Toptan'ın Gül için geçici hüküm formülü

TBMM Başkanı Toptan, ''Cumhurbaşkanı görev süresiyle ilgili) bu tartışmaları ortadan kaldırmak için belki Anayasa'ya geçici bir hüküm koymak doğru olur'' dedi.

Toptan'ın Gül için geçici hüküm formülü
Toptan'ın Gül için geçici hüküm formülü
GİRİŞ 09.06.2009 18:43 GÜNCELLEME 09.06.2009 18:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Toptan, içinde Atatürk'ün balmumu heykelinin bulunduğu İnebolu Türk Ocağı binasını gezmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı'nın görev süresine yönelik sorusu üzerine Toptan, ''Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili yasal düzenlemeyi yapmamız lazım. Süreyle ilgili tartışmalar var. Bu tartışmaları ortadan kaldırmak için belki Anayasa'ya geçici bir hüküm koymak doğru olur'' dedi.

Anayasa değişikliğiyle ilgili soruyu da Toptan, ''Kısmi bir değişiklik için siyasi partilerin bir irade ortaya koymaları lazım. Sivil toplum örgütlerinin taleplerinin de bize intikal etmesi gerekli. Gelişme olduğunu söyleyemeyiz'' şeklinde yanıtladı.

''RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın görevden alınma yetkisinin Meclis başkanlığında olduğuna ilişkin söylemlerle ilgili soru üzerine Toptan, şunları kaydetti:

''Öyle bir yetki nerede var? Bana söylerseniz memnun olurum. Böyle bir yetki yok. RTÜK üyelerini Meclis seçiyor, azletme, görevden alma gibi yetkisi yok. Böyle bir şey var diyorsunuz, bunu gösterirsen memnun olurum.''

Azize Ana Yatılı İlköğretim Okulu, Hüseyin Avni İlköğretim Okulu ve Mehmet Bülent Özyürek İlköğretim Okulu'nun karma resim sergisini gezen Toptan, Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu el sanatları sergisinin yanı sıra Turgut Kaçmaz'ın Buram Buram Çanakkale Destanı konulu fotoğraf ve resim sergisini açtı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • recep gökçe 14 yıl önce Şikayet Et
    yarım-yamalak. her yaptığınızı yarım-yamalak yapıp, sivil anayasayı çıkarmazsınız, yine pansuman tedbirlerle memleketi-milleti oyalarsınız..ne yapacaksanız adam gibi yapın..yapamlayacaksanız lütfen bırakın bu işi yapamadık deyin,ya bir yapan çıkar ya da enceldiği yerden kopar..ne demek alternatif yok diye, herkesin bir alternatifi vardır...hele hele sizin gibi beceriksizler her zaman bulunur..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?