Seçim iptal edilmişti, son karar verildi!

Ardahan'da İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek yenilenmesine karar verilen seçimler, CHP yönetiminin yenileme kararının iptali için yaptığı itirazdan sonra seçimlerin yeniden yapılmasına gerek olmadığına karar verildi.

GİRİŞ 05.04.2024 18:59 GÜNCELLEME 05.04.2024 19:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ardahan’da mevcut başkan ve CHP adayı Faruk Demir’in kazandığı seçim, AK Parti yönetiminin itirazını değerlendiren İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti. CHP’nin seçim yenileme kararının iptali için başvurusu olumlu değerlendirildi.

Ardahan İl merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı ve mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir 5 bin 49 oy, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy aldı. AK Parti İl Başkanlığı, tüm sandıkların yeniden sayımı ve seçimin iptali için Merkez İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Kurul, AK Parti'nin dilekçelerle sunduğu delillere dayanarak oy çokluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

CHP, İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Ardahan Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili kararı İl Seçim Kurulu verdi. CHP’nin itirazı olumlu değerlendirildi. Ardahan’da seçim yenilenmeyecek.

"MAZBATAMIZI ALACAĞIZ"

Karar sonrası Ardahan Belediyesi önünde açıklamalarda bulunan Başkan Faruk Demir, "31 Mart 2024 günü yapılan seçimlerde Ardahan halkı ikinci defa bizi bu şerefli göreve uygun görmüştür. Tabii siyasetin sodasında doğasında var. Siyasi partilerin kanununda var ve bir itiraz olmuştur. İtiraz neticesinin ikinci aşamasında bağımsız Türk yargımızın yaptığı incelemeler sonucunda bizim itirazımızın kabul olduğunu gördük. Ve inşallah mazbatamızı alacağız’’ dedi.

Başkan Demir, seçim süreci boyunca kendisiyle birlikte yol alan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederek, "Mazbatamızı aldıktan sonra daha güzel bir Ardahan için çalışacağız. Demokrasi böyle bir şey bir yarış oluyor ve sonunda kentimiz için çalışmalar devam ediyor’’ dedi.

KAYNAK: DHA, İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    vaybe hemde Türk yargısı hemi
    Cevapla
  • Avşaroğlu 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu durumda YSK'ya itiraz hakkı yok mu?
    Cevapla
  • Millet 3 hafta önce Şikayet Et
    Yok
    Cevapla
  • KOCA ÇINAR 3 hafta önce Şikayet Et
    Gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu adalet dağıtıcıları aynı kitapları aynıderecedeki okullarda okumuyorlarmı. O zaman bir suç işlendiğinde bir başka halimle diğer hakim arasında verilecek cezalardamı değişecek. Böyle bir adaletin tecelli ettiği ülke nasıl idare edilece.
    Cevapla
  • MAMİKO 3 hafta önce Şikayet Et
    Ardahan da CHP ile PKK daha iyi kol kola birlikte olurlar ŞÜPHESİZ NOKTA
    Cevapla
  • Düşünen adam 3 hafta önce Şikayet Et
    Akparti seçimin iptali başvurusu yaptıysa hiç akıllanmamış demektir.Geçen seçimde İstanbulda seçimi iptal ettirdikten sonra 20 kat fark yemişlerdi,akıllanmamışlar iptal başvurusu yapmışlar.Türkiyede oyların yeniden sayımını isteyebilirsin ama seçimin iptalini istemek akıl işi değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!