Özgür Özel: ‘Kurultaydan sonra Kılıçdaroğlu beni aramadı’
Kemal Kılıçdaroğlu'nu kurultaya davet ettiğini açıklayan Özgür Özel, yeniden genel başkan seçildikten sonra Kılıçdaroğlu'ndan tebrik telefonu almadığını söyledi. Özel ayrıca DEM Parti hakında da konuştu.
CHP, "Şimdi İktidar Zamanı" sloganı ile 39’uncu Olağan Kurultayı'nı tamamladı. Özgür Özel, tek aday olduğu seçimde yeniden partinin genel başkanı oldu. Kurultay konuşmasında verdiği mesajlar dikkat çeken Özel, Nefes’ten Deniz Zeyrek’e konuştu. Birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Özel, selefi Kemal Kılıçdaroğlu ve son döneme damga vuran çıkışları hakkında da konuştu. Özel, CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan sonra tebrik için aramadığını söyledi. Ayrıca, kurultay kürsüsünden söylediği, “celladınıza âşık olmayın” sözleri hakkında DEM Parti’den yapılan açıklamaya da cevap verdi.
Kılıçdaroğlu haber yolladı! Teklifini sundu! Hadi bitirelim şu işi! Alın size fırsat
“KILIÇDAROĞLU ARAYIP TEBRİK ETMEDİ"
Daha önce Kılıçdaroğlu'nu kurultaya davet ettiğini açıklayan Özel, "Ben kendisini Kurultay’dan bir gün önce de arayıp davet ettim. Gelmedi, şu ana kadar aramadı." dedi.
KILIÇDAROĞLU, İMRALI’YA HEYET VERMEDİĞİ İÇİN CHP’Yİ ELEŞTİRMİŞTİ
Kılıçdaroğlu, kurultaya katılmamakla birlikte, CHP'nin Terörsüz Türkiye süreci kapsamında TBMM'de kurulan komisyonun İmralı'da Abdullah Öcalan'ı ziyaretine üye vermemesi nedeniyle hedefte olduğu anda yayınladığı video ile dikkat çekmişti.
Kılıçdaroğlu, CHP'nin Türkiye'ye istikamet çizecek bir parti olması gerektiğini belirterek İmralı heyetine üye verilmemesini eleştirmişti.
"CHP ARINMALI"
Terörsüz Türkiye eleştirisinin yanında videoda İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, CHP'nin arınması gerektiğini dile getirmiş ve büyük tepki çekmişti.
KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP
Kılıçdaroğlu'nu kurultaya davet eden Özel de davete icabet etmeyen selefini kürsüden isim vermeyerek eleştirmiş, "Müesses Nizama iş birlikçi olanlara kara düzenin sesi olanlara, bu örgütlerin vermediği görevleri başka kapılarda arayanlara yer yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi arınacaksa işte bu anlayıştan arınacak. Bizi yüzde 25'e hapsetmek isteyenlerin sokaklardan, meydanlardan koparmak isteyenlerden arınacak." ifadelerini kullanmıştı.
DEM PARTİ AÇIKLAMASI: “ALINGANLIK GÖSTERMİŞLER, CANLARI SAĞ OLSUN”
Kurultayda kullandığı “celladınıza âşık olmayın” sözlerine DEM Parti’den gelen tepkiler karşısında da konuşan Özel, şunları söyledi;
- “Ben DEM Parti’yi doğrudan hedef almadım.
- Hangi siyasi parti olursa olsun diye başladım cümleme zaten.
- AKP’nin MHP’nin Kürt seçmenlere neler yaptığını anımsattım sadece.
- Alınganlık göstermişler. Canları sağ olsun.
- Tülay Hanım’ın da dediği gibi muhalefet partisinin muhalefet partisiyle bu tür tartışmalar yaşamasını doğru bulmam.
- O nedenle bu tartışmayı sürdürecek değilim.”
-
MEMET DOGAN 16 dakika önce Şikayet EtTC Tarihinde Erdoğan ve Bahçeli'nin gösterdiği gayreti hiç bir irade göstermemiştir. Merak etme Özel, DEM'le aynı çeşmeden besleniyorsunuz. APO'yu atlatabilirseniz yine bir araya gelirsiniz.Beğen
-
Hakan 24 dakika önce Şikayet EtBu chp kadar yeryüzünde yüzsüz parti yok. Dersim katliamı yapıldığında ,Şey Sait ayaklanması adı altında kürt katliamı yapılpdığında MHP ya da Akparti yoktu. Ak Parti sayesinde kürtler kürtçe konuşabiliyor, kürtçe tv kanalı açabiliyor kürtçe eğitim yapabiliyor ve türklerle aynı haklara sahipler.Beğen
-
ADEM 26 dakika önce Şikayet EtAKP’nin MHP’nin Kürt seçmenlere neler yaptığını söylemiş beyefendi. Önce sen ve senin zihniyetinin Dersim olaylarının hesabını vermesi gerekmez mi?Beğen Toplam 5 beğeni
-
misafir 33 dakika önce Şikayet Etakp ve mhp kürtlere ne yaptı. sizin gibi dil ve kimliğimi yasakladı, yoksa özgürce konuşmanın önünü mü açtı..Beğen Toplam 5 beğeni
-
Vatandaş 34 dakika önce Şikayet EtKürtlere en büyük kötülükleri, geçmişte de,şimdide chp yapmıştır yapmaya ve Kürt kardeşlerimizi kullanmaya devam ediyor ne yazıkki.Beğen Toplam 6 beğeni



