Gaziosmanpaşa'da yeniden oy sayımı sona erdi

Gaziosmanpaşa 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurullarının, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin aldığı karar doğrultusunda oy pusulalarının yeniden sayımı tamamlandı.

GİRİŞ 04.04.2024 22:04 GÜNCELLEME 05.04.2024 00:36
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı seçimine dair itirazları üzerine oyların yeniden sayıldığını hatırlattı.

Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

"Gaziosmanpaşa Belediye başkanlık seçimine ilişkin yapmış olduğumuz itirazla birlikte oylar yeniden sayıldı. 

Yeniden yapılan sayım neticesinde oylarımız 159 oy artmış olsa da aradaki fark kapanmadığı için Chp nin adayı Gaziosmanpaşa belediye başkanı olarak Gaziosmanpaşa halkı  tarafından seçilmiştir. 

Yeni belediye başkanı arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Belediye meclis üyeliği seçiminde ise Ak Parti olarak 21 Belediye meclis üyeliği bizde 16 belediye meclis üyeliği ise chp olarak neticelenmiştir.

Gaziosmanpaşalı hemşehrilerimiz ve milletimizin iradesi başımızın tacıdır. 

Sonuçlar ilçemize İstanbulumuza ve ülkemize hayırlı olsun. 

Yeni belediye başkanına hayırlı hizmetlerinde yanında olacağımızı, yanlış icatlarında karşısında olacağımızı bildirir, tüm Gaziosmanpaşalı hemşerilerimizi saygıyla selamlarım"

Yıldırım, "Sayım neticesinde 159 oy bize artı yazılmış oldu. Buna rağmen 848 oyla CHP'nin adayı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığını milletimizin iradesi neticesinde kazanmış oldu." ifadelerini kullandı.

Seçimi kazananları tebrik ettiğini belirten Yıldırım, sayımda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Yıldırım, vatandaşın iradesinin sandığa yansıdığının tam anlamıyla tespit edilmiş olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İtiraz bir haktır. Biz bu hakkımızı kullanarak seçim sürecini sonlandırmış olduk. Her daim milletimizin iradesine saygı duyduk, yine saygı duyuyoruz. Tekrar hayırlı olsun. Bizim seçimlerdeki oylarımız geçersiz sayılmamış ama vatandaşımız geçersiz oy vermiş, iradesini o şekilde sandığa yansıtmış, bunu da görmüş olduk."

"YENi DÖNEM HAYIRLI OLSUN"

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin itirazı sonrası 1030 sandıktaki oyların yeniden sayıldığını söyledi.

Çelik, 31 Mart'ta Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı seçilen Hakan Bahçetepe'nin, yeniden yapılan sayımı da önde tamamladığını belirterek, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

Sayım esnasında dışarıda kendilerine destek veren partililere teşekkür eden Çelik, "31 Mart’ta sandıktan çıkan irade bir kez daha tescillenmiş oldu. Yarın mazbatanın imzalanarak başkanımız Hakan Bahçetepe'ye verilmesini bekliyoruz. 1030 sandık yeniden sayıldı. Hakan Bahçetepe 848 oy farkıyla seçimi önde tamamladı. 31 Mart'tan 122 oy eksilmiş oldu." diye konuştu.

 
KAYNAK: AA, HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 47
  • Yunus 3 hafta önce Şikayet Et
    AKP li sandık görevlileri oruç iftar açarken CHP lideri oy pusulalarını takır takır geçirdiler. Ramazan ayına seçim günü belirlersen birde başarısız istenmeyen adamları tekrar aday yaparsan, teşkilatlarda mütahitlerin eline geçmişse bye bye belediye.
    Cevapla
  • Sosyalist 3 hafta önce Şikayet Et
    Helal olsun hakkıyla kazandı istesenizde istemesenizde saygı duyacaksınız okadar.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Niye duyalım siz bize hiçbir zaman saygı duymadınız geç saygı işini tezgah beş sene sizde o kadar
    Cevapla
  • Erol 3 hafta önce Şikayet Et
    Bundan bunu mu anladın msşaallah
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    İş bankası, CHP den alınıp Türkiye halkına verilmeli..... Ne zaman.....
    Cevapla
  • İbrahim 3 hafta önce Şikayet Et
    Niye Türk Halkına değil de,Türkiye Halkına İş Bankası'ndaki CHP Hissesi ne kadar biliyor musunuz? Ônce ôğren sonra yorum yap.
    Cevapla
  • Maalesef 3 hafta önce Şikayet Et
    Gaziosmanpasa 20 yildir sonuna kadar destekledi ancak hakettigi hizmeti alamadi. Ortada arsasi elinden alinan magdurlara sirt cevrildi. Maalesef sonuc surpriz olmadi.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    tüm Türkiye'de ne kadar oy çaldılar Cumhur ittifakı uyumuş acilen kapalı devre elektronik oya geçilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır