Dervişoğlu ve Destici'den açıklama: Devletimizin yanındayız

Siyasilerin gündeminde Emniyet'teki kumpasa dair gelişmeler var. BBP lideri Destici ile İYİ Parti lideri Dervişoğlu, "FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı devletin yanındayız" mesajı verdi.

GİRİŞ 15.05.2024 14:43 GÜNCELLEME 15.05.2024 17:40
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Emniyet'teki kumpasla ilgili siyasilerden art arda açıklamalar geliyor. 

Büyük Birlik Partisi ve İYİ Parti, terörle mücadele konusunda devlete desteğini yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Dimdik ayaktayız" dedi ve bürokratik vesayete karşı net mesajlar verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

ERDOĞAN: DİMDİK AYAKTAYIZ

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bürokratik vesayetin yeniden hortlamasına izin vermeyiz" dedi. Erdoğan, daha sonra şunları söyledi: 

"Bize süre biçenler oldu. Bize, gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. 'Bu iş bitti' deyip yolunu değiştirenler oldu. Bu davaya ihanet edenler oldu. Korkanlar, ürkenler, hırslarına yenilenler oldu. Onlar şimdi yoklar, esameleri okunmuyor; unutulup gittiler. Ama Allah'a hamdolsun, biz buradayız; dimdik, sapasağlam ayaktayız."

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu.

"FETÖ VE PKK İLE MÜCADELEDE DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. "Bir tehdit ve tehlike varsa FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız" diyen Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Emniyet içinde, yargı içinde operasyonlar… Görüyoruz ki biri gelmiş, biri gitmiş hep. Bir tehdit ve tehlike varsa, FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız. Ama borsa kurup, adam kayırmayacaksınız. Komisyonlar oluşturup, haini masum ilan etmeyeceksiniz. Sonra da yargı reform deyip, işin içinden kurtulmaya çalışmayacaksınız."

Bahçeli'nin sözlerine dikkat çekti! Kumpas o isme mi dayanıyor?Bahçeli'nin sözlerine dikkat çekti! Kumpas o isme mi dayanıyor?

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki AK Parti'ye kumpas iddiasında yeni bilgilerAnkara Emniyet Müdürlüğü'ndeki AK Parti'ye kumpas iddiasında yeni bilgiler

Övür: “Hepsine çökeceğiz”Övür: “Hepsine çökeceğiz”

"ÇOK CİDDİ BİR MESELEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de "hafife alınamayacak bir süreçle karşı karşıya kalındığını" ifade ederek şunları söyledi: 

"Ciddi bir meseleyle karşı karşıyayız, hafife alınamayacak bir süreçle karşı karşıyayız. Çok net bir şekilde Cumhurbaşkanımızın, hükümet üyelerimizin hatta eski bakanlarımızın ve çok önemli bürokratlarımızın hedef alındığı bir süreç olduğu gözüküyor.

Şu anda, tam net bir şekilde ortaya çıkmadı ama eldeki bilgiler ve açıklanan hadiselere baktığımız zaman; bunu net bir şekilde görüyoruz. Yeni FETÖ'vari yapılar varsa, bunlar da deşifre edilecektir ki bu hadise bir nevi deşifre etmiştir.

Bunlardan da tamamen kurumlarımız ve devletimiz temizlenecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yürüyüşünü de inşallah hiç kimse engelleyemeyecektir.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"

BBP, her zaman, her şartta hem anayasamızın hem de yasalarımızın hem seçilmiş cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin sonuna kadar yanındadır. Milli iradenin sonuna kadar yanındadır. Cumhur İttifakı'nın içerisinde olmamız bize de ayrı bir mesuliyet yüklemektedir. Mesuliyetimizin gereğini bugüne kadar nasıl yaptıysak, bundan sonra da yapacağımızı da net bir şekilde ifade ediyorum."

“ÖRGÜTLÜ YAPILARLA YÜRÜTÜLEN MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUZ”

Başta bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ olmak üzere her türlü terör yapılanmaları, organize suç örgütleri, uyuşturucu kartelleri ve irili ufaklı örgütlerle mücadelede devlet birimlerinin yanında olduklarını söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Toplumun ifsadına ve başta aile olmak üzere toplumsal değerlerimizin içten çökertilmesine yönelik örgütlü yapılarla emniyet, adalet ve istihbarat teşkilatlarının yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Adı, sanı, faaliyet alanı ne olursa olsun hiçbir yapılanma Türkiye Cumhuriyeti müesseselerinden daha güçlü ve dokunulamaz değildir. İllegal faaliyetlerle mücadele halinde olan emniyet ve adalet teşkilatlarımıza güveniyoruz. Güvenimizi sonuna kadar korumak istiyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Mehmet KARA 2 ay önce Şikayet Et
    Tam olarak ne oluyor bilmiyoruz. Kim ne işler çeviriyor kimse bilmiyor. Yasa dışı yapılanmaların üzerine gidilmeli, gayr-i meşru işler çevirenleri deşifre etmeli, hükümet milleti doğru bir şekilde bilgilendirmelidir. Failler kim olursa olsun taviz verilmemelidir.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Üzgünüm ama İYİ Parti hiç inandırıcı değil..
    Cevapla
  • ali dırak 2 ay önce Şikayet Et
    Eski ergenekon tarzı yapılanmalara fırsat verilmemeli. Ağr gibi adamların hala emniyette yapılanması ilginç
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 2 ay önce Şikayet Et
    Eferim DERVİŞOĞLU hah şöyle kalıbının adamı ol çok ta partine güvenme sonra seni harcamasınlar
    Cevapla
  • deli 2 ay önce Şikayet Et
    o zaman bürokrasiye bir el atılmalı hepsinin yerini değiştirin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi