MHP'den YSK'ya 'olağanüstü' başvuru

Kütahya'da seçimleri kaybederek 2'nci olan MHP'li Alim Işık, YSK'ya olağanüstü itirazda bulunduklarını belirterek, "Kütahya'da seçimlerin iptali ve yenilenmesi talebinde bulunduk" dedi.

MHP'den YSK'ya 'olağanüstü' başvuru
MHP'den YSK'ya 'olağanüstü' başvuru
GİRİŞ 08.04.2024 22:12 GÜNCELLEME 08.04.2024 22:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kütahya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP Belediye başkan adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy alırken, MHP'nin adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oyda kaldı.

MHP'nin geçersiz oyların yeniden sayılması talebi İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. YSK'nın kararıyla Kütahya Adliyesi'nde geçersiz 5 bin 659 oy yeniden sayıldı. Sayımda CHP'li Kahveci'nin oyu 40 bin 739'a, MHP'li Işık'ın oyu 40 bin 168'e, AK Parti'li Saraçoğlu'nun oyu ise 38 bin 146'ya yükseldi. CHP ile MHP adayları arasındaki 602 olan fark, sayım sonrası 571'e düştü. Ancak sayım sonucunda CHP'nin adayı Eyüp Kahveci bir kez daha seçimden birinci çıktı ve sonuç değişmedi. Kütahya Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Kahveci, mazbatasını aldı.

'549 SANDIĞIN 275'İNDE USULSUZLUK TESPİT ETTİK'

Bugün YSK'ya gelerek olağanüstü itirazda bulunduklarını belirten MHP'li Alim Işık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Geçersiz oyların sayımı ile ilgili yapılan işlem sonucunda maalesef yırtık sandık çuvalı başta olmak üzere mühürsüz torbayla gelen çuvallar, 2 boğumlu olmayan sandık çuvalları, geçersiz oy pusulalarını çıkmadığı sandık çuvalları, geçersiz oy pusulalarının ayrılıp bağlanıp mühürlenmediği çuvallar, yine geçerli ve geçersiz oy pusulalarının karıştığı sandık çuvalları geçerli, oyların arasından hatalı basılmış oy pusulalarının çıktığı sandık çuvalları, yeniden sayım tutanağının yanlış düzenlendiği sandık çuvalları, yine sandık kurulunun geçersiz oyların eksik çıktığı sandıklarda tüm oyların yeniden sayımını reddettiği sandık çuvalları, geçersiz oyların içinden geçerli o çıkan sandık çuvalları olmak üzere toplam 549 sandığı 275 adetinde usulsüzlük tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Işık, hangi sandıkta hangi usulsüzlüklerin çıktığını gruplandırarak delileriyle birlikte YSK'ya verdikleri dilekçede sunduklarını bildirerek, "Kütahya Belediye Başkanlığı seçimlerinin anayasanın 67, 79 ve 2972 sayılı kanunun 25 ve 29 maddeleri ile 298 sayılı kanunun 14'üncü, 110'uncu, 112'nci ve 130'uncu maddeleri kapsamında seçiminin iptal edilmesine ve yenilenmesine karar verilmesini YSK'dan talep ettik" diye konuştu. (DHA)

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    cumhurittifaki olarak heryerde girilseydi bir cok yer alinirdi
    Cevapla
  • yusuf 2 hafta önce Şikayet Et
    Buda demek oluyor ki cumhur ittifakı elindeki şehri boşuna chp ye kaptırmış.
    Cevapla
  • Gonyalı 3 hafta önce Şikayet Et
    İki sağ parti olarak oyunuz adamların iki katı olduğu halde seçim kaybediyorsunuz. Neyin itirazı daha
    Cevapla
  • ALLAHKULU 3 hafta önce Şikayet Et
    seçim yenileme kararı verilirse ak parti ve mhp birleşip tek aday çıkarsınlar
    Cevapla
  • Osman 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu nasıl ittifak yaa, düşmana gerek yok biz bize yeteriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!