Esenyurt'ta DEM Partili grup MHP bayrağı asılı evi taşladı!

Van'da yaşanan mazbata krizi İstanbul Esenyurt'ta da sıçradı. Sokağa çıkan DEM Parti destekçisi bir grup, polis ekiplerinin 'dağılın' ikazlarına rağmen, protestolarına devam etti; MHP bayrağı asılı bir evi taşa tuttu.

GİRİŞ 04.04.2024 09:34 GÜNCELLEME 04.04.2024 09:45
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmıştı. Karara tepki gösteren DEM Partililer, Van ve Güneydoğu'daki birçok ilde protesto gösterisi düzenledi, sokakları ateşe verip; taşkınlık çıkardı. 

MHP BAYRAĞININ ASILI OLDUĞU EVE SALDIRDILAR!

Doğu ve Güneydoğu’daki iller olmak üzere yurdun dört bir yanında protestolara başlayıp sokağa dökülen DEM'li grup İstanbul'da da izinsiz gösteri düzenlemek istedi.

Grup, polis ekiplerinin "Dağılın" ihtarına uymazken meydanda arbede yaşandı.

Bir süre sonra Aşık Şenlik Caddesi'ne giden kalabalık, sokakta çöp konteynerlerini ateşe vererek caddeyi kapattı.

Cadde üzerindeki MHP bayrağı asılı olan bir vatandaşın da evini taşlayan grup, polis ekiplerinin müdahalesinin ardından dağıldı. Yaşanan o anlar ise çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

NE OLMUŞTU?

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazanmıştı. AK Partili aday Abdulahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 27.51 oranında kalmıştı. Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbatayı AK Partili isme vermeyi kararlaştırmıştı. 

BİRÇOK İLDE SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

Mazbatanın AK Partili adaya verileceği açıklanınca DEM Partililer protesto gösterileri düzenlemişti. Van, Batman, Siirt ve Hakkari'de düzenlenen gösteriler nedeniyle sokaklar savaş alanına dönmüş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Olaylar İstanbul'a sıçradı.

MAZBATA DEM PARTİLİ ZEYDAN'A VERİLECEK

YSK, DEM Parti'nin mazbataya ilişkin itirazıyla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 124
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    chp nin koyun seçmeni bundan bir ders çıkarabilir mi. Bu arada koyun konusunu muharrem ince çok güzel anlattı. Aday olacak kişinin seçim öncesi belli olması gerekmez mi, aday olabilir veya olamazsın. Dünyada hiç bir ülkede terör yüzünden ceza almış birine siyasi izin verilsin.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah gafilleri bildiği gibi yapsın gafiller hainler.. Ya bu aziz bayrağı ve vatanı seveceksiniz yada defolup ermenistana gideceksiniz
    Cevapla
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    saygıdeğer cumhurbaşkanım bunların bu yaptıkları yanına kar mı kalacak Ben şikayetçiyim bunlardan böyle giderse herkes kafasına göre iş yapacak Türkiye'de ben bunları hazmedemiyorum kusura bakmayın
    Cevapla
  • Akıncı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu yobazları memlekette barındırmamak lazım, kamuda ne kadar varsa alayını işten açıkarıp kurtulmanın bir yolu olmalı. Bu arsızlığın bir çaresi olmalı.
    Cevapla
  • Mehmet 3 hafta önce Şikayet Et
    Dem parti sempatizanları sürekli kamu ve insanların mallarına zarar verip kırıyorlar kardeşim devletin tüm sosyal imkanlarını süreli veya süresiz yasaklayın mesala hastaneler birde ciddi para cezasını kanunlara ekleyin ödenmemesi durumunda mallarına haciz koyun bak bir daha kırıp dökebiliyorlar mı bizim toplumun parasını alma canını al.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Birinci Dünya Savaşı'nda kaç kişi hayatını kaybetti? İşte yayınlanan rakamlar...