Türkiye'den Yunanistan'ın Pontus iddialarına yanıt!

Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra,1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır." ifadesini kullandı.

Türkiye'den Yunanistan'ın Pontus iddialarına yanıt!
Türkiye'den Yunanistan'ın Pontus iddialarına yanıt!
GİRİŞ 19.05.2024 23:13 GÜNCELLEME 20.05.2024 01:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakanlık, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Pontus"un antik çağda kalmış bir tanımdan ibaret olduğunu belirtti.

19. yüzyılın sonunda ortaya çıkan Pontusçu faaliyetlerin, Yunanistan'ın "Büyük Yunanistan (Megali İdea)" planının bir uzantısı olduğuna işaret edilen açıklamada, konunun esasen Türk ve Rum ahalinin mübadelesi ile sonuçlanmış tarihi bir sürecin asılsız iddialara konu edilerek istismarından ibaret olduğu vurgulandı.

Açıklamada "Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır." ifadesi kullanıldı.

"TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİNE ZARAR VERMEYİ HEDEFLİYORLAR"

Açıklamada, söz konusu iddiaların, Türk-Yunan ilişkilerine zarar vermeyi ve Yunanistan siyasetinin sağduyulu kesimlerini zor durumda bırakmayı hedeflediği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Yunanistan ile ikili ilişkilerimizde son dönemde olumlu bir ivme yakalanmıştır. Yunanistan hükümetinden beklentimiz, sorumsuz bazı siyasetçilerin gelecek nesillerin barış ve huzur ortamında yaşamasını engellemeye yönelik çabalarına karşı net bir tutum ortaya koymasıdır."

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • ali 5 ay önce Şikayet Et
    Kıbrısı adaları unuttuk. Mavi vatandan vaz geçtik..
    Cevapla
  • necmettin 5 ay önce Şikayet Et
    misaki milli şart
    Cevapla
  • Selim 5 ay önce Şikayet Et
    Elalem Manyaklık ile uğraşıyor. Otur oturduğun yerde.
    Cevapla
  • Serkan 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar akıllanmaz. Bak paşinyana kafasına yemeseydi mam-l akıllanmayacaktı. Yunanda aynı şeyi istiyor anca öyle aklı başına gelir
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    Güç dengeyi bozar.. Yunanistan'ın hala "Megali İdea" düşüncesinde "Konstantinapolis, Ayasofya, Pontus Rum" hayalinde Karadeniz kıyılarında yıkık dökük yerleri "Ahaaaa dedemin evi buraymış" masalında KURBAĞA GİBİ KENDİNİ ŞİŞİRİRKEN, Hatta kendini ABD/Avrupanın "mayın eşeği gibi" kullanıldığından habersiz ve attan düşmüş karpuz gibi olacağı günler yakın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Teröristbaşı Öcalan cezaevinden çıkacak mı? Umut hakkı nedir?
Bağcılarlılar, festival tadında bir kitap fuarı geçiriyor