AK Parti'den Yeni Parti'ye tepki: Meclis'e saygısızlık
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında TBMM Genel Kurulu'nu terk eden Yeni Parti grubuna tepki gösterdi.
Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'nin 28. Dönem 5. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Genel Kurula hitabı için kürsüye çıktığı sırada Yeni Parti Grubu milletvekillerinin salonu terk etmesine tepki gösterdi.
Çelik, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasama yılı açılışında Meclis'te Genel Kurul'da konuşma yapmasının devlet ve Meclis hayatının en önemli geleneklerinden biri olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün tarihi bir konuşma yaparak, devlet ve siyaset hayatı için gelecek döneme "istikamet" verecek çok önemli ve stratejik siyasi değerlendirmeler ortaya koyduğunu ve bu değerlendirmeleri gelecek dönemde ayrıntılı şekilde ele alacaklarını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması başlamadan Yeni Parti'li milletvekillerinin Genel Kurulu terk etmeleri Meclisimize ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlıktır. Sürekli Meclis'in güçlenmesi gerektiğinden bahsedenlerin, Meclis'e hak ettiği değeri verme konusunda ne kadar zaaf içinde olduğu görülmüştür. Meclis'in güçlenmesi gerektiği konusunda sık sık konuşma yapanların, Meclis'i terk etmesi büyük bir çelişkidir. Yeni Parti 'siyaset üretme' yerine siyasetsizlikle özdeşleşmeye devam etmektedir. Yeni Yasama yılı hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasını dinleyemeyen vatandaşlarımızın, bu tarihi konuşmayı okumalarının veya dinlemelerinin çok değerli olacağını ifade etmek isteriz."
Bahçeli'den Yeni Parti'ye tepki: Gitmeleri doğru olmadı
İletişim Başkanı Duran'dan Yeni Parti'ye tepki: Yaptıkları saygısızlık
AK Partili İnan'dan Özel'e çok sert Meclis tepkisi: Millet iradesine sırtlarını döndüler
-
Muşlu... 9 dakika önce Şikayet Etİranin kolay lokma olmadığını savaş uzadıkça Sarikafa kuduruyor senin tehditlerin irana sökme Ancak araplar için geçerliBeğen
-
Misafir 10 dakika önce Şikayet EtBunların kökleri İngiliz mandası yanlışları olan dedeleri gibi gelen ingilizi arabaya oturtup eşek gibi çekmeyi, müstemleke olmayı seven ahlaksızlığı, hırsızlığı, sapıklığı, yolsuzluğu ilke edinmiş tek dişi kalmış gayri medeni batı uşaklarından; insani ve medeni bir davranış beklemek hayal ötesi. Herkes, çapı kadardır, çapı olanlar için...Beğen
-
Uyurgezer... 37 dakika önce Şikayet EtNedenyahu gelsin bak nasıl dinlerler bunlar gavur aşığıBeğen Toplam 7 beğeni
-
mahmuthan 43 dakika önce Şikayet Etbırakın havlucuları baklava kutuculari jetcileri yatçıları en önemlisi yeni rakılarıBeğen
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Etİsrail li dostlarından emir almışlardırBeğen Toplam 14 beğeni