Namık Tan'ın ismi çok konuşulmuştu, Özgür Özel öneren ismi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden CHP lideri Özel, yankı uyandıran görüşme hakkında konuştu. Özel'e büyükelçi kökenli Namık Tan eşlik etmişti. Özel, Tan'ın katılmasını 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in önerdiğini söyledi.

GİRİŞ 04.05.2024 13:08 GÜNCELLEME 04.05.2024 13:16
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin yankıları sürüyor. 

Özel'e büyükelçi kökenli İstanbul Mileltvekili Namık Tan'ın eşlik etmesi, parti içinde bazı güç dengeleri üzerinden tartışmaya yol açmış, "İmamoğlu'nun Özel'e operasyon çektiği" yorumları yapılmıştı.

Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyorSelvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor

GÜNAYDIN: ÖZEL'E YANINA DİPLOMAT ALMASINI BEN SÖYLEDİM

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Genel Başkan’a Erdoğan’la görüşmeye giderken yanına diplomat kökenli birini almasını söyledim. Görüşmede notları tutması için" demişti. 

İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Günaydın'ın açıklaması, "Özel'e güvenmiyoruz" mesajı olarak yorumlanmıştı. 

"İSİM TERCİHİNİ ELBETTE BEN YAPTIM"

CHP Genel Başkanı ise, ziyarette kendisine Namık Tan'ın eşlik etmesi hakkında konuştu. Milliyet gazetesine konuşan Özel, Tan isminin kim tarafından önerildiğinin sorulması üzerine şunları söyledi: 

“Ben Sayın Cumhurbaşkanını ziyaret etmeden önce seçilmiş son tarafsız Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer’e bir ziyarette bulundum. Kendisinin uyarısı oldu. Cumhurbaşkanlığının özel kaleminin (Hasan Doğan) ve protokol müdürünün büyükelçi olduğunu, onun için benim de partimde bulunan büyükelçilerden birini görevlendirmek suretiyle bu protokol akışını, randevulaşmayı ve devamını özel kalemimizle koordineli bir büyükelçinin götürmesinin doğru olacağını ifade ettiler. Ben de Namık Tan’ı bu konuda görevlendirdim. İsim tercihini elbette ben yaptım. Milletvekili grubumuzdaki tek büyükelçidir kendisi.”

Özgür Özel, 23 Nisan'da Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etmişti.

CHP'de cevapsız sorular! 'danışman sırrı'CHP'de cevapsız sorular! 'danışman sırrı'

14 ve 28 Mayıs'taki seçim yenilgilerinin ardından dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Namık Tan hariç 80 danışmanının görevine son vermişti. 

KILIÇDAROĞLU İLE 2,5 SAATLİK GÖRÜŞME

Özel, dün akşam Ankara Ahlatlıbel tesislerinde Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. 

Görüşme hakkında konuşan Özel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme hakkında kendisine bilgi verdim. Detayların önemli kısımlarını paylaştım" dedi.

KAYNAK: MİLLİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    demek ki A. Necdet Sezer CHP nin akıl hocasiymiş.
    Cevapla
  • Arif¹ 1 hafta önce Şikayet Et
    Biliyormusunuz dostlar! Bu zamana kadar , hak etmedikleri halde bulundukları mevkileri 8sgal eden çok insan var piyon olarak seçilmiş, gütmeye hazır ve nazır olanlar. Bu insanların ülke geleceğine nasıl yok vereceğini düşünebiliyor insanlar merak konusu. O yüzden seçilmiş bu kişiler imamoğlu vs gibi ancak böyle bir secim ortaminda seçildiler. Ülke şükür ki 4 yıl seçimsiz iyiyi yaşayacak
    Cevapla
  • Muammer 1 hafta önce Şikayet Et
    Nede olsa Sezer de çocuklaşmıştır zaten,23 nisan uyumlu bir tarih.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Nejdet sezer kimdi?
    Cevapla
  • bekir cizmeci 1 hafta önce Şikayet Et
    Hasbunallah ve nigmel vekiyl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli İstihbarat Akademisi başvuruları haziran ayında başlıyor
Bayraktar TB3'ten peş peşe 3 test! Başarıyla tamamlandı