Menderes’te büyük kavga! Seçimi AK Parti'nin adayı kazandı
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından bugün başkanvekili seçimi yapıldı. Seçimi AK Parti'nin adayı Asuman Şen kazandı.
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliği seçimi için 4 aday yarıştı. Seçimi AK Parti'nin adayı Asuman Şen kazandı.
İşte seçim günü Menderes'te anbean yaşananlar...
Menderes Belediyesi 7 yıl aradan sonra yeniden AK Parti yönetimine geçti. Ak Parti, Menderes'i en son 2014-2019 yılları arasında yönetmişti.
Dördüncü turda seçimi AK Parti'nin adayı Asuman Şen 13 oy alarak seçimi kazandı.
Bu sonuçla Asuman Şen, Menderes Belediyesi Başkanvekilliğine seçildi.
İzmir Menderes Belediye Başkan Vekilliği seçimleri sürerken 4. tur öncesi salonda büyük kavga çıktı.
Seçimin 3. turu da tamamlandı. CHP grubunun meclisi terk etmesinin ardından salonda kalan 23 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. Oyların dağılımı ise şu şekilde:
Asuman Şen (AK Parti): 13
Barış Gürsoy (Yeni Parti): 10
Mehmet Ali Akar (CHP): -
Mustafa Öztürk (Bağımsız): -
Salt çoğunluk sağlanamadığı için en çok oy alan iki adayla son tur, yani 4. tur başlayacak.
Menderes Belediyesi Başkanvekilliği seçiminin 2. turu tamamlandı. Meclis üyelerinin kullandığı 28 oyun, 25'i geçerli sayıldı. Adayların aldığı oylar ise şu şekilde:
Asuman Şen (AK Parti): 10
Barış Gürsoy (Yeni Parti): 9
Mehmet Ali Akar (CHP): 5
Mustafa Öztürk (Bağımsız): 1
Menderes Belediyesi Başkanvekilliği seçiminin 2. turu sayımı yapılırken CHP grubu seçimi terk etti.
Menderes Belediyesi Başkanvekilliği seçiminin ilk turu tamamlandı. 31 meclis üyesinin 3'ü tutuklu yargılanıyor. Meclisin şu anki üye sayısı 28. İlk turda 28 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. Sonuçlar şu şekilde:
Asuman Şen (AK Parti): 12
Barış Gürsoy (Yeni Parti): 10
Mehmet Ali Akar (CHP): 5
Mustafa Öztürk (Bağımsız): 1
Menderes Belediyesi Başkanvekili seçimi öncesi salon karıştı. Tansiyonu yükselten salonun kalabalığı. Salonu boşaltan yetkililer, il başkanlarıyla yani grup başkanlarıyla toplantı sonrası seçim için yeniden salonu açacak.
Seçime dakikalar kala, Mustafa Öztürk de bağımsız aday olarak seçimlere girme kararı aldı. Menderes için 4 aday yarışacak.
Süreci kendi iç dinamikleriyle yürüten AK Parti'de ise geleneksel yöntem bozulmadı ve geçtiğimiz günlerde bir temayül yoklaması gerçekleştirildi. Yapılan yoklamada dört ismin öne çıktığı belirtilirken, AK Parti'nin adayı belli oldu.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, sosyal medya hesabından, "Cumhur İttifakı Menderes Belediye Başkan Vekili Adayı” olarak göstereceğimiz isim Asuman Şen'dir." diye açıklamada bulundu.
Gazeteci Asena Karcıer’in sosyal medya hesabından aktardığı kulis bilgilerine göre, CHP ile Yeni Parti arasında yürütülen ortak aday görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. Bu nedenle belediye yönetiminin AK Parti'ye geçme ihtimali ön plana çıktı.
Cumhur ittifakının adayı Asuman Şen oldu. CHP'nin adayı beklendiği gibi Mehmet Ali Akar olarak açıklandı. Bağımsız meclis üyesi Mustafa Öztürk 'varım' dedi. YENİ Parti'nin adayı Barış Gürsoy oldu.
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından bugün belediye Meclisinde başkanvekili seçimi yapılacak.
YENİ Parti'den 9, CHP'den 6, AK Parti'den 10, MHP'den 1, bağımsız 2 meclis üyesi seçimde oy kullanacak.
-
abbas 2 hafta önce Şikayet Etvay be.. millete hizmet yarışında üyeler bir birine giriyor. en iyi hizmeti ben veririm diye..Beğen
-
AkHilal 2 hafta önce Şikayet EtHayırlı olsunBeğen Toplam 3 beğeni
-
ziyaretçi 2 hafta önce Şikayet Etkaçak yapılaşma ile mücadele ediniz her yerde kaçak yapılaşma varBeğen Toplam 3 beğeni
-
Emekli Memur 2 hafta önce Şikayet EtButan diyetini ödüyor, Demekki neymiş olay tesadüf deyil kurgu bir planmış, artık siyasette pazarlık dönemi başladı, dün güneş motel bugün butlan, bizimle ilgili değil demek değilmiş bal gibi alakalıymış.Beğen Toplam 2 beğeni
-
YY 1907 2 hafta önce Şikayet EtDurmak Yok Yola Devam Gülümseyin MENDERES Artık AK EllerdeBeğen Toplam 9 beğeni