Yeni Parti üye sayısını açıkladı

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya geldi. YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, basın toplantısında partinin üye sayısını açıkladı.

Yeni Parti üye sayısını açıkladı
Yeni Parti üye sayısını açıkladı
GİRİŞ 24.08.2026 16:55 GÜNCELLEME 24.08.2026 17:07

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Yeni Parti İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Zeynel Emre, basın toplantısı düzenledi.



Emre, "Bu hafta Genel Başkanımız Kayseri ve Kocaeli'de olacak. Üye sayımız sürekli artıyor, 400 bini geçmiş durumdayız. Her zaman söylediğim gibi; Türkiye'de kurulan partilerin örgütlenmeleri açısından hakikaten rekor seviyelerdeyiz. Çok hızlı bir şekilde üyelik işlemleri yapılıyor. Bir kez daha şu çağrıda bulunuyoruz; bir an evvel üye olun çünkü ayın 26'sına kadar üye olanlar başlatmayı planladığımız ilçe kongrelerinde oy kullanabilecekler. O nedenle bir an önce üye olmalılar ki biz yeni dönemde üyelerimizle kurullarımızın oluşmasını yani ilçe, il başkanları ve genel başkan seçiminin yapılmasını istiyoruz. Bu demokratik sürece bir kez daha vatandaşlarımızı davet ediyorum. Belediye sayımız ise bugün itibariyle 244'e yükseldi. Başından beri ifade ettiğim gibi belediyelerin dengesi var; belediye meclis üyesi ve o ilin özel durumları var. Süreç içerisinde bu sayı giderek artacak. Toplanan bağış miktarı ve bağışçı sayısını Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Ceylan açıklamaya devam ediyor. 30 Ağustos tarihine kadar binamızın tamamlanmasını ve 31 Ağustos tarihinde bir Parti Meclisi toplantısı, kurucular kurulu ve kapalı grup toplantısını bir arada gerçekleştireceğiz. 1 Eylül tarihinde Merkez Yönetim Kurulu toplantımız olacak. 2 Eylül'de ise il başkanları toplantısını yeni binamızda gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Emre ayrıca, eylül ayı çalışmaları kapsamında görevlendirilen milletvekillerinin Türkiye genelinde Yeni Parti'yi anlatmak için saha ziyaretleri gerçekleştireceğini söyledi. 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ziyaretçi 33 dakika önce Şikayet Et
    Hırsız Fetö partisi mi?
    Cevapla
  • nazım 44 dakika önce Şikayet Et
    ataürk şimdi hangi partide bilelim istedim
    Cevapla
  • özlü yorum 1 saat önce Şikayet Et
    Adamlar CHP yi de çaldılar ;)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci el fiyatları 2024 yılına geri geldi! Otomobil alacaklar dikkat
Enerjide dışa bağımlılığı azaltacak kaya gazı hamlesi Diyarbakır'da başlıyor