CHP’de Gaziosmanpaşa üzerinden kirli algı... Meclis'i halk seçmedi mi?

İstanbul'da 3 ilçe belediyesinde gerçekleştirilen başkanvekilliği seçiminin 2'sini CHP 1'ini AK Parti kazandı. AK Parti'nin üstünlük sağladığı Gaziosmanpaşa ile ilgili CHP'li isimler çirkin sözlerle millet iradesini gölgelemeye kalktı.

GİRİŞ 11.06.2025 15:48 GÜNCELLEME 11.06.2025 17:44
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Yolsuzluk tutuklusu CHP’li belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından ilçe belediye meclislerinde başkanvekili seçimi yapıldı. Büyükçekmece ve Avcılar’da CHP’nin adayları kazanırken Gaziosmanpaşa’da Cumhur İttifakı galip geldi.

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ile MHP’nin oylarıyla Eray Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkanvekilliğine seçildi.

Yerel seçimde oluşan tabloyla Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin 18, CHP’nin 17, MHP’nin 3 üyesi bulunuyor.

Başkanvekilliği seçiminde AK Parti’nin adayı Eray Karadeniz 21, CHP’nin adayı Murat Topaloğlu 16 oy aldı.

HALK İRADESİNE İTİRAZ ETTİLER

Millet iradesinin Belediye Meclisinde tecelli ettiği seçim sonrası CHP algı operasyonuna girişti.

Tutuklu CHP’li Hakan Bahçetepe, başkanvekilliği seçimine ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediyemiz, halkın iradesine rağmen, masa başında alınmış bir kararla el değiştirdi. Bu sadece şahsıma yönelik bir müdahale değil, aynı zamanda demokrasiye ve siz Gaziosmanpaşalı komşularımın tercihlerine yönelik büyük bir saygısızlıktır.” dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Gaziosmanpaşa Belediyesi'ni türlü iftiralarla, kumpaslarla ve siyasi operasyonlarla gasp ettiler." ifadesini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise “Dün AK Parti’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin İstanbul İl Başkanı’nı aradım. Millet iradesine saygı duyulması gerektiği düşüncemi aktardım. Mutlaka milli iradeye saygı duyulması gerektiği düşüncesini aktardım ancak bugün burada tam anlamıyla bir milli irade gaspı yaşandı. Milli iradeyi dilinden düşürmeyenler, mağduriyet edebiyatıyla sürekli milli irade vurgusu yapanlar, bugün Gaziosmanpaşa halkının iradesine çöktüler” sözlerini sarf etti.

BAŞKANI SEÇEN DE MECLİS'İ SEÇEN DE MİLLET

CHP’li isimler, belediye meclislerinin de halk iradesiyle oluştuğu, meclis için vatandaşların ayrı pusulada oy kullanarak tercihini belirlediği gerçeğini yok saydı.

Halkın oluşturduğu belediye meclisinin millet iradesini yansıtma iradesini görmezden gelen CHP’li tutuklu başkan Bahçetepe ile il başkanı Çelik’in söylemi tutarsız bulundu.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 52
  • Murat 1 gün önce Şikayet Et
    Benim başkanım hakan bahçetepe...
    Cevapla
  • Halk 1 gün önce Şikayet Et
    Unuttuğun bir şey var hirsızlar kodeste başkanlık yapıyor.
    Cevapla
  • Derya 1 gün önce Şikayet Et
    1998 yılında Reis hapise gidince mecliste refah partisi azınlıktaydı. Buna rağmen Ali Müfit Gürtuna nasıl başkan seçildi.Anladın mı şimdi.Ne olduda şimdi böyle düşünüyorsınuz
    Cevapla
  • Derya 1 gün önce Şikayet Et
    Seçim yaparken başkana ayrı sandık,meclis üyelerine ayrı sandık niye koydun bir, İki ,vatandaş niye başkanı ayrı partiden meclisi ayrı partilerden seçti.Bunu anlarsan onuda anlarsın.İşine gelince ayrı bakmayın olaylara.
    Cevapla
  • Abdullah Seven 1 gün önce Şikayet Et
    Bu chp zihniyeti için seçim önemli değil, önemli olan mutlak olarak onların kazanmalarıdır. 1940 larda açık oy gizli tasnif garabeti uygulanmalıydı. bunların felsefelerinde hep çalmak, gasp etmek vardır.
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 2 gün önce Şikayet Et
    Bütün belediyeleri kapatın kanun çıkarın şehirleri valiler, ilçeleri kaymakamlar yönetsin, köyleri de muhtarlar yönetsin
    Cevapla
  • Vatan Millet Sakarya 1 gün önce Şikayet Et
    Yanlış. Öyle bir Kanun çıkarılsın ki; Eskiden olduğu gibi, Cehape'nin İl Başkanları Belediye Başkanı olsun. O zaman "Her şey çok güzel olur" dimi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tiyatro sanatçısı Hüseyin Goncagül hayatını kaybetti
Gazze için ateşkes tasarısı Birleşmiş Milletler'den geçti