Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Fransa tarafının talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Macron, Türkiye'ye teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Fransa tarafının talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede Türkiye ile Fransa ikili ilişkileri, Rusya-Ukrayna barış süreci, Gazze’deki son durum başta olmak üzere birçok bölgesel ve küresel gelişme ele alındı.
Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonlandırılması için Türkiye’nin gayretlerinin sürdüğünü, Alaska ve Vaşington’daki temasları yakından takip ettiklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Türkiye'nin, Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmelerinde her türlü çabaya ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Erdoğan, Türkiye’nin büyük bir insani felaket yaşanan Gazze’de ateşkesin sağlanması için gayret gösterdiğini, Gazze’yi işgal planına hız veren İsrail’in ortaya koyduğu pervasızlığın dizginlenmesinin şart olduğunu belirtti.
İki lider BM Zirvesi marjında New York’ta ele alınan konulara ilişkin ayrıntıları ele alma konusunda mutabık kaldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Fransa ile iş birliğinin geliştirilmesine önem verdiğini, savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda ilişkilerin ilerletilmesi için adımlar atmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!
Son dakika: NATO Genel Sekreteri Rutte, Erdoğan'ı aradı! Mutabık kalındı
MACRON'DAN AÇIKLAMA
Macron görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, " Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uluslararası durum hakkında görüştük. Öncelikle Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan savaşını sona erdirme hedefini paylaşıyoruz. Bunun için düşmanlıkların durması ve Ukrayna için güçlü güvenlik garantilerinin tanımlanması gerekiyor. Gönüllüler Koalisyonu çerçevesinde bu konuda çok iyi bir iş birliği sağlayan Türkiye'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"ATEŞKES, BARIŞ VE GÜVENLİĞİ SAĞLAYABİLİR"
Orta Doğu’daki gelişmelere de değinen Macron, "İsrail hükümetinin Gazze şehrine yönelik askeri operasyon başlatma ve Batı Şeria'da, özellikle E1 bölgesinde yeni yerleşim yerleri oluşturma yönündeki son kararlarını şiddetle kınıyoruz. Bu, yalnızca kalıcı bir çatışma durumuna yol açabilir. Sadece ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi bir çözüm, bölgedeki herkes için barış ve güvenliği sağlayabilir" değerlendirmesinde bulundu.
"TÜRKİYE İLE YAKIN İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ"
Macron, Eylül ayında New York’ta yapılacak ve Fransa’nın eş-başkanlığını üstleneceği İki Devletli Çözüm Konferansı’na değinerek, "Fransa'nın Eylül ayında New York'ta eş başkanlığını üstleneceği İki Devletli Çözüm Konferansı için Türk makamlarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Özellikle Gazze'de bir istikrar misyonunun hayata geçirilmesi ve iki devletli çözüme dayalı bir siyasi çözümün yeniden başlatılması önemlidir" ifadelerini kullandı.
Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca, 8 Ağustos’ta Washington'da ABD Başkanı Donald Trump’ın arabuluculuğunda Ermenistan ile Azerbaycan arasında kalıcı barışın tesisine yönelik sağlanan ilerlemeyi işaret ederek, "8 Ağustos'ta Başkan Trump'ın himayesinde Ermenistan ve Azerbaycan arasında yapılan toplantının da umut verdiğini belirtmiştik. İlerlemelerin devam etmesi, tüm sınırların yeniden açılması ve bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi önemlidir" ifadelerine yer verdi.
"TÜRKİYE İLE İDDİALI BİR İKİLİ GÜNDEM ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA HAZIRIM"
Emmanuel Macron paylaşımını, "Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fransa'nın Türkiye ile iddialı bir ikili gündem üzerinde çalışmaya hazır olduğunu tekrar söyledim" ifadeleriyle noktaladı.
-
Misafir 43 dakika önce Şikayet Ettürk askerinin Ukrayna'da ne işi var diyenler! atalarımız Osmanlı yıllarca o toprakları yönetti kan döktük şehit verdik. az biraz tarih okuyun! Osmanlı'nın hükmettiği bütün topraklara türk ordusu girmelidir nokta! az milliyetçi olun icinizde Kızılelma ülküsü diri olsun! gerekirse türk ordusu vistul nehrini geçer Baltık denizinde ayak basar! ufkun geniş olsun ey osmanoğlu!Beğen Toplam 2 beğeni
-
Kafkasya 46 dakika önce Şikayet EtGündem sadece ve Gazze olmalı Gazze'yi gözden ve gündemden çıkaranları acı bir son bekliyor bizene ulan Ukrayna'dan karabağı'da aldık ne oldu adam ikisini bir getirdi sizin esameniz dahi okunmadı yaptığımız boşa gitti beş para etmez yalaka Aliyev seni resmen Gazze'ye el vermeyene bizde el vermeyeceğiz bunu unutmayınBeğen Toplam 1 beğeni
-
Millet 51 dakika önce Şikayet EtMakron efendi sen İspanya bir de biz birer donanma ile birlikte Gazze'ye gidilisin. Bütün problemler çözülür.Beğen Toplam 3 beğeni
-
QWERTY 1 saat önce Şikayet EtBu Makaron çok istiyorsa kendi askerini Ukrayna'ya gönderebilir. Bizim askeri olarak Ukrayna'da işimiz yok. Bizim askerimizin görevi ukraynayı korumak değil. Kendi ülkemizi korumaktır . Ukrayna'ya AB nin talebiyle asker göndermek hata olur. Alsınlar bizi AB ye o zaman göndeririz desin .Beğen
-
İsmail 1 saat önce Şikayet EtRahat olun beyler. Türk askerinin gittiği bir yer yok. Toprağı Rusyanın madenleri Amerikanın güvenliği işe garibim Türk askerin mi? Böyle bir dünya yok.Beğen Toplam 3 beğeni