Başıboş köpek tasarısı ne zaman Meclis'te olacak? AK Parti'den açıklama!

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, başıboş köpeklerle ilgili yapılan düzenleme hakkında bilgi verdi. Yenişehirlioğlu, düzenlemenin Meclis tatile girmeden yasalaşabileceğini söyledi.

GİRİŞ 23.05.2024 15:07 GÜNCELLEME 23.05.2024 16:27
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, "sahipsiz hayvanlara yönelik düzenleme" konusunda Meclis'te gerçekleştirilecek çalışmaları kendisinin yöneteceğini belirterek, "Bu çalışmaları 15 gün yürüteceğim. Meclis kapanmadan büyük ihtimalle Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığına sunulacak." dedi.

Yenişehirlioğlu, sahipsiz hayvanlara yönelik yasal düzenleme çalışmaları hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplumun son yıllarda gündeminin saldırgan sokak hayvanları olduğunu belirten Yenişehirlioğlu, siyasetin, milletin taleplerini karşılamak mecburiyetinde olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı detaylı bir çalışma yürütüyor. Benim burada yaptığım; konunun paydaşlarıyla STK, gazeteciler, akademisyenler, konunun mağdurları, bu konuda hassasiyeti olan milletvekilleri ve farklı kesimden vatandaşlarımızı dinlemek, onların aktardıklarını not almak, bundan bir çıkarım elde etmek ve onların çözüm önerilerini dinlemek. Yaptığım çalışmalar bu doğrultuda. Bu çalışmaları yürütüp daha sonra bütün paydaşlardan aldığım bu bilgileri raporlaştıracağım ve gündeme getireceğiz. Nihai olarak bir metin oluşturulduğunda bunu meclise sunacağız."

Kanun teklifinin Komsiyon'da değerlendirildikten sonra Genel Kurul'da milletvekillerinin onayına sunulacağını kaydeden Yenişehirlioğlu, "Bu çalışmaları yaklaşık olarak 15 gün yürüteceğim. Meclis kapanmadan büyük ihtimalle Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunulacak." diye konuştu.

Muhalefet milletvekillerini de dinleyeceğini ve çözüm önerilerini alacağını aktaran Yenişehirlioğlu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in, diğer partilerin grup başkanlarıyla görüşerek bu konuda hassasiyeti olan milletvekillerinin belirlenmesini isteyeceğini ve bu belirlenen isimlerle de görüşmeler yapacağını dile getirdi.

Meclis ayağında çalışmaları kendisinin yöneteceğini söyleyen Yenişehirlioğlu, "Yara açmadan, bölmeden, parçalamadan, buradan düşmanlıklar üretmeden toplumun sesine kulak verdik. Amacımız; ortak noktaya ulaşmak ve herkesin kabul edebileceği bir çözüme ulaştırmak." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis'i harekete geçiren tehdit! Avrupa başıboş köpek sorununu nasıl çözdü? Meclis'i harekete geçiren tehdit! Avrupa başıboş köpek sorununu nasıl çözdü?

ERDOĞAN'A SUNULAN RAPORDA ÇARPICI DETAYLAR

Başıboş köpek sorunu, uzun zamandır güdemden düşmüyor. Çözüm için dört bakanlık kanun teklifi için ortak çalışma yürütüyordu. Çalışmalarını tamamlayan heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a etki analizi raporunu üç başlıkta sundu. 

"Toplum güvenliğinin tehdit altında olduğu" vurgulanan raporda, 707 milyon TL değerinde kuduz aşısı yapıldığı gibi bilgilere de yer verildi. 

Raporda, son 5 yılda köpek mamasına 84 milyar TL ödendiği de belirtildi. 

Sokak hayvanları kaynaklı son beş yılda 3 bin 534 trafik kazası gerçekleşti, bu kazalarda 55 kişi hayatını kaybetti. 

Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 128
  • Eksu 3 hafta önce Şikayet Et
    arkadaşlar sokak köpeklerinin pisliğinden geçilemiyor. bunlar böyle devam ederse hastalıklari bulaşacak.
    Cevapla
  • Dedekorkut 3 hafta önce Şikayet Et
    Karşı çıkanlar bir fon oluştursun, toplanan parayla sokak köpeklerini alsınlar beraber kabul edildikleri bir ülkeye gitsinler orada beraber yaşasınlar. SOKAKLARDA BAŞIBOŞ KÖPEK İSTEMİYORUZ.
    Cevapla
  • iso 3 hafta önce Şikayet Et
    kamu kurumlarındada köpek besleyenler var. mesela çalıştığım kamu kurumunda bulunan 154 kilovolt trafo merkezinde köpek var. güvenlik getirip başımıza bela etti. ilk önce kamu kurumlarında kaldırın bu sokak köpeklerini.
    Cevapla
  • ibram 3 hafta önce Şikayet Et
    bu yasaya karşı çıkanlara verilsin sokak hayvanları
    Cevapla
  • Mehmet Cihat 3 hafta önce Şikayet Et
    İnsan hayvandan daha önemlidir nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çatıya çıkan da oldu, çamura batan da.... Yurttan kurbanlık boğa manzalararı
İnsansız kara aracı ALPAR, ilk kez yurt dışında boy gösterecek