Kılıçdaroğlu'ndan olay açıklamalar: Aklımdan dahi geçmiyordu, zorla aday yaptılar...

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayın programında çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu 14 Mayıs seçimlerinde partisi tarafından zorla Cumhurbaşkanı adayı yapıldığını söyledi.

GİRİŞ 27.05.2024 23:15 GÜNCELLEME 27.05.2024 23:37
Bu Habere 226 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu, "Beraber yola çıktığınız 'İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da 'Mutlaka olmanız lazım' denildi" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mağlup ayrıldığı 14 Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olması için CHP içinde kendisine baskı kurulduğunu söyledi.

"'İLLA SEN ADAY OL' DİYEN ARKADAŞLAR DÖNÜP TAM TERSİNİ YAPTI"

Zorla Cumhurbaşkanı adayı yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım.

"ADAY OLMAK AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMİYORDU"

Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım."

"DEMİRTAŞ'I ZİYARETE GİDECEĞİM"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin CHP'nin evet oyu vermesine yönelik eleştiriler hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu yarın eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Selahattin beyin bugün içeride olması bir hukuk faciasıdır. Sadece Selahattin bey değil Gezi tutukluları var. Milletvekili var. Osman Kavala var. Siz mahkeme kararı, AYM, AİHM kararı uygulamıyorsunuz. Yarın, Demirtaş'ı ziyarete gideceğim."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 226
  • Tc vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Kemal çıkmayan candan umut kesilmez 2028 de bekliyoruz seni Tayyip Erdoğan ile yarisin bakalım
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Nasil aklindan bile gecmiyordu koltukta yapistin kalmadin kaybettin beceremedin gene aday oldun olmadi gene aday oldun gene kaybettin kalk koltuktan ve amca
    Cevapla
  • Eyman 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah senin yerin de Demirtaş'ın yanı olur. Allah ikinizi de kahretsin. CHP=pkk
    Cevapla
  • Haktan 1 ay önce Şikayet Et
    Chp yi ele geçirmek isteyenlerin oyunu bu. Kk kazansa hem 5 yıl daha parti başında olacaktı hem de kadrolarını sağlamlaştıracaktı. Ama kk nın kaybedeceğini bilen hesapçılar 5 yılı feda etmeye göze alarak chp yi ele geçirdiler. İyi plan ama buradan eko ya ekmek çıkmayacak. O kadar basit bir adamki tutanamayacak, kendi kendini bitirecek.
    Cevapla
  • Nevzatt 1 ay önce Şikayet Et
    Senden bir halt olmaz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
Son Dakika: İzmir faciasında sıcak gelişme!