YSK'nın 'Van' kararı sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken açıklama!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Van'da yaşanan süreçle ilgili olarak bir paylaşımda bulundu.

GİRİŞ 04.04.2024 00:51 GÜNCELLEME 04.04.2024 10:16
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Van'da yaşananlara ilişkin X hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, "Van süreci tamamen hukuki bir süreç olarak yaşandı. Ama bu hukuki süreci daha tamamlanmadan “ayaklanma” çağrılarıyla istismar eden terör örgütünü ve legal görünümlü uzantılarını meşrulaştırmaya çalışanların Devlet de Toplum da farkında." dedi.

Uçum, "İyi niyetli ve hakiki demokrat olan hiç kimse Türkiye'nin 2024 yerel seçimlerinin dünyaya demokrasi dersi verdiğini asla inkar edemez. Van seçiminde YSK kararı bu dersin etkili örneklerinden biridir" ifadelerine yer verdi. 


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un açıklamaları şöyle:

"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK"

"Herkes kendi cephesinden Van sürecini değerlendiriyor, anlaşılabilir. Ancak batıcı ve neo-liberal iç kesimlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Türkiye toplumu yerel seçimlerde iktidara bir istikamet çizdi, bunu Devlet çok iyi okudu.

Bu seçim sonuçlarını Türkiye’yi batının egemen güçlerine teslim edilme koşullarını oluşturduğu şeklinde okuyanlara Milli Devlet iradesi haddini bildirir.

"DEVLET DE TOPLUM DA FARKINDA"

Van süreci tamamen hukuki bir süreç olarak yaşandı. Ama bu hukuki süreci daha tamamlanmadan “ayaklanma” çağrılarıyla istismar eden terör örgütünü ve legal görünümlü uzantılarını meşrulaştırmaya çalışanların Devlet de Toplum da farkında.

Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder.

"TÜRKİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜNE YÖNELİK SALDIRI PLANLARININ BİR PARÇASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR"

Nihayetinde Van konusunda YSK kişinin itirazını kabul etmiş ve hukuki süreç, kişinin lehine sonuçlanmıştır. Ama buna rağmen bu süreç üzerinden halen daha ayaklanma stratejilerinin peşinden koşanların gerçek niyetlerinin demokrasi ve seçmen iradesiyle ilgili olmadığı, Türkiye’nin bütünlüğüne yönelik saldırı planlarının bir parçası olduğu ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu aldatmaya kananların, bu oyunu görmeyenlerin ve kendilerini demokrasi havarisi sayanların hali ise ibretliktir.

İşin hukukuna gelince Terör Örgütü propagandası suçundan Yargıtayca onanan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası nedeniyle yasaklı hakların iadesinin sözkonusu olamayacağını ama bunun nasıl olduğunun da değerlendirileceği de not edilmelidir.

"DÜNYAYA BİR DEMOKRASİ DERSİ"

Son söz: İyi niyetli ve hakiki demokrat olan hiç kimse Türkiye’nin 2024 yerel seçimlerinin dünyaya demokrasi dersi verdiğini asla inkar edemez. Van seçiminde YSK kararı bu dersin etkili örneklerinden biridir."

NE OLMUŞTU?

Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, DEM Partili Abdullah Zeydan'ın "seçime yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun, oy çokluğu ile aldığı kararı YSK'ye taşımıştı.

Kurul, gündem toplantısında başvuruyu ele aldı.

Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 205
  • cmk 3 hafta önce Şikayet Et
    bu adalet bakanı,oradaki hakim, savcılar hemen gorevden alınacak.devletin itibariyle kimse oynayamaz bu böyle biline tamammııı.....
    Cevapla
  • Arif 3 hafta önce Şikayet Et
    Darbe yasalarıyla Aym, hsyk, ysk, yök gibi kurumları anayasayı takmayacak şekilde yetkilendirmişler. Seçime girmeyen partiye aym denen Türkiye süşmanı yargı seçim yardımı ödettirdi paralar nereye gitti diye sorgulanmadı.
    Cevapla
  • Yahoo 3 hafta önce Şikayet Et
    Pkk sizi Tükürügüyle bogar diyen biri secime giriyor ve kazaniyor bu teröristi secen kitlede bal gibi teröristtir bu ülkede üc milyon pkk teröristi var bunlari türkiye cumhuriyetinden yollamazsak ilerde daha büyük belalara katlanir bu ülke terör hic bitmez yollayin irak kürt bölgesine türkmenleri de biz alalim onlarin yerine getirelim
    Cevapla
  • Birisi 3 hafta önce Şikayet Et
    Herhangi bir devlet kurumuna hizmetli bile alınırken binbir türlü soruşturma yapılıyor. Siyasiler aday olurken soruşturuluyor mu bunlar nasıl bir mantık. Seçildikten sonra milletvekilliği iptal ediliyor, B. Başkanlığı iptal ediliyor. Yılanın başını küçükken ezeceksin, seçildikten sonra iptal edince haklıyken haksız duruma düşülüyor
    Cevapla
  • mesele 3 hafta önce Şikayet Et
    evet herkes gayet farkında ancak koskoca devletimiz bunu için ne yapacak ? bunları konuşalım artı bence..!
    Cevapla
  • Ali (Köln-Almanya) 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu Mehmet Ucum tam bir acilim taraftari.......Yurtdisinda UETD toplantisina gelmisti. Bir soru soruldu acilim ve kimlik konusunda tan kivirtti cevap veremedi. O gün notumu verdim bu sahisa, Tayyip bey bunlkari yanindan uzaklastirsin!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!