Berk: AKP'ye oy veren elleriniz kurusun

3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, Başbağlar köyünde yaptığı ziyaret sırasında Erdoğan'ı vatanı satmakla suçladı. Köylülere oylarını nereye verdiklerini soran Berk 'AK Parti' yanıtını alınca 'elleriniz kurusun' dedi..

Berk: AKP'ye oy veren elleriniz kurusun
Berk: AKP'ye oy veren elleriniz kurusun
GİRİŞ 13.07.2010 00:45 GÜNCELLEME 13.07.2010 00:45
Bu Habere 490 Yorum Yapılmış

Kemal Özdemir'in haberi

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı merkeze 240 kilometre uzaklıkta bulunan Başbağlar köyünü 2008 yılı Mayıs ayında ziyaret eden 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, yaptığı konuşmalar ile AK Parti'ye ve Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulundu.

Daha önce de hükümete yönelik ağır eleştiriler ve internette yayınlan ses kayıtları ile gündeme gelen Orgeneral Saldıray Berk, bu kez de muhafazakar yapısı bilinen ve 1993 yılında 33 vatandaşını şehit veren Başbağlar köyünde hükümete yönelik sarfettiği sözlerle gündeme geldi.

Orgeneral Saldıray Berk ile üst düzey rütbeli subayların Başbağlar köyünde bulunan ve Tunceli iline sınır olan jandarma Karakolunda inceleme sonrası köy halkıyla köy kahvesinde bir araya geldi.

Başbakan'ın memleketi sattığını biliyor musunuz ?

Köy kahvehanesinde köylünün sorunlarını dinleyen Orgeneral Berk daha sonra köy sakinlerine seçimlerde oylarını hangi partiye verdiklerini sordu. Vatandaşlardan "Ak Parti'ye" yanıtını alan Saldıray Berk  “AK Parti'ye oy veren elleriniz kurusun” dedi.

Bunun üzerine köy sakinlerinden Necati Aydınoğlu, ( 70) “neden öyle diyorsunuz paşam ben de verdim oyumu” dedi. Necati Aydınoğlu'na dönen orgeneral Saldıray Berk, "Sen niye oyunu AK  Parti'ye verdin" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Necati Aydınoğlu kış aylarında İstanbul'da ikamet ettiğini ve Nurettin Sözen zamanında İstanbullu'nun susuzluktan kavrulduğunu Recep Tayip Erdoğan’ın Ak Parti'den Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 6 ay gibi kısa bir sürede bu sıkıntılarının giderilmesi üzerine Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı sevdiği için oy verdiğini söyledi.

Cevabı tatmin edici bulmayan Berk “Bu iyi de memleketi sattığını da biliyor musun?' dedi. 

"Onu bilmiyorum" diyen Necat Aydınoğlu, paşadan duyduğu bu kelimeler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Gerçekleşen bu kısa süreli ziyarette bir çok köylü vatandaşın da konuşmalara şahit olduğu öğrenildi.

Vatan ve milletini seven ve her fırsatta ülkede birlik mesajını veren Başbağlar köyü halkı 1993 yılında 27 vatandaşını kurşuna dizilmek suretiyle, 5 vatandaşını ise yanarak toplam 33 kişiyi şehit verdi.

Orgeneral Saldıray Berk ile 2008 yılında yapılan bu kısa görüşmede duyduklarına inanamayan köy halkı olayın şokunu halen üzerinde yaşıyor.

www.haber-24.com

YORUMLAR 490
  • murat 13 yıl önce Şikayet Et
    referandum. refarandumdan evet cıktınktan sonra böyle konuşmalar olmaz umarım
    Cevapla
  • mehmet babacan 13 yıl önce Şikayet Et
    saldiray berk, saldiracaksan yer belli. eger adin gibi saldiracak birini ariyorsan, teröristlere saldir. yazik bu memlekete ki senin gibi bir adami general yapmis, bu memleketin insanlarinin parasiyla general olursun, bu insanlarin iradesine bedua edersin, asil senin insafin kurusun.
    Cevapla
  • Gago 1 ay önce Şikayet Et
    Bunların gözlerinde iktidarlar hep düşman oldu.çünkü öyle yetiştirildiler normal.akpnsayesinde Akdeniz'e vatan haklarımız kazanıldı,suriye sınırının bazı yerlerini kontrolumuz altına alındı pkk kıbırdıyqmaz hale geldi ağzı olan konuşuyorda vatan elden giderken madem sen ne yaptın paşa diyen çıkmadı .halka korku yazdılar şimdi öylemi devlet nizama soktu asker artık milletin ordusu oldu .n
    Cevapla
  • damaroperasyonu 13 yıl önce Şikayet Et
    ziya retçi senin mantığına göre CHP de AkPARTİ lidir. Saldıray Berk haberdeki iddialara göre AkPartiye düşmandır.Ama düşman olmasının sebebi inancından dolayı değil, AkParti ile işbirliği yapmasından dolayıdır yani aslında bu adamın düşmanlık yapması bile AkPartinin bir oyunudur.Hatta CHP eski başkanı Deniz Baykal ve seçimlerde ip atarak AkPartinin oyunu artıran Bahçeli bile AkPartinin bir adamıdır ve herşey birer oyundur. AkPArti burda mağdur durumda olduğu halde alçakça şerefsizce aslında herşeyin AkPartinin bir oyunu gibi lanse etmek ahlaksızlıktır.
    Cevapla
  • KAZIM AK 13 yıl önce Şikayet Et
    SİYASET. Senin işin siyaset yapmak değil işini yap veya birileri milletimizin gönlünde önemli bir yer işgal eden bir makamda oturan bu adama iş,ini yaptırsın
    Cevapla
  • murat çabuk 13 yıl önce Şikayet Et
    İade ederim.. Eğer bu sözleri bu şahıs söylemişse benim elim kuruyacağına onun boyu devrilsin :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!