İmamoğlu ağzını açamadı: 8 milyon liralık rüşvet iddiası!

İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü davasında ifade veren iş insanı Hamit Demir, Beylikdüzü'ndeki projesinin ruhsat sürecinde kendisinden 8 milyon lira talep edildiğini öne sürdü. Demir, ödemeyi daire, çek ve nakit olarak yaptığını iddia etti.

GİRİŞ 20.08.2026 15:49 GÜNCELLEME 20.08.2026 16:23

İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü davasının duruşmalarında beyanlarına başvurulan iş insanı Hamit Demir, mahkeme heyetine çarpıcı iddialarda bulundu. Savcılık aşamasında verdiği ifadenin arkasında olduğunu belirten Demir, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği projede yaşandığını ileri sürdüğü ruhsat ve ödeme sürecini anlattı. Bazı tarih ve isimlere ilişkin önceki beyanlarını düzelttiğini ifade eden Demir, projesinin 2014 yılından itibaren belediyedeki işlemlerine ilişkin iddialarını ayrıntılı şekilde dile getirdi.

"EKREM İMAMOĞLU'NDAN RANDEVU İSTEDİM"

Yaklaşık 45 dönümlük ve üzerinde çok sayıda haciz ile hukuki ihtilaf bulunan bir araziyi satın aldıktan sonra işlemleri yürütmeye başladığını anlatan Demir, 2015 yılında dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan randevu aldığını öne sürdü. İmamoğlu'na araziyi satın aldığını ve projenin ruhsatlandırılması konusunda destek istediğini ilettiğini belirten Demir, İmamoğlu'nun da kendisine yardımcı olunacağını ifade ettiğini savundu.

RUHSAT AŞAMASINDA 8 MİLYON LİRA TALEBİ İDDİASI

2017 yılındaki ruhsat alım sürecine dikkat çeken Demir, belediyenin gelirler müdürlüğüne gittiğinde kendisine bir ödeme yapması gerektiğinin bildirildiğini iddia etti. Bir belediye başkan yardımcısının kendisini başka bir kişiye yönlendirdiğini anlatan Demir, bu görüşmede kendisine 8 milyon lira ödeme yapması halinde işlemler konusunda destek olunacağının söylendiğini ileri sürdü.

"YAPMASAM SIKINTI YAŞAYACAKTIM"

Söz konusu talep karşısında neden ödeme yapmak zorunda kaldığını mahkemede dile getiren Demir, "Yapmak zorundaydım, yapmasam sıkıntı yaşayacaktım." dedi. Projesinin devam ettiğini ve belediyedeki işlemlere ihtiyaç duyduğunu belirten Demir, paranın tamamını nakit olarak karşılayamayacağını bildirmesi üzerine kısmen daire, kısmen çek ve nakit ödeme yöntemiyle toplam 8 milyon liralık mutabakata varıldığını öne sürdü. Demir, bu sürecin ardından ruhsatlarını alarak inşaatı tamamladığını savundu.

"DAİRELERİ BANA DEVRETMEN GEREKİYOR"

Ödeme sürecini şirket yöneticilerine bıraktığını ve tapu devirlerinin, çeklerin şirket yöneticileri tarafından gerçekleştirildiğini ileri süren Demir, Adem Soytekin ile ilgili iddialarını da paylaştı. Soytekin'i ilk olarak projesinde taşeronluk işi almak istemesi nedeniyle tanıdığını belirten Demir, Soytekin'in kendisine Ekrem İmamoğlu'nun da işlerini yaptığını ve yoğun şekilde çalıştığını söyleyerek şantiyedeki işe talip olduğunu aktardı.

Şirket yönetiminin başka bir taşeronla çalışma kararı alması üzerine Soytekin'e iş verilmediğini anlatan Demir, Soytekin'in daha sonra belediyeye yapılacağı belirtilen ödeme nedeniyle tekrar karşısına çıktığını öne sürdü. Soytekin'in kendisine belediyeye bir ödeme yapacağının söylendiğini aktaran Demir, "Bu ödeme kapsamında bazı dairelerin kendisine devredilmesi gerektiğini ifade etti." diye konuştu. Önce ilgili inşaattan daire vermeyi önerdiğini ancak Soytekin'in bitmiş daire istemesi üzerine Esenyurt bölgesindeki Ayışığı Vadi projesinden daireler verdiğini savunan Demir, sonraki tapu devirleri ve işlemleri şirket yöneticilerinin yürüttüğünü ileri sürdü.

MURAT ÇALIK VE MURAT ONGUN BEYANLARI

İfadesinde Mehmet Murat Çalık'ın Adem Soytekin konusunda kendisine özel bir yönlendirmede bulunduğu iddiasını kabul etmeyen Demir, Çalık'ın Soytekin için yalnızca iyi bir taşeron değerlendirmesinde bulunduğunu savundu. Savcılıktaki önceki ifadesinde Murat Ongun isminin yanlış şekilde geçtiğini belirten Demir, Ongun ile herhangi bir görüşmesi veya buluşması bulunmadığını dile getirdi.

İMAMOĞLU'NDAN DEMİR'E SORU GELMEDİ

Hamit Demir'in mahkeme huzurunda 8 milyon liralık ödeme talebini, ödemenin daire, çek ve nakit olarak gerçekleştirilmesini ve dairelerin Adem Soytekin'e devredilmesine ilişkin iddialarını sıralamasının ardından Ekrem İmamoğlu'nun Demir'e herhangi bir soru yöneltmemesi dikkat çekti. Demir'in mahkemedeki bu iddia ve beyanlarının dava dosyasındaki diğer delillerle birlikte değerlendirileceği öğrenildi.

KAYNAK: SABAH
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 15
  • Adanalı. 9 dakika önce Şikayet Et
    Ulen adamın sıfatında utanma varmı,yarabi şükür diyor her şeye.
    Cevapla
  • Misafir 29 dakika önce Şikayet Et
    Şeri hükümler olmadan bu Ülke düzelmez
    Cevapla
  • Çoban Memed 32 dakika önce Şikayet Et
    İhtilaflı tarlayı al, hukuki süreç sonuçlanmadan imara sok, inşaat yap sat, Dünya size dünya.
    Cevapla
  • EKO BUM 34 dakika önce Şikayet Et
    Noldi eko bum ladın mı?
    Cevapla
  • Hırsız rum 35 dakika önce Şikayet Et
    Hırsızın kaçak göçek saçma sapan konuşmaları artık kimse yemiyor iddialrın doğru olduğunu adı gibi biliyor o yüzden savunma yapmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Duran'dan Netanyahu'ya cevap: Devletimizin bekası için yapamayacağımız hiçbir şey yok
Suriye'ye saldıran İsrail'e Rusya'dan açık mesaj: Çeçen komutan uyarıda bulundu