Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YSK kararı sonrası son dakika Hatay açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK'nın CHP'nin Hatay'da seçimin yenilenmesi talebini reddetmesine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Artık Hatay'ın bu karanlık günlerini geride bırakmanın huzuru içerisindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YSK kararı sonrası son dakika Hatay açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YSK kararı sonrası son dakika Hatay açıklaması
GİRİŞ 08.04.2024 20:51 GÜNCELLEME 08.04.2024 23:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Merkez Antakya ilçesindeki Türkiye Kore Dostluk Geçici Konaklama Merkezi'nde düzenlenen iftar programında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara seslendi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun, CHP'nin Hatay'da seçimin yenilenmesi talebini reddetmesine değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

'ARTIK BU MALUM TİPLERİN YAPACAKLARI MÜRAACATLAR HERHANGİ BİR NETİCE DE VERMEYECEKTİR'

"Sevgili Hataylı kardeşlerim, bugün malum Yüksek Seçim Kurulu Hatay'la ilgili nihai kararını verdi ve bundan sonraki süreç içerisinde artık bu malum tiplerin yapacakları yanlış yollar, müracaatlar, herhangi bir netice de veremeyecektir.

'HATAY'IN BU KARANLIK GÜNLERİNİ GERİDE BIRAKMANIN HUZURU İÇERİSİNDEYİZ'

Sizler azmettiniz, karar verdiniz ve bunun neticesinde de Hatay'da Mehmet kardeşimiz kesin kararla seçimi kazanmış oldu. Biz zaten inanmıştık ve artık Hatay'ın bu karanlık günlerini geride bırakmanın huzuru içerisindeyiz.

'HATAY'A OLAN HİZMETLERİMİZİ ÇOK DAHA KARARLI BİR ŞEKİLDE ARTTIRACAĞIZ'

Bundan sonraki süreçte gerek Cumhurbaşkanı olarak şahsım, gerek kabinem, gerekse Cumhur İttifakı olarak inşallah Hatay'a olan hizmetlerimizi çok daha kararlı bir şekilde arttıracağız, geliştireceğiz ve geçmişte nasıl Hatay'a hizmetler vermişsek, bu hizmetleri bundan sonra da devam ettireceğiz.

ERDOĞAN BAYRAMDAN SONRA HATAY'A GİDECEK

Hepsinden öte Hatay'ın bu talihsiz deprem olayından sıkıntılarını da bir an önce aşmanın gayreti içerisinde olacağız ve bu konuda hiç endişeniz olmasın. Bayramdan sonra inşallah şahsım da heyetimle beraber bir Hatay ziyareti yapacağız.

Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum.

Şimdiden Ramazan Bayramı'mızın da ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

YSK CHP'NİN TALEBİNİ REDDETMİŞTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin Hatay'da oyların yeniden sayılması, geçersiz oyların sayılması ve seçimlerin yenilenmesi talebini reddetti.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Gurbetci 2 hafta önce Şikayet Et
    Reis yurt disindan sahte belgelerlen insan getirip oy kulanmislar lütfen Günrüklerde giris cikislari kontrol edin her sey ortaya cikar
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu açıklamadan çıkan sonuç oy varsa yatırım var yoksa hizmet yok, sözünün hakikati mi?
    Cevapla
  • Ahmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Depremde bşr lehir % 80 yok oldu mğsade edinde buraya hızla el atılsın 11 ilde deprem oldu ölen ve yaralananların yarısı sadece hatay dan yani yerle bir olduk kayıbı yaralusı olmayan hiçbi aike yok hatay da neyin aştında ne arıyorsunz sağlam bina yok savaşta uçaklar bombalasa bir şehir bu kadar zarar göremez
    Cevapla
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Oy varsa hizmet var düşüncesi yanlış bile olsa chp oy alsa da almasa da hizmet yapmıyor. Örnek izmir, Muğla, aydin,İstanbul, ankara,adana
    Cevapla
  • Ahmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Tebrik ederiz Hatay sonunda doğru yolu buldu
    Cevapla
  • Yeter 2 hafta önce Şikayet Et
    Hatayı bir avrupa şehrine dönüştürün ki gören şaşırsın
    Cevapla
  • Uğur 3 hafta önce Şikayet Et
    Artik şu iskenderun antakya otoyolunu yapin lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu