Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız

Başkan Erdoğan, kabine toplantısının ardından jet yakıtı iddialarına çok sert tepki gösterdi. Başkan Erdoğan, bu iftirayı atanları asla unutmayacaklarını ifade etti.

GİRİŞ 16.04.2024 20:11 GÜNCELLEME 16.04.2024 21:04
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, bazı siyasi liderlerin dile getirdiği ve sosyal medyada yer alan işgalci İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddialarına çok sert tepki gösterdi.



Başkan Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Türkiye, bugün yola çıkan 3 bin 774 tonluk 9'uncu iyilik gemisiyle birlikte Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke konumunu perçinlemiştir. Böyle olmadığını bal gibi bildikleri halde jet yakıtı konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devletine iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde İsrail'e askeri amaçla kullanılabilecek hiçbir malzemenin satışına izin vermemiştir. Zaman geçtikçe bu ahlaksız kampanyaların arkasında hangi hesapların ve odakların bulunduğu elbette ortaya çıkacaktır.

Gazze krizinin ilk gününden itibaren, ateşin bölgeye yayılma riskine dikkati çektiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir taraftan akan kanın durması diğer taraftan bölgeye insani yardımların ulaştırılması için çabalarken, gerilimin daha fazla tırmanmaması için de her seviyede yoğun gayret gösterdik. Türkiye, bugün yola çıkan 3 bin 774 tonluk, 9'uncu iyilik gemisiyle birlikte Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke konumunu perçinlemiştir. 7 Ekim'den sonra İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasına öncülük eden ülke Türkiye'dir. Bu hakikate rağmen hükümetimiz maalesef çok haksız, insafsız, buram buram fırsatçılık kokan ithamlara maruz kalmıştır. Özellikle böyle olmadığını bal gibi bildikleri halde jet yakıtı konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye, katliamların çok öncesinde İsrail'e askeri amaçla kullanılabilecek hiçbir malzemenin satışına izin vermemiştir."



VAZİFEMİZİ HAKIYLA YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Erdoğan, zaman geçtikçe bu "ahlaksız" kampanyaların arkasında hangi hesapların ve odakların bulunduğunun ortaya çıkacağını dile getirerek, "Biz doğru bildiğimiz, hak bildiğimiz, ülkemiz ve bölgemiz için en hayırlı olan yolda yürümekten geri durmayacağız. 13 sene önce çatışmalar ilk başladığında Suriyeli komşularımıza nasıl kucak açtıysak, Ukrayna'daki savaştan kaçanlara nasıl sırtımızı dönmediysek, Irak'ta DEAŞ terör estirdiğinde nasıl imkanlarımızı seferber ettiysek, Sudan'daki kardeş kavgasını bitirmek için nasıl kendimizi paraladıysak, Gazze krizinde de kardeşlik vazifemizi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bu iftiraları atanlar kadar bunların iftira olduğunu kamuoyuna açıklaması gereken fakat açıklamayanlarda sorumludurlar Allah için ben bile şüpheye düştüm estağfirullah
    Cevapla
  • Cemal K. 1 hafta önce Şikayet Et
    İftira atarak rakibini bel altından böyle faullü yumruklarla alt etmeye çalışmak, en hafif tabirle karaktersizliktir.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    iftira atanları sadece teşhir yetmez,ceza verilmeli
    Cevapla
  • Sefer 1 hafta önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan da attı bu iftirayı. Sağ'da kimse kalmasa gene de ona asla oy vermem ve unutmam.
    Cevapla
  • İnsan 1 hafta önce Şikayet Et
    Zalim sisi kardeşim Sisi'ye nasıl döndüyse o da unutulur siyaset menfaat üzerine kuruludur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!