TBMM Başkanı Kurtulmuş ara seçim tartışmalarına noktayı koydu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, ara seçim tartışmalarına ilişkin karar merciinin TBMM olduğunu belirterek, Anayasa’daki şartların oluşması halinde sürecin TBMM Genel Kurulu tarafından karara bağlanacağını söyledi.
- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim çağrısına yanıt vererek, Anayasa'nın şartlarının yerine gelmesi gerektiğini ve kararın TBMM Genel Kurulu tarafından verileceğini belirtti.
- Kurtulmuş, terörsüz Türkiye süreci hakkında da, sürecin en kısa sürede tamamlanmasını ve örgütün silahları bırakma sorumluluğunu yerine getirmesini beklediklerini ifade etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ara seçime ilişkin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceğini açıklayarak, "Ben Sayın Numan Kurtulmuş’u gelecek hafta ziyaret edeceğim. Zaten bütün taleplerimiz çok net bir şekilde aslında anayasaya uyulması noktasında" dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise Özel'in “ara seçim” çağrısına bugün yaptığı açıklama ile yanıt verdi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Kimin hangi kurallar çerçevesinde hareket edeceği Anayasa'da bellidir. Anayasa'da şartlar ve milletvekilleri istifalarına ilişkin maddeler çok açıktır.
Anayasa ve İç Tüzük’e baktığımızda görev Mecliste’dir.
Anayasa’daki şartlar yerine geldiğinde ara seçim olabilir ancak bunun kararını TBMM Genel Kurulu verecektir."

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ
Terörsüz Türkiye sürecine yönelik de konuşan Kurtulmuş, "Arzu ederiz ki bu süreç en kısa sürede tamamlanır. Siyaset bu kadar büyük bir sorumluluğu üzerine almış ve bu görevi de başarılı bir şekilde gerçekleştirmişken, örgütün de kendi sorumluluklarını yerine getirmesi ve silahları bırakma sürecini hızlandırılması en temel beklentimizdir." dedi.
ERDOĞAN: ARA SEÇİM YOK
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ara seçim tartışmalarına ilişkin, "Ne hükümetimizin ne milletimizin yakın vadedeki siyasi koordinatlarında erken veya ara seçimin yer almadığının bilinmesini istiyorum" demişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti'yi ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken veya ara seçim yok!
-
doğruları konuşan 1 ay önce Şikayet EtBütün CHP belediyelerine kayyum atılması lazım. Hepsi yolsuzluğun dibini yapıyor. Temiz belediyecilik AK Parti belediyeciliğidir.Beğen Toplam 5 beğeni
-
MEHMET AKDENİZLİ 1 ay önce Şikayet EtMilletvekili ara seçimi : Eko ve avanesine dokunulmazlık kazandırmak için, Belediye seçim talebi gündem değiştirmek için ....Beğen Toplam 3 beğeni
-
Emekli yurttaş 1 ay önce Şikayet EtEko cezaevinde CHP belediyeler yolsuzluk Ahlajsizlik içindeyken tam erken seçim zamanı bu şartlarda yeniden iktidar olur ak partiBeğen Toplam 4 beğeni
-
Mehmet 1 ay önce Şikayet EtCHP'de biliyor seçim yok, ama mayalarında ortamı bulandırmak var.Beğen Toplam 8 beğeni
-
unal 1 ay önce Şikayet Etbelediye seçimi yapalım, bıktık bu ibb den!Beğen Toplam 10 beğeni