Davutoğlu: Suriye ile Türkiye, et ile tırnak gibi olacak

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye'de 23 yıl hapis yatan Hataylı iki amcaoğlu Mustafa ve Mehmet Albayrak'ın serbest kalmasının Türkiye ile Suriye'nin arasındaki dostluğun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Davutoğlu: Suriye ile Türkiye, et ile tırnak gibi olacak
Davutoğlu: Suriye ile Türkiye, et ile tırnak gibi olacak
GİRİŞ 12.07.2009 14:08 GÜNCELLEME 12.07.2009 14:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği 16. Reform İzleme Grubu toplantısı için Hatay'da bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, 23 yıl Suriye cezaevinde yatan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün girişimleri sonucu serbest kalan ve şimdi Hatay'ın Bohşin köyünde bulunan amca çocukları Mustafa(48) ve Mehmet Albayrak(47)'ı ziyaret ettiler. Köyde davul zurna eşliğinde alkışlarla yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan bakanlar, köy halkından büyük ilgi gördü.

Düzenlenen törende konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mehmet ve Mustafa Albayrak'ın evlerine kavuşmasının, onların serbest kalmasının Türkiye ile Suriye arasındaki iyi dostluğun bir göstergesi olduğunu belirtti. 'Artık devletimiz nerede olursa olsun milletine sahip çıkacaktır, onu yalnız bırakmayacaktır" diyen Bakan Davutoğlu, bölge ülkeleriyle kuracakları dostlukların gurbetleri, hasretleri sona erdireceğini söyledi. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini vurgulayan Bakan Davutoğlu, Türkiye ile Suriye'nin bundan böyle et ile tırnak gibi olacağını ifade etti. Aileleri, ülkeleri birbirine kavuşturmanın bir Dışişleri Bakanı için çok anlamlı olduğunu hatırlatan Davutoğlu, bundan daha büyük bir mutluluğun olamayacağını belirtti. Davutoğlu, son olarak bekar olan Mustafa Albayrak'a söz verdiği gibi evlendiği takdirde düğününe katılarak nikah şahidi olacağını kaydetti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Mehmet ve Mustafa Albayrak'ın serbest kalmasının ailesini, kendilerini ve tüm Türkiye'yi sevindirdiğini hatırlatarak, bu sürecin yaşanmasında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın büyük gayretlerinin olduğunu açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise devlet ile millet arasına duvar örenlere en güzel cevabın bugün burada verildiğini belirterek, hükümet olarak yaptıkları icraatlardan bahsetti.

Konuşmaların ardından bakanlara ve misafirlere biberli ekmek ile ayran ikram edildi. Bakanlar daha sonra yine alkışlarla uğurlandı.

Amca çocukları olan Mustafa ve Mehmet Albayrak, Suriye'de tutuklanmış ve 23 yıl cezaevinde kalmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suriye ziyaretinde Beşar Esad ile yaptığı görüşme sonrası Mehmet ve Mustafa Albayrak serbest bırakılarak ailelerine kavuşmuşlardı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • ismail Yöney 15 yıl önce Şikayet Et
    evet. bencede suriye Türkiye ilişkileri iyibir seviyede olmalı tek devlet gibi olmalı ama bu bilinç suriyelilerdede olmalı ilişkilerimiz amerika kanada ilişkileri nasılsa aynen o seviyeye gelmeli adeta bir parçamız gibi güzel olur bu iki devlet ve toplum içinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da ambulansa yol vermeyen düğün konvoyundaki sürücülere ceza uygulandı
Tarladan dönen karı-kocayı köy meydanında canice öldürdü!