Karabük'te muhtarlık seçimi iptal oldu; yerine eşi aday oldu

Karabük’te 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde muhtar seçilen Fahri Bostancı’nın (57), ilçe seçim kuruluna yapılan şikayet üzerine, karıştığı bir olaydan aldığı ceza nedeniyle memnu haklarının elinde olmadığı ortaya çıktı.

Karabük'te muhtarlık seçimi iptal oldu; yerine eşi aday oldu
Karabük'te muhtarlık seçimi iptal oldu; yerine eşi aday oldu
GİRİŞ 23.05.2024 21:08 GÜNCELLEME 23.05.2024 21:10
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Karabük merkeze bağlı Aydınlıkevler Mahallesi’nde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Fahri Bostancı, 566 oy alarak muhtar seçildi. Diğer adaylar, Bostancı’nın memnu haklarının elinde olmadığını gerekçe göstererek İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti.

İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan incelemede, Bostancı’nın 2014 yılında karıştığı bir kavga sebebiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığını, 5 yıl suç işlememek şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği ve memnu haklarının elinden alındığı ortaya çıktı. 13 Mayıs günü Fahri Bostancı’nın savunması alındı. Savunmasında, cezasının 12 Ekim 2023’te bittiğini belirten Bostancı, memnu haklarının elinden alındığından haberinin olmadığını ve bu nedenle haklarının iade edilmesi için herhangi bir adli süreç başlatmadığını söyledi.

İlçe Seçim Kurulu, seçimin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar vererek Bostancı’nın mazbatasını geri aldı. Tekrarlanacak olan seçimde aday olamayan Fahri Bostancı’nın yerine eşi Aysun Bostancı aday oldu. Aysun Bostancı, diğer 3 adayla birlikte seçim yarışına girecek.

Yüz kızartıcı bir suç işlemediğini belirten Fahri Bostancı, "2014 yılında eşim bir trafik kazası yaptı ve karşı tarafla kavga ettim. 2 sene 6 ay ceza aldım. Sabıkam olmadığından hükmün açıklanması geri bırakılması kararı verildi. Mahkeme memnu haklarımı o zaman benden almış. Benim bu konuda bilgim yok. Ben bunu yeni öğrendim. Bununla ilgili itiraz olunca Seçim Kurulu mazbatamı elimden aldı. Benim sabıkam olsa, devlet bana zaten mazbatamı vermez. Benim yüz kızartıcı bir suçum yok. Muhtarlık yapmak için bütün şartlar bende mevcut. Yasaklı madde yok, cinsel istismar yok, yüz kızartıcı suçum yok, sabıkam yok. Memnu haklarımdan dolayı sıkıntı yaşadım. Memnu haklarımı geri alabilmek için 15 Haziran’da mahkemem var. Seçim 2 Haziran’da olduğu için haklarımız yetişmiyor. Bu yüzden ben kendim aday olamıyorum. Eşim Aysun Bostancı aday oldu" dedi.

Eşinin yerine aday olan Aysun Bostancı ise "2014 yılında benim karıştığım bir kaza sonucu şahıs bana küfretti. Eşim arbede yaşadı ve ceza aldı. 5 yıl boyunca eşimin memnu hakkını geri aldılar. Eşim, memnu haklarının alındığını bilmiyordu. Allah razı olsun Aydınlıkevler de eşimi muhtar olarak seçti. Ancak memnu hakları olmadığı için şikayet edildi. Seçimi iptal ettiler ve eşim 15 Haziran’da memnu haklarını geri alabiliyor. 2 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde bu yüzden ben adayım. Eşime yapılan haksızlıktan dolayı eşimin arkasındayım. Eşimin yüz kızartıcı bir suçu yoktur" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Ertuğrul 1 hafta önce Şikayet Et
    Devlet bedava maaş vermeyi nezaman bırakacak acaba 40 yaşındayım en az 20 senedir muhtara bir kere dahi işim düşmedi inşallah kaldırilır devlete bundan daha iyi tasarrufmu olur
    Cevapla
  • sena 1 hafta önce Şikayet Et
    Sanki çok lazımmış gibi muhtarlık. Gelecek para evde kalsın yabancıya gitmesin kafası eşini aday gösteriyor. Neresi liyakat bunun?
    Cevapla
  • Türk 2 hafta önce Şikayet Et
    Hükumet bu muhtarlığı neden kaldırmıyor bi menfaatimi var hiç bir işe yaramayan muhtarlığın
    Cevapla
  • ERDO61 2 hafta önce Şikayet Et
    Hiç bir işe yaramayan muhtarlık uygulaması çağın çok gerisinde kaldı, tamamen gereksiz. Ülkemize yıllık maliyeti on milyar tl. Çok acil olarak muhtarlıklar kaldırılmalı. Biz paramızı savuracak kadar zengin değiliz, günahtır, yazıktır, kul hakkıdır. Allah tan korkun, tüyü bitmemiş yetimin hakkını dağıtıyorsunuz.
    Cevapla
  • Yorum 2 hafta önce Şikayet Et
    İl, ilçe mahallelerindeki muhtarlıklar ne zaman kaldırılacak. Oturdukları yerden para alıyorlar. Hiç adil değil. Mahallede muhtar mı olur? Hangi devirde kaldık. Artık E-Devlet var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TSK'dan Babalar Günü'ne özel duygulandıran video
Süper Lig devi, Dortmund efsanelerine çifte imza attırmak istiyor