CHP'de kırmızı alarm! Koltuk kavgası kızıştı! Kılıçdaroğlu'nu kızdıran çıkış

30 Haziran'da görülecek 'şaibeli kurultay' davası öncesi CHP'de koltuk kavgası kızıştı. CHP Genel Merkezi'nde tedirgin bekleyiş sürerken, son haftalarda eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ofisine ise ziyaretçi akını yaşanıyor.

GİRİŞ 24.06.2025 07:10 GÜNCELLEME 24.06.2025 09:19
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu kaybettiği 2023 yılındaki olaylı kurultay, o günden bu yana para karşılığı oy kullandırma ve delege transferi gibi skandal iddialarla anılıyor.

PARTİ İÇİNDE SERT ÇEKİŞME!

Parti içi itiraf ve şikayetlerle mahkemeye taşınan kriz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri arasında sert bir çekişmeye dönüştü. 30 Haziran'da görülecek kurultay iptal davası öncesi genel merkezde adeta kırmızı alarma geçildi.

Partili kaynaklardan edinilen bilgilere göre, parti yönetiminin çoğunluğu, 30 Haziran'daki davadan 'iptal' kararı çıkabileceğini öngörüyor.



Bu kapsamda geçtiğimiz hafta düğmeye basan genel merkez, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik aracılığıyla 81 il başkanını kendilerine destek olmak için ortak bildiri yayımlamaya teşvik etti.

'MAHKEME KARARINI TANIMAYIZ' İÇERİKLİ BİLDİRİYE İMZA ATTILAR

Başkentte buluşan il başkanları, "Mahkeme kararını tanımayız" içerikli bildiriye imza attı. Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert eleştiriler yöneltildiği aktarılsa da bu buluşma öncesi 15'ten fazla il başkanının Kılıçdaroğlu ile iletişime geçerek ortak bir strateji çerçevesinde durum değerlendirmesi yaptığı öne sürülüyor.

KILIÇDAROĞLU, ÖZEL'DEN RAHATSIZ

2023 yılındaki olaylı kurultaydan birkaç gün CHP Genel Merkezi'ne gelen 55 il başkanı, o dönem ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklamıştı.

Halihazırda söz konusu gruptaki birçok ismin Kılıçdaroğlu ile hala üst düzey iletişim halinde olduğu ancak parti bütünlüğüne zarar vermemek adına kurumsal konularda mevcut şartlara göre davranış sergilediği yorumlanıyor.

Öte yandan davaya sayılı günler kala Kılıçdaroğlu'nun evine ve ofisine ise ziyaretçi akını yaşanıyor.

Kılıçdaroğlu'nun, genel başkanlığı döneminden kendisine yakın isimlerle sık sık durum değerlendirmesi yaptığı, Özel'in "Mahkeme kararını tanımayız" şeklindeki söylemlerinden ise büyük rahatsızlık duyduğu öğrenildi.

İPTALDE ÖZEL, BUTLANDA KILIÇDAROĞLU

Hukukçular ise 30 Haziran'da olası bir 'iptal' kararı çıkması durumunda bir sonraki olağanüstü kurultayın geçerli sayılabileceğini, böylelikle Özgür Özel'in makamında kalmaya devam edebileceğini savunuyor.

Mahkemeden 'mutlak butlan' tespiti çıkması halinde ise Özel'in genel başkan sıfatıyla ilk günden bu yana attığı tüm imzaların geçersiz sayılacağı, koltuğunu ise Kemal Kılıçdaroğlu'na iade etmek zorunda kalacağı vurgulanıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Yacıklı 2 hafta önce Şikayet Et
    Mahkeme kararını tanımamak ne demek. Siz kimsiniz? Merek etmeyin size tanıtırlar. CHP de ne kadar beyaz Türk ( Devşirme ) varsa hepsini ihraç etmeliyiz.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Aman Allahım bunlar baska gezegende mı yaşıyor.Dunya gündemine bakın birde bunların haline Bunlarla aynı havayı solumaktan bile rahatsız oldum.Bence Türkiye'nin en büyük sorunu CHP'dir nokta...
    Cevapla
  • mustafa 2 hafta önce Şikayet Et
    dünyada ne olduğuna bakın haberiniz varmı bilmem ama bu arada iran israil savaşı oldu ...sadece köpek lgbt heykel rakı fiyatlarıyla degil arada başka şeylerde söyleyin
    Cevapla
  • Oğuz 2 hafta önce Şikayet Et
    chp varken İsrailin vurmasina gerek yokki Israil icimizde
    Cevapla
  • Can 2 hafta önce Şikayet Et
    Chp bu rüşvetcilerden kurtulmalıdır Kemal kılıçdaroğlu tekrar başkan olmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kartalkaya davasında çıldırtan anlar: Şirketin sahibinin damadı duruşma boyunca uyuyor!
Özgür Özel'in skandal Mısır örnekli darbe imasına Bahçeli'den sert tepki