Ramazan'da belediye kasasından alkollü hesap

Tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Yalım’ın, bazı harcamaları belediye şirketi üzerinden karşılattığı tespit edildi.

Ramazan'da belediye kasasından alkollü hesap
Ramazan'da belediye kasasından alkollü hesap
GİRİŞ 02.04.2026 12:02 GÜNCELLEME 02.04.2026 12:02

Uşak Belediyesi eski Başkanı Özkan Yalım hakkında yürütülen rüşvet soruşturmasına ilişkin yeni iddialar gündeme geldi.

Tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Yalım’ın, bazı harcamaları belediye şirketi üzerinden karşılattığı tespit edildi.

Adisyonun bir görüntüsü

İddialara göre, 9 Mart 2026 tarihinde yapılan ve Ramazan ayına denk gelen bir harcamanın, Uşak Belediyesi Personel Limited Şirketi’ne fatura edildiği öğrenildi.

Söz konusu harcama kalemleri arasında çeşitli yiyeceklerin yanı sıra alkollü içecek bulunduğu görüldü.

Banka dokümanı

Kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin tüm bu iddialar, soruşturma dosyasındaki diğer bulgularla birlikte değerlendirilmeye devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Uşak Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü "rüşvet" soruşturması kapsamında, 30 Mart Pazartesi günü CHP'li Belediye Başkanı Özkan Yalım çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 31 Mart Salı günü İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırıldı.

27 Mart'ta 11 şüpheliyle beraber gözaltına alınan Yalım için Savcılığın açıklamasında, "şirketlere verilen ihalelerde mükerrer faturalandırma yapılarak oluşan farkın rüşvet olarak alındığı" belirtilmişti.

Açıklamada ayrıca, Uşak Spor kulübüne bağış adı altında belediye yöneticilerinin "şahsi hesaplarına yüksek miktarlarda para topladıkları" vurgulanmıştı.

Savcılık, bireysel harcamaların belediyeye fatura edilmesi, rüşvet talebi, haksız kazanç gibi başka suçlara da atıf yaptı. Gizli tanık beyanları da bulunan soruşturmanın, "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla başlatıldığını bildirdi.

Yalım'ın eşi hariç 4 sevgilisinin olması da bu operasyon kapsamında ortaya çıkan bir başka detaydı. CHP'li Belediye Başkanı'nın sevgililerine belediyeden kadrolu iş verdiği, lüks harcamalar yaptığı, milyon liralık hediyeler verdiği öğrenildi.

Yalım, gözaltı işlemi sırasında Ankara'da bir otel odasında 21 yaşındaki sevgilisi (S.A.) yakalandı.

İki isim de bu bağı ilk ifadelerinde doğrularken, S.A., Yalım'la Batum'da tatil yaptıklarını, aylık gelirinin 70 bin lira olduğunu, Uşak Belediyesi'nde çalıştığını belirtti.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 16
  • Yurt disindan 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede cok komik demokrasi anlami var. Demokrasi de secilenler kanunlarin üstendeymis gibi söylentiler ve algi var. Demokrasi kanunlarin üstünde degil. 1 kisi bile öldüremezsin 1 lira da calamazsin 80 milyon oy alsan bile. Nasil bir egitim sistemi varki insanlar daha demokrasinin ilk harfini anlamis degiller.
    Cevapla
  • Siyah/Beyaz 1 ay önce Şikayet Et
    O kasa, Belediyenin değil Halkın kasası
    Cevapla
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    Biktik bu belediyecelikten yaaa kaldirin şu sistemi
    Cevapla
  • ysf. 1 ay önce Şikayet Et
    Ula Uşağum ne ettin sen.Boyle bi adamı seçermi insan.
    Cevapla
  • aziz 1 ay önce Şikayet Et
    Zıghım yesin milletin parası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal 'Doğu Kudüs' adımı! Resmen onayladılar
Tahran'dan dikkat çeken çıkış:  Yeni bir saldırının sonuçları ağır olur!