Arınç'tan İmamoğlu'yla ilgili tepki çeken açıklama: Kumpası düşünenler haksız sayılmaz

Diploması iptal edilen eski İBB Başkanı İmamoğlu'nu savunan eski TBMM Başkanı Arınç, "Kumpası düşünenler haksız sayılmaz" dedi. Arınç, İmamoğlu'nun tutuklanmasını yolsuzluk soruşturmasına değil, "siyasi duruş sergilemesine" bağladı.

GİRİŞ 20.04.2025 14:03 GÜNCELLEME 20.04.2025 20:25
Bu Habere 562 Yorum Yapılmış

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesiyle ilgili, "Kumpas kuruldu düşüncesine sahip olanlar haksız sayılmazlar" dedi.

TV100'de katıldığı programda "Diploma iptalinin yanlış olduğunu" iddia eden Arınç, "Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için diplomasının olması şart. Bunun üzerinden giderek 'İmamoğlu'na kumpas kuruldu' düşüncesine sahip olanlar var. Çok haksız sayılmazlar" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi! Nedeni resmen açıklandıEkrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi! Nedeni resmen açıklandı

İMAMOĞLU YOLSUZLUKTAN TUTUKLANDI, ARINÇ "SİYASİ DURUŞU OLANLAR TUTUKLANMAMALI" DEDİ
 

İmamoğlu, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Tutuklamayı 'siyasi söylem'e bağlayan Arınç, "Tayyip Erdoğan Bey tutuksuz yargılandı, Sayın Erbakan tutuksuz yargılandı, ben tutuksuz yargılandım. Karar kesinleştikten sonra cezaevine buyur ettiler. Herkesin buna dikkat etmesi lazım. Özellikle konuşmalarından, hareketlerinden, bir siyasi duruş sergileyen insanlara hiçbir zaman tutuklama olmamalı. 5 kişinin katilini yargılamıyorsun ki sen" dedi.

'BEDDUAYI YAKIŞTIRAMADIM'

Arınç, İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu'nun bedduasıyla ilgili de konuştu. Bedduayı duyunca 'kulaklarına inanamadığını' söyleyen Arınç şu ifadeleri kullandı:

"Sayın İmamoğlu’nun babasının bedduasını duyunca kulaklarıma inanamadım. Yaşını başını almış bir adam, hiç yakıştıramadım. Sayın Erbakan’ın partisi kapatıldı, kendisi bu süreçte bizleri uyardı, kitleyi tepkiye sevk etmedi, infial yaratmadı."

İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASI NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ?

İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu'nun diplomasının iptalinin gerekçesini şöyle açıklanmıştı:

"Araştırma Raporu'nda adı geçen kişi dahil mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine; Üniversitemizin tüm fakültelerinde yapılmış olan yatay geçişlerle ilgili inceleme ve araştırmalara devam edilmesine ve akabinde gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesine karar verilmiştir."

İmamoğlu'nun diploma iptali dünya basınında!İmamoğlu'nun diploma iptali dünya basınında!

NEDİM ŞENER'DEN ARINÇ'A CEVAP

Gazeteci Nedim Şener sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başka gençlerin hakkını yiyerek usulsüz yatay geçiş yaparak diploma sahibi olan İmamoğlu’nu Bülent Arınç savunuyorsa başka sözde gerek yok." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 562
  • Ahmet ATILGAN 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu ülkede kimse dokunamaz olmamalı. Bırakın adli merciler görevini yapsın. Hangi konuda olursa olsun yargıya müdahale edilmeyi doğru bulmuyorum.
    Cevapla
  • Yusuf usta 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar hukukçu değil işine geldiği gibi konuşup hukuk diplomasını milletin gözüne sokuyorlar.Hukukçular hukuk bilir lakin adalet insani bir haslettir . Onun içindirki konuşanın diplomasına değil insanlığına bakılmalı.Bülent Arınç’ta hırsızın diplomasına bakıyor eylemine değilde.
    Cevapla
  • Berhan 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu arınç'a ne oldu böyle ? Yaş haddinden susması az konuşması lazım. Ne yapmak istiyor?
    Cevapla
  • Sdd 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir hukukçu. Barajı bile geçmeyen bir adam denkliği olmayan bir üniversiteden İstanbul üniversitesine geçip diploma almış. Bu hangi hukuka hakka adalate sığar..
    Cevapla
  • Erkan 3 hafta önce Şikayet Et
    Bülent arınç her zaman iki tarafli oynamaya calisiyor. Zaten hukumet yanlilari bir sey yapmaz o yönden rahat diger tarafa şirin gozukmeye calisiyor. Her zaman yaptigi sey.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehitlerin kemiklerini sızlatan görüntüler! Başıboş köpek istilasını kim durduracak?
 Erdoğan: Tarımsal hasılamızı 74 milyar dolara yükselttik