Ara transfer dönemi ne zaman başlıyor? (2022) Kış transfer sezonu kaç gün sürecek?

Süper Lig’de ilk devrenin sona ermesiyle beraber kulüpler de ara transfer dönemi heyecanı başladı. Takımların sportif direktörlükleri; teknik heyetler ve yönetim üçgeni normal bir sezondan daha fazla mesai harcıyor. Öte yandan, yaz transfer dönemini erkenden açan Trabzonspor, ara dönemde de ilk hamleyi yapan ekip oldu. Peki, ara transfer dönemi ne zaman başlıyor? İşte, 2022 kış transfer sezonu tarihleri…

Ara transfer dönemi ne zaman başlıyor? (2022) Kış transfer sezonu kaç gün sürecek?
Ara transfer dönemi ne zaman başlıyor? (2022) Kış transfer sezonu kaç gün sürecek?
GİRİŞ 05.01.2022 18:54 GÜNCELLEME 05.01.2022 18:54

Spor Toto Süper Lig’in heyecan dolu 19 maçlık periyotu sona erdi. Takımlar ara transfer dönemi hazırlıklarına başladı. İlk devrede üç büyükler, taraftar gruplarına hayal kırıklığı yaşatırken, Trabzonspor cephesi adeta ligi domine etti. Dört aylık süreçe en az Karadeniz ekibi kadar konuşulan bir diğer ekip de Konyaspor’du. İlhan Palut yönetiminde liderin 7 puan arkasında 2. sırada yer alan Anadolu takımı, bütün futbol otoritelerini yanıltmayı bildi. İlk devrenin sona ermesiyle beraber bu kez kış dönemi transfer sezonu heyecanı taraftarı sardı. Yaz transfer sezonuna erken giriş yapan Trabzonspor, kış döneminde de ilk transfer girişiminde bulunan ekip olurken; şimdiye dek sadece 4 transfer yapıldı. Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi internet adresinde ara transfer sezonunun takvimine ilişkin tarih yayınlandı. Peki, ara transfer dönemi ne zaman başlıyor ve kaç gün sürecek?

Ara Transfer Dönemi Ne Zaman Başlıyor?

TFF’nin yayınladığı açıklama metnine göre, 2022 ara transfer dönemi 12 Ocak Çarşamba günü başlayıp 8 Şubat Salı günü sona erecek. Kulüpler, 27 gün süreyle hummalı bir çalışmaya girecek. Süper Lig ekiplerinin sportif direktörlükleri ise, bu yöndeki çalışmalarını uzun süredir devam ettiriyor.

Ara Dönem Transferleri 2022

Süper Lig’de şimdiye dek sadece Trabzonspor; Başakşehir ve Altay kulüpleri transfer girişiminde bulundu. Üç ekip, dört futbolcuyla anlaşırken; bu transferlerin resmiyet kazanması için ara transfer döneminin açılacağı 12 Ocak Çarşamba günü beklenecek. Şimdiye dek tamamlanan transferlerin listesi şu şekilde:

  • Trabzonspor: Jean Evrard Kouassi

  • Başakşehir: Emre Çolak, Emre Karaal

  • Altay: Murat Berkan Demir

  • Galatasaray: Gökay Güney (Kiralıktan döndü)

  • Fenerbahçe: Allahyar Sayyadmanesh (Kiralıktan döndü)

  • Trabzonspor: Edin Visca (4.3 milyon Euro), Atakan Gündüz (Kiralıktan döndü)

  • Gaziantep FK: Luka Stankovski (630 bin Euro)

  • Göztepe: Kenan Piriç

  • Yeni Malatyaspor: Godfred Donsah

TFF Yabancı Sınırı Kuralı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yayınladığı Yabancı Sınırı Kuralı doğrultusunda, Süper Lig ekipleri kadrolarında en fazla 14 yabancı bulundurabilecek. Bu oyuncuların sadece 8'i aynı anda sahada olacak. TFF 1. Lig’de de bu rakam 7 ile sınırlı tutuldu. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de de toplam kadroda en fazla 25 oyuncu bulundurulabilirken, yabancı oyuncuya ilişkin herhangi bir detay paylaşılmadı.