Erdoğan'dan son dakika deprem mesajı!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6,2 büyüklüğündeki İstanbul depremine ilişkin, "Devletimizin tüm birimleri şu an teyakkuz halinde. Arama-tarama çalışmalarımız hassasiyetle devam ediyor." dedi.

GİRİŞ 23.04.2025 15:14 GÜNCELLEME 23.04.2025 17:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devletimizin tüm birimleri şu an teyakkuz halinde. Arama-tarama çalışmalarımız hassasiyetle devam ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda düzenlenen TRT 47. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katıldı.

DEPREM MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki depremlerle ilgili, "AFAD ve Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin tüm birimleri şu an teyakkuz halinde. Arama-tarama çalışmalarımız hassasiyetle devam ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda düzenlenen TRT 47. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde, İstanbul'daki depremlere ilişkin açıklamada bulundu.

Program öncesi İstanbul'da ve Marmara Bölgesi'nde depremlerin meydana geldiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kısa bir süre önce İstanbul'da ve Marmara Bölgemizde 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbullu kardeşlerim başta olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza buradan geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. AFAD ve Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin tüm birimleri şu an teyakkuz halinde. Arama-tarama çalışmalarımız hassasiyetle devam ediyor. Biz de süreci çok yakından takip ediyoruz. Buraya gelmeden önce bakan arkadaşlarımızın yanı sıra AFAD Başkanımız ve İstanbul Valimizden en güncel bilgileri aldım. Elhamdülillah, şimdilik sıkıntılı bir durum görünmüyor. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü musibetten, afetten, kazadan, beladan, muhafaza eylesin diyorum."

23 NİSAN KUTLAMALARI

Konuşmasına salondakileri selamlayarak başlayan Erdoğan, yurt dışından gelen misafir çocuklara Türkiye'de bulunmaları ve sevinçlere ortak oldukları için teşekkür etti.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki tüm çocukların 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bayramı sizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi, şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum." ifadesini kullandı.

TRT'nin bir yandan sorunlu yayın ve habercilik anlayışıyla başarılarına her gün yenisini eklerken, diğer yandan böylesine güzel ve anlamlı etkinliklerle kalpleri buluşturmaya devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "1979'dan bu yana her sene düzenlenen uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, TRT'mizin yüz akı işlerinden bir diğerini teşkil ediyor." dedi.

"KARDEŞLİĞİ NE KADAR YÜCELTİRSENİZ, DÜNYAMIZ O DERECE YAŞANILIR HALE GELECEKTİR"

Erdoğan, bugüne kadar 120 farklı ülkeden 130 binden fazla çocuğun Türkiye'deki bu etkinliklerde misafir edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Şenliklerin 47'ncisini 'Hayat çocuklar gülünce güzel' temasıyla gerçekleştiriyoruz. 30 ülkeden 600 gül yüzlü evladımızı külliyemizde ağırlayarak onların coşkusuna, mutluluğuna, enerjisine biz de ortak oluyoruz. Bugün burada yaşadığınız sevincin hiç azalmamasını, hayatınız boyunca yüzünüzden tebessümlerin asla eksik olmamasını temenni ediyorum. İnançlarımız, dillerimiz ve kültürlerimiz farklı olsa da hepimiz büyük insanlık ailesinin fertleriyiz. Hepimiz Hazreti Adem ile Hazreti Havva'nın çocuklarıyız. Siz çocuklar, kardeşliği ne kadar yüceltirseniz, unutmayınız dünyamız o derece yaşanılır hale gelecektir.

Kalplerinizdeki sevgiyle, yüreklerinizdeki umutla, birbirinize duyduğunuz o tertemiz güvenle barışı ve huzuru sizler tesis edeceksiniz. Kötülere ve kötülüklere rağmen bu dünyayı sizler güzelleştireceksiniz. Kısacası bizim uğruna bedeller ödeyerek çetin mücadeleler neticesinde belli bir aşamaya getirdiğimiz hayallerin geri kalanını gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz. Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Hayat yolculuğunuzda hepinize şimdiden başarılar diliyor, her birinizi o ışık saçan gözlerinizden öpüyorum."

Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen TRT ailesine de teşekkürlerini ileten Erdoğan, çocuklardan aileleri ve arkadaşlarına Türkiye'den kucak dolusu selam götürmelerini istedi.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun. Lakin, büyük bir tatbikat gibi algılanıp fırsata çevirmeliyiz. Bağlı,birimler DEPREM ANI nasıl bir pozisyon aldı. Organize olabildikmi. Aksayan, kısımları ile tedbirler gözden geçirilmeli.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Deprem oldu trafik felaket Allah göstermesin olası bir İstanbul depreminde AFAD ekipleri yardım kuruluşları nasıl müdahale edecek? İstanbul ve ülkemizde yüksek katlı binalara izin vermeyin vermeyin inşaatları sıkı kontrol edin .
    Cevapla
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Cep telefon operatörlere dava açmak lazım zama gelince 10 kat zam yapıyorlar dinsizler ne oldu şebekeler çekmiyor
    Cevapla
  • Ayaz 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah razı olsun reis im
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok devamm..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: PKK kongresini topladığını duyurdu! DEM Parti'den yeni açıklama
Dünyada bir ilk yaşandı! Pakistan-Hindistan savaşı incelemeye alınıyor