MHP'den yerel seçim açıklaması: Asla oy kaybı değil

MHP'li Semih Yalçın, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. MHP'den ayrılan bazı isimleri eleştiren Yalçın, "Kalmalarından çok gitmeleri evladır. Asla da oy kaybı değildir" dedi.

GİRİŞ 07.04.2024 14:57 GÜNCELLEME 07.04.2024 15:12
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Ülkücü olmanın getirdiği tarihi sorumluluğu taşıyacak kıratta olmayanların, çeşitli bahanelerle aramızdan ayrılmaları aslında memnuniyet verici bir olgudur. Kalmalarından çok, gitmeleri evladır. Asla da oy kaybı değildir." ifadesini kullandı.

Yalçın, yazılı açıklamasında, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçları etrafındaki tartışmalar bütün hızıyla devam ederken, "bazı bilindik Pinokyo figürleriyle Lilliput'lu ülkü cücelerinin, cambaz oynatıcılar tarafından yeniden sahneye sürüldüğünü, eski nakaratların tekrarlandığını" belirtti.

Bu tartışmalardan yararlanarak, MHP'ye karşı hınç ve intikam hissi içinde bulunanların MHP'nin üzerine gönderildiğini kaydeden Yalçın, MHP'nin, bir dava partisi ve yaslandığı ideolojik, sosyolojik ve siyasi yapının da milliyetçi-ülkücü hareket olduğunu aktardı.

Türk milliyetçiliğinin, MHP özelinde ülkücülüğün kendi kabı, kendi rengi, şekli, duruşu ve tarzı olduğunu belirten Yalçın, "nefsine ülkücülük ağır gelenlerin zamanla kendiliğinden ayıklandığını, camianın kuvvetli bünyesinin gevşek, cılız ve dayanıksızları reddedip dışarı attığını" ifade etti.

Ülkücülerin ele güne karşı tek yürek, tek bilek olduğunu, dava arkadaşının karşısına geçmeyip, yanında durduğunu bildiren Yalçın, ülkücülükten sınıfta kalanların, ülkü ocağından diploma yerine tasdikname alanların ilk işinin başarısızlıklarına kılıf aramak olduğunu savundu.

Semih Yalçın, ülkücülükten sınıfta kalanların hatayı kendilerinde, nefislerinde aramayıp, özeleştiri yapmayıp başkalarında kusur bulmayı, vebali başkalarına yüklemeyi alışkanlık haline getirdiğini belirtti.

Bu tiplerin MHP'den, milliyetçi-ülkücü hareketten kopmasının, partiye oy kaybettirmediğini anlatan Yalçın, "Bunlar MHP ile bağlarını koparınca camiamız temizlenmiş, arınmıştır. Safralar atılmış, atıklar dökülmüştür." değerlendirmesini yaptı.

"KALMALARINDAN ÇOK GİTMELERİ EVLADIR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, ahlaki arızası olanların camialarından ayrılmasının doğru bir karar olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkücü olmanın getirdiği tarihi sorumluluğu taşıyacak kıratta olmayanların, çeşitli bahanelerle aramızdan ayrılmaları, aslında memnuniyet verici bir olgudur. Kalmalarından çok, gitmeleri evladır. Asla da oy kaybı değildir.

Bölgesinde ve dünyada giderek yükselen Türkiye'de Türk milliyetçilerinin ferasetine, sağduyusuna duyulan ihtiyaç her geçen gün artarken; milliyetçilik ülküsünü müessir ve muktedir kılmanın yolu, MHP'de toplanmaktan geçmektedir. Türk milliyetçilerinin evi, ocağı, otağı MHP'dir. Bu, böyle bilinmelidir."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Kul 3 hafta önce Şikayet Et
    Sayın Semih Yalçın seni Allah için seviyoruz... Rabbim sizlere hayırlı uzun ömürler ihsân eylesin... Rahmeti rahmana kavuşan evladınıza da bu mübârek Ramazan ayı vesilesiyle Rabbim tekrar mağfiretiyle muamele eylesin inşaallah...
    Cevapla
  • Cengiz Kaya 3 hafta önce Şikayet Et
    Semih yalçın 2. adam olduğu için kendini kurtarmaya yönelik açıklama yapmış. hedefte bahçeli koltuğu var
    Cevapla
  • Dalyan 3 hafta önce Şikayet Et
    MHP tabanına kulak tıkadığı müddetçe kazanamaz.Oy ver gerisine karışma diye bir mantık olmaz.
    Cevapla
  • özeleştiri 3 hafta önce Şikayet Et
    nediyor bu ya her şeyin sorumlusu liderdir kimse diğerlerin adını ağzına bile almaz bu iş sayın reisin yüzünden oldu emekliyle cebelesmiyecekti 3veya 5 lira verecekti kendi elinizle koca belediyeleri chpye verdiniz
    Cevapla
  • Enes Kla 3 hafta önce Şikayet Et
    MHP teşkilatı İstanbul Şile'de başta olmak üzere birçok yerde CHP ile anlaşarak AK Parti'ye oy vermedi. İstanbul Şile'de hatta ilçe başkanı neredeyse mevcut başkanı desteklemek yerine sadece 1-2 göstermelik etkinliğe katıldı ve seçim çalışması bile yapmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler