK'nin oy çokluğuyla itirazlarını kabul ettiğini belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek." diye konuştu.

Abdullah Zeydan

PKK ÖVGÜLERİYLE TANINIYOR

2015 yılında PKK'nın hendek olaylarının düzenlediği zamanlarda Türk savaş uçakları PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarını nokta atışıyla vurmuştu.

Bu operasyon ise PKK'nın siyasi kanadı olan HDP'yi rahatsız etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen yürüyüşte konuşan dönemin HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan skandal ifadeler kullandı.

Zeydan açıklamasında "PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar." söyleminde bulundu.

"PKK, TÜRKİYE'Yİ GÜLLER BAHÇESİNE ÇEVİRMEK İÇİN ORTAYA ÇIKMIŞ HALK HAREKETİDİR"

Abdullah Zeydan yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

PKK, Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar. Ateşle oyunuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 502
  • Hamidiye Süvarisi 4 hafta önce Şikayet Et
    pkkyı öven, Ülkemiz güvenliği için tehlike arz eden bu hainlerin imha edilmesi lazımken, belediye başkanı, milletvekili oluyorlar.Nasıl bir hukuk nasıl bir düzen bende anlamadım.
    Cevapla
  • Oflu 4 hafta önce Şikayet Et
    YSk yı tebrik ederim ,olması gereken buydu
    Cevapla
  • Abdullah Haksever 4 hafta önce Şikayet Et
    Asıl mesele şu: inancı olan bir kişi, ateist ve İslam düşmanı olan pkk 'ya yandaş veya meyilli olabilir mi? Bu paradoksun araştırılması lazım.
    Cevapla
  • OĞUZ 4 hafta önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun Pkk nın sözcüğünü yapan kişi belediye başkanı olursa bu kadar şehit gazi yazıklar olsun bu saaten sonra söylenek birşey yok.
    Cevapla
  • hüsnü 4 hafta önce Şikayet Et
    bırakın mazbata vermeyi vatandaşlıktan çıkarılması gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair