Son dakika: İstanbul'da Akdeniz zirvesi! Erdoğan'dan önemli görüşmeler
Son dakika haberi: Dolmabahçe, Akdeniz zirvesine ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi kabul etti.
Son dakika haberi: Dolmabahçe Çalışma Ofisi, bugün önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile İstanbul'da bir araya geldi. Görüşme, saat 15.00 sıralarında başladı.
ERDOĞAN'DAN GAZZE VURGUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İtalya Başbakanı Meloni ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe'yle gerçekleştirdiği zirvede ülkelerin işbirliği ve bölgesel konular ele alındı.
Erdoğan, Gazze'deki İsrail saldırganlığına ve insani trajediye dikkat çekti. Ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması için herkesin sorumlu olduğunu belirtti. Erdoğan ayrıca, kalıcı çözümün ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan, egemen, bağımsız, coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin'in kurulması olduğunu vurguladı
3'LÜ ZİRVEDEN KARELER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe buluşmasından kareler geldi.
MASAYA NELER GELECEK?
Dolmabahçe'de gerçekleşecek zirve, üç ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek için önemli bir adım.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin görüşmesinde Akdeniz'deki enerji, güvenlik ve göç meseleleri de masaya yatırıldı.
Türkiye ve İtalya, NATO müttefiki olarak Libya'nın istikrarına destek verirken, 2019'da Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanları anlaşması, bölgedeki dengeleri değiştirmişti.
Bu zirve, üç ülkenin hem ekonomik hem de siyasi bağlarını daha da pekiştirmeyi amaçlıyor. Zirvenin ana konuları arasında Libya'da barış ve istikrarın sağlanması, enerji kaynaklarının paylaşımı ve düzensiz göçle mücadele var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: 9 hükümlüye af kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Sabır taşı çatlamak üzere!
-
mstf 1 hafta önce Şikayet Etmeloni yine yaptı yapacağını.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 1 hafta önce Şikayet EtRabbim sizi ve tüm insanlığı İslam'la şereflendirsin İnşallahBeğen Toplam 4 beğeni
-
MSELİM 1 hafta önce Şikayet Etbu kadının (meloni) gözlerinde gerçek samimiyet varBeğen Toplam 28 beğeni
-
MSELİM 1 hafta önce Şikayet Ethamaney gibi kalleş dostumuz olacağına meloni gibi yiğit düşmanımız olsunBeğen Toplam 18 beğeni
-
MSELİM 1 hafta önce Şikayet Etmeloni ablamız reisimize olan bu samimi sevgi ve hayranlığından dolayı kalplerimizde taht kurmuştur aynı samimiyetle biz de kendisini seviyor ve uzun siyasi galibiyetler diliyoruzBeğen Toplam 26 beğeni