Çiçeği burnunda bakanlar Başbakanlık'ta

Perşembe günü gerçekleşen revizyon sonrası hükümet ilk Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştiriyor. Kabinede 4 yeni isim ilk defa Bakanlar Kurulu'na katılıyor.

GİRİŞ 28.01.2013 11:54 GÜNCELLEME 28.01.2013 12:20

Geçen hafta 4 yeni bakanın katıldığı Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yeni bakanlar Muammer Güler, Nabi Avcı, Mehmet Müezzinoğlu ve Ömer Çelik'in ilk kez katıldığı toplantının gündeminde iç ve dış meselelerle ilgili gündem maddeleri bulunuyor.

Toplantı öncesi Başbakanlık Merkez Bina'ya ilk önce gelen isim Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanan Ömer Çelik oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Nabi Avcı ise makam plakalı araç yerine sivil plakalı makam aracıyla geldi.

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Toplantı ise Perşembe günü hükümette gerçekleşen revizyon sonrası ilk Bakanlar Kurulu olma özelliğini taşıyor. Revizyon sonrası bakan olarak atanan Ömer Çelik, Muammer Güler, Nabi Avcı ve Mehmet Müezzinoğlu ilk defa Bakanlar Kurulu'na katılma heyecanı yaşıyor.

Bakanlar Kurulu öncesi yeni bakanlardan ilk önce Merkez Bina'ya gelen ise Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik oldu. 25 plakalı makam aracıyla Merkez Bina'ya gelen Çelik, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan sonra toplantıya gelen ilk bakan oldu.

Ömer Çelik'in ardından Bakanlar Kurulu'na gelen bir diğer isim ise İçişleri Bakanı olarak atanan Muammer Güler oldu. Güler de yine 23 plakalı makam aracıyla Merkez Bina'ya geldi. Yeni Bakanların gelişi sırasında ise dikkat çeken bir diğer isim çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu. Bakan Avcı Merkez Bina'ya Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sivil plakalı makam aracıyla geldi. Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Milli Eğitim Bakanlığı ile Başbakanlık Merkez Bina'nın birbirine çok yakın olmasından dolayı toplantının yapıldığı binaya yürüyerek geliyordu. Yeni Bakan Nabi Avcı'nın ise kısa mesafeyi makam aracıyla gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Bakan olarak atanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yeni bakanlar arasında Merkez Bina'ya son gelen isim oldu. Müezzinoğlu da kendisine tahsis edilen 30 plaka sayılı makam aracıyla Merkez Bina'ya geldi.

ÖMER ÇELİK'TEN GAZETECİLERE TEŞEKKÜR

Başbakanlık Merkez Bina'ya yeni isimler arasında ilk önce gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Merkez Bina'ya girmeden önce gazetecilerin bulunduğu bölüme gelerek kısa bir açıklama yaptı. Gazetecilere ilgilerinden dolayı teşekkür eden Çelik, "Çok teşekkür ediyorum. Sizle dünyanın bir çok yerinde beraber olduk, birçok seyahatte bulunduk. Şimdi farklı bir pozisyonda beraber olacağız. Ben sadece teşekkür etmek için, bu ilk gün; size hepinize hayırlı günler dilemek için geldim, çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÜNDEMDE İMRALI SÜRECİ VE SÖZLEŞMELİLER VAR

Revizyon sonrası 4 yeni isimle birlikte ilk toplantısını gerçekleştiren Bakanlar Kurulu'nun gündeminde ise öncelikli olarak İmralı süreci sonrası PKK'nın silah bırakmasına yönelik girilen yeni süreç var. Bu yeni süreçte muhalefetten gelen açıklamalar ve İmralı ile gerçekleşen görüşmeler ile eldeki istihbarat bilgilerinin detaylı bir şekilde masaya yatırılması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu'nun gündem maddesini oluşturan bir diğer konu ise, Belediyelerdeki sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusu. Daha önce de belediyelerdeki 18 bin sözleşmenin kadroya geçirileceği belirtilmiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise diğer tüm sözleşmelileri de kapsayan yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını açıklamıştı. Bugünkü bakanlar kurulunda ise toplamda 163 bin sözleşmeliyi de ilgilendiren yeni bir düzenlemenin çerçevesinin çizilmesi bekleniyor.

Bakanlar Kurulu'nda ayrıca Suriye konusunun gündeme gelmesi beklenirken, terörle mücadele, Avrupa Birliği ve ekonomideki gelişmelerin de yine detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor

KAYNAK: CİHAN, İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü