Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 yıl sonra ilk ziyaret!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 yılın ardından ilk kez Irak'a ziyarette bulunacak. Başkan Erdoğan'ın temaslarında, yaz aylarında düzenlenmesi beklenen operasyon tüm ayrıntılarıyla ele alınacak.

GİRİŞ 11.04.2024 16:25 GÜNCELLEME 11.04.2024 16:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Seçim maratonunu geride bırakan Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği kaldığı yerden devam ediyor.

Geçtiğimiz süreçte özellikle Körfez ülkeleri ve Yunanistan başta olmak üzere komşularla yeni bir dönem başlatan Türkiye bu alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Terörle mücadele konusunda ise güney komşuları önem arz ediyor.

Bu kapsamda nisan ayı sonunda tarihi bir ziyaret gerçekleşecek.

12 YIL SONRA İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ay sonunda Irak'a resmi ziyarette bulunacak.

En son 12 yıl önce başbakanlık döneminde Irak'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde en önemli başlık ise terörle mücadele olacak.

GÜNDEM PKK'YA OPERASYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temaslarında terörle mücadele konusu tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılacak.

TÜRKİYE'NİN KUZEY IRAK'A OPERASYON HAZIRLIĞI

Türkiye uzun süredir, Irak'daki terör hedeflerinin yok edilmesi üzerinde çalışıyor. Bu amaçla mayıs genel seçimlerinin hemen arkasından diplomatik ve askeri hazırlıklar başladı.

Bu kapsamda göreve gelmesinden kısa süre sonra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ayağının tozuyla ağustos ayında Irak ziyareti gerçekleştirdi.

Akabinde MİT Başkanı İbrahim Kalın Ocak 2024'te, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise şubat ayında Irak'ta hem merkezi hem de Kürt yönetimiyle temaslarda bulundu.

Mart ayının başında ise Ankara'ya gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

13 Mart'ta ise Türkiye Irak sınırında askeri heyetler bir sınır güvenliği toplantısı gerçekleştirirken, daha sonra Fidan, Güler ve Kalın, Bağdat'ta düzenlenen terör zirvesine katıldı.

"IRAK SINIRIMIZLA İLGİLİ SORUNLARI ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin kararlılığını "Bu yaz Irak sınırımızla ilgili sorunları çözmüş olacağız." ifadeleriyle ortaya koymuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    Basra Faw Limanına büyük tonajda konteyner yükleri gelecek . Bu limanın ötesinde Hint Okyanusu ve Doğu Afrika'daki önemli Limanların işletmesini almalıyız . Karaçi , Sri Lanka , Bangladeş , Vietnam , Tayland , Malezya , Endonezya , Tanzanya , Somali , Güney Afrika limanları önemli potansiyel arzediyor .
    Cevapla
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    Kalkınma yolunu en son teknolojik gelişmelere göre Akıllı Yol olacak şekilde projelendirmeliyiz , Güneş Panelleri ve Rüzgâr ile kendi enerjisini üretmeli , Elektrikli araç şarj şeritleri olmalı , 6G uydu bağlantısı olmalı , Fiber ve Yüksek Gerilim hatları ve Doğalgaz Boru hattı yola paralel döşenmelidir .
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    artık bu terör bitsin yuvaları darmadağın edin Bu hareket her iki ülkenin huzuru için şart.
    Cevapla
  • Alperen 2 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah esadlada görüşülür Suriyeliler ülkelerine donerler
    Cevapla
  • Muhtar 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu ziyareti engellemek için herşeyi yapacaklar. Cumhurbaşkanımızın koruma çok ama çok dikkatli olmalıdır. Süleymaniye den ve Erbil den gelecek kişiler takibe alınsın. Bombalı bir eylem olabilir. Mossad ajanları sahada koordinasyon be oyun kuruyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...