Görmez'in sözlerine Bozdağ'dan tepki

Bekir Bozdağ, 2013 Bütçe görüşmelerinde Diyanet bütçesinin eleştirilmesinin ardından açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in sözlerini eleştirdi.

Görmez'in sözlerine Bozdağ'dan tepki
Görmez'in sözlerine Bozdağ'dan tepki
GİRİŞ 12.12.2012 19:03 GÜNCELLEME 12.12.2012 19:42
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 2013 Bütçe görüşmelerinde eleştirilen Diyanet bütçesi sonrası 'Başkanlığımızı, milletimizin sırtında bir yük gibi göstermeye çalışmak hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da yoktur' şeklinde açıklama yapan Görmez'in sözlerini Bekir Bozdağ'a sordu. İşte Meclis'teki o diyaloglar.

ELEŞTİRMEK TÜM VEKİLLERİN HAKKIDIR

Öğüt, Bozdağ'a "Cumhuriyetin ilk ve en önemli kurumlarından olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başındaki isim sayın Görmez'in, kurumun 2013 bütçesini eleştirenler için "Başkanlığımızı, milletimizin sırtında bir yük gibi göstermeye çalışmak hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da yoktur." sözlerini sarf ettiğini okuduk. Başta muhalefet olmak üzere bu Parlamento çatısı altındaki tüm vekillerin en tabii haklarından biri eleştirmek iken, Sayın Görmez nasıl olur da bir devlet memuru olarak kendisinde bu sözleri sarf etme hak ve haddini görmüştür. Bu konuda ne düşünmektesiniz?" diye sordu.

KASTI AŞAN AÇIKLAMA

Öğüt'ün sorusu üzerine Bozdağ, şu yanıtı verdi: "İşin doğrusu, Meclis'in Diyanet bütçesini eleştirmesi, değerlendirmesi doğal bir haktır, bunu herkes yapacaktır. "Daha iyi olsun" diyenler olacağı gibi "fazla" diyenler de olacaktır. Ben, Diyanet İşleri Başkanımızın bu açıklamasını kastı aşan bir açıklama olarak görüyorum işin doğrusu. Keşke öyle bir ifade kullanmasaydı ama kullanmış oldu."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • OSMAN ÖZTAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    çifte standart.... g.kurmay başkanları yıllarca bu ülkede birer devlet memuru olarak hep konuştular...hemde kendilerini ilgilendirmeyen konularda... bu beyler o zaman neden soru önergesi vermemişler acaba...bşk kendi başında olduğu kurumla ilgili yani kendisini doğrudan ilgilendiren bir konuda konuşmuş...ağzına sağlık başkanım...biz yıllarca bunun eksikliğini yaşadık...diyanetin sahipsiz olmadığını anlasınlar artık...hem onlar önce paçalarındaki pislikleri temizlesinler...
    Cevapla
  • Taci ARSLAN 11 yıl önce Şikayet Et
    doğru söz. başkan sonuna kadar haklı .ama her zaman olduğu gibi chp liler olayı saptırmakta çok mahirler...başkanın söylediği söz işlerine gelmediği için hemen çarpıtıyorlar... sonra şu da unutulmamalıdır...sizler yani milletvekilleri ...sizler vekilsiniz....bizler asılız....siz nasıl kendinizi bu milletin üzerinde görüyorsunuz...sizi kendine vekil olarak seçen ve kendisi asıl olan milleti hakir görüyorsunuz...önce kendinize bunu sorunuz ....daha çok yazılacaklar var...ama...malesef yazılsada üzerine alınmadıkları için ancak biz kendimizi yoruyoruz....vesselam.............
    Cevapla
  • sade vatandaş 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkan haklı. sayın bakan başkanı savunması lazım.
    Cevapla
  • BÜNYAMİN EROL 11 yıl önce Şikayet Et
    ister alim ister fazıl olsun. yanlışlıklar eleştirilir. ben haç ve umre vurgunu nedeniyle eleştiriyorum. kılık kıyafetten tutunda uçağa, konaklamaya kadar eleştiriyorum.
    Cevapla
  • Nuran Saltabaş 11 yıl önce Şikayet Et
    arkası sağlam mı acaba?. diyanet yaptığı her işte arkasına devleti aldığı için bu kez hayal kırıklığı yaşamış olmalı. birileri yapılan bazı işlerin islami olmadığını söyleyince arkasını devlete yaslayan diyanet bu kez sırtından bıçaklanmışa benziyor. biraz aynaya bakmalarına vesile olur belki bozdağın bu çıkışı. din alimleri diye el etek öpenler de biraz düşünsünler neye boyun eğiyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İran'dan gizli toplantı
ABD'li milyarderlerden Filistin protestolarına baskı!